2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kiállítással és koncertekkel ünnepel az A38
Kapcsolatok
Madrid de los Austrias
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Madrid De Los Austrias (A) live, Burbuja (E) live, Digital 21 (E) live, Cristian Vogel (RCH/E) live set
[2008. június 6.
péntek 21:00]

Az 5 éves Szülinapi bulisorozat folytatódik: az A38 a Műcsarnokban

A nagysikerű április végi születésnapi ünneplés folytatódik: ezúttal viszont a Műcsarnokba költözik két napra a hajó legénysége. Pénteken és szombaton számos fellépő, és egy kiállítás várja a nagyérdeműt !

Műcsarnok, június 6. péntek

Madrid De Los Austrias (A)
A Madrid De Los Austrias, azaz az Osztrákok Madridja a spanyol főváros Habsburg-építésű történelmi központjáról nyerte igen találó nevét. A duó ugyanis példátlan eleganciával vegyíti a Bécs zenei védjegyévé vált downtempo ritmusokat a finom latin muzsikákkal, flamencóval, dzsesszel.

A két zenei guru, Heinz Tronigger és Michael Kreiner (alias Pogo) már jó ideje központi alakjai az osztrák könnyűzenei életnek, az előbbi sokat foglalkoztatott DJ-ként, illetve a stúdiót, kiadót, klubokat magában foglaló "underground birodalom", a Sunshine Enterprises főnökeként, az utóbbi hangmérnökként, stúdiózenészként és producerként - egykor még Falco mellett is bábáskodott.

A páros első kislemeze, a Dove Estuta jelentős klubsikert aratott, a 2001-ben megjelent Amor című album az elektronika-latin ötvözetű zenék hullámának csúcsán érkezett (gondoljunk csak a Gotan Projectre, a Thievery Corporationre vagy az Up, Bustle & Outra). Az MDLA azóta is mesterien ötvözi a forró flamencókat a hűvös downtempo elektronikával és a kifinomult stúdióvarázslattal.

Nem véletlen, hogy Richard Dorfmeister is betársult a producerpároshoz, és egy lemeznyi - többekközött a Groove Armadának és a Koopnak készített - remixet ütött össze velük, de saját szerzeményeket is írtak. A Madrid De Los Austrias azóta is lelkesen turnézik, a Műcsarnokba teljes, héttagú zenekarral, énekesnővel érkezik.

Burbuja (E)
A Burbuja, azaz Buborék egy különleges orgánumú spanyolénekesnő, Merche Blasco nem kevésbé különleges projektje. A Cristian Vogel hathatós produceri segédletével két éve létrejött produkció nagy sikerrel mutatkozott be a barcelonai Sonar fesztiválon: egyszerre szépséges mozgásszínház és leheletfinom, belassult artpop-koncert, középpontjában a filigrán és bájos Burbujával.

Digital 21 (E)
Digital 21, azaz Miguel López Mora a madridi klubélet egyik kulcsszereplője, nem mellesleg igazi multiinstrumentalista alkotó, aki a potméterek mellett az élő hangszerek nagy részet is remekül kezeli. Elemi erejű élő szettjeiben e sokoldalúság mutatkozik meg: technót kotyvaszt punkkal, rockot elektróval, Prodigyt Radioheaddel - hogy milyen letaglózó hatással, azt már a tavalyi Szigeten bebizonyította.

Cristian Vogel (RCH/E)
A chilei születésű Cristian Vogel Angliában tanult kortárs zenét, ami hamar az elektronikus kísérletezés útjaira vitte. Barcelonába költözve ideális közeget talált a művészi kísérletezés és a "populáris" klubzene határán mozgó produkcióinak. Nem véletlen, hogy a Radiohead, Thom Yorke, a Maximo Park éppúgy felkérte remixkészítésre, mint a technóatya Juan Atkins vagy a kortárs ütőhangszeres-zseni, Pedro Carneiro.

Műcsarnok, június 7. szombat:

Peter Kruder (A)
Peter Krudert valószínűleg nem kell bemutatni: a bécsi downtempo-iskola egyik legnagyobb alakja többször járt már hazánkban, a budapesti háztartásokban előbb találjuk meg Richard Dorfmeisterrel közösen készített remixlemezét, mint a mosogatógépet. A K&D Sessions Európa egyik legfelkapottabb producerpárosává avatta őket (Madonna, a Depeche Mode, a Count Basic álltak sorba náluk remixért), és bár együtt aránylag keveset dolgoztak azóta, mindketten alapvető alakjaivá váltak a kontinens zenei életének.

Peter Kruder maga hihetetlen mennyiségű produkcióban vesz részt, elképesztő mennyiségű, egyenletesen magas színvonalú, finom ízléssel összeállított remixet készített Bebel Gilbertótól a ZerodB-n és a Marsmobilon át a Gotan Projectig és a Trübi Trióig. A remixek mellett Peter Kruder önálló produkciói (például a Peace Orchestra vagy a Voom:Voom) is nagyszerű élmények, elegáns ívű szettjei pedig az elektronikus tánczenék legjavát kínálják.

Christian Prommer's Drumlesson (D)
Ha Peter Kruder, akkor az utóbbi időben a közelben settenkedik Christian Prommer is, akiben a Fauna Flash, a Rainer Trüby Trio, illetve a Kruderrel közösen létrehozott Voom:Voom projekt dobosát-társproducerét tisztelhetjük. Prommer soktagú élő dzsessz-zenekara, a Drumlesson valóban dobleckéket ad: nagyszerű ritmuskavalkád a laza bossa nováktól az elborult drum and bass-zekig, sikálós funkoktól a darabokra tört breakbeatekig. Az együttes - melynek tagjai között tisztelhetjük például a fáradhatatlan dobost, Wolfgang Haffnert is - előszeretettel dolgoz fel nagy múltú dance-klasszikusokat, így dzsesszistáknak és megrögzött táncparkett-ördögöknek egyaránt súlyos élményt kínálnak.

Patrick Pulsinger (A)
Patrick Pulsinger az egyik legmenőbb bécsi független kiadó, a Cheap Records feje. Sok érdeme közül az egyik legfontosabb, hogy ő fedezte fel Louie Austent az elektronikus zenék számára. Labelfőnökként és producerként is igazi zenei mindenevő, minmáltechnó, elektró, dzsessz, punk, kortárs zene - bármit elegánsan épít be markáns zenei világába.

Ezúttal csak a ritmusok ringatnak majd, de azok nagyon!

-A38/Aretuska-

[2008.06.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még