2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Anima Sound System
Kapcsolatok
Anima Sound System

Fekete-fehér webvarázs Anima módra

Sokakban felmerült már a kérdés: vajon milyen zenei irányzatba lehet beskatulyázni az Anima Soud System zenéjét? Világzene, elektronikus vagy több műfaj keverékéből jött létre ez a szokatlan mégis oly sikeres ízvilág? A zenekar pont attól olyan színes, hogy körültekintően kiválogatják, milyen apró építőelemekből álljon össze a látványos egész. Így tettek a honlapjuk elkészítése kapcsán is, melyet a fekete-fehér és a cybertér sajátos stílusa tesz érdekessé.

Miután bepötyögtem az Anima Sound System honlapjának címét, a kezdő oldalon csak a név hívogat a sűrű sötét háttérből elővillanva, a továbblépés reményében. Az egérrel ráállva felharsan egy taktus, mely jelzi, jó helyen járok…

Belépve rögtön pörgős zenét áraszt magából a hangfal, egyre nagyobb érdeklődéssel fürkészem, honnan is kezdjem a böngészést. A bal oldali menü egyszerűnek tűnik, de a megérzésem beigazolódni látszik: érdemes mindenre rákattingatni, mert újabb meglepetésekkel kecsegtet minden felfedezés. Az egérrel pásztázva furcsa géphangokat hallatnak a szavak, nem mindig ok nélkül!
Kezdésként a legfrissebb híreket olvasgathatjuk, de az archivumra klikkelve további érdekességek várnak. Természetesen továbbra is a fekete-fehér színvilág jegyében. A honlap nagy előnye, hogy nem szokványos, a képi világ is egyedi és különleges. A keresgélés ideje alatt érdemes minden lehetséges számot meghallgatni, a bal alsó sarokban lévő tracklist-ben kedvünkre válogathatunk.

A jobb felső sarokban a koncertek melletti tűre kattintva máris kiválaszthatjuk mely fellépésre látogatunk ki egy jó buli reményében. Sajnos csak néhány rendezvényt találunk, mely újbóli kattintásra el is tűnik. További infókat a jobboldali mail címre kattintva kérhetünk a zenekartól.

Biográfia: 1993-tól szűkszavúan és alig olvashatóan, kuszán megjelennek a zenekar életének legfontosabb állomásai. Azonban nem meglepő módon, ha az évszámokra kattintok, felbukkan egy újabb térképtű és heves mozgás közepette jól olvashatóan, felnagyítja a szöveget. Ez gazán ötletes!

Zene: Az újabb bevillanó oldalon kissé megbújva lapulnak a lemezek, filmzenék, remixek, maxik és válogatások listái. Bármely listaelemre kattintunk, meghallgathatjuk a dalt, elhallgattatni őket pedig a jobb felső sarokban megjelenő tűre kattintva lehet. Itt is minden kétszínű, azonban a lemezborítóra lépve megtelik színnel a kép. A remixek közt megtalálható mely hazai zenészeknek készített már egyedi dalt az Anima.

Extrák: Kevés és ráadásul körülményes is megnyitni, de aki nem fél a kihívásoktól bátran nézze meg a More Fire videót és egy koncertfelvételt is.

Fotók: Na hát evvel sem lehet Dunát rekeszteni. Három eseményen készült fotókból mazsoláztak a készítők, alig tucatnyi fekete-fehér képet nézhet meg a látogató. Sőt, azt hinnéd, hogy a tagokra állván felvillanó képek újabb lehetőséghez juttatnak, de nem. Csak jól néznek ki és kész!

Linkek: Itt aztán van mit megnézni. Az Animával kapcsolatos tucatnyi oldal címét és hozzá tartozó rövid magyarázatokat találni az oldalon.

Rider: A zenekar koncerteken szokásos felállásának és hangszerelésének térképe látható itt. Semmire sem lehet ráklikkelni.

Forum: Írj véleményt bármiről-bárkinek, ha regisztrálsz, még egy újabb topikot is létre tudsz hozni.

Itt a menü vége, én nem bukkantam további rejtett lehetőségekre, de ez nem azt jelenti, hogy kifújt minden meglepi. Mindenki szabadon keresgélhet, szörfölhet a kitűnő oldalakon, melyek egyetlen hibája, hogy olykor kevéske az infó, a kép. Nagyszerű az animáció és az, hogy egy szürreális világot hoztak létre sajátságos zenei stílusuk egyvelegeként.

mori

[2005.08.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még