2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
EzerARTs honlapja
Forrás
Kapcsolatok
EzerARTs Készségfejlesztő és Alkotó Műhely
Nyári Darinka
Lajtai Kati
Kecskés Tímea
Miller Zoltán
Egyházi Géza
Legnépszerűbb csengőhangok
Sándor Dávid

Lajtai Kati az EzerARTs Alkotó Műhelyben tanít

Ősszel kezdi meg működését az EzerARTs Készségfejlesztő és Alkotó Műhely a főváros melletti Pomázon. Arról hogy mit, és kiket takar ez a név, Nyári Darinka az egyik alapító mesél.

- Honnan jött az ötlet, a műhely létrehozásához?
- Pomázon nőttem fel, közvetlenül tapasztaltam, hogy a régióban mennyire elenyésző az olyan művészet központú intézmények száma, ahova a szülők, nyugodt szívvel beírathatják gyermekeiket. Ugyan Pomáz a főváros közvetlen közelében van, mégis kényelmesebb, ha ugyanazt a színvonalas szolgáltatást helyben is megkaphatja az ember.

- Mi is pontosan ez a műhely?
- A célunk egy olyan hely létrehozása, ahol egy-egy fiatal személyiség fejlődéséhez olyan ismeretek biztosítunk, melyek segítségével könnyebben dönthetnek életútjukról. Megismerhetik önmagukat, fejleszthetik a művészi készségeiket, megtanulhatnak jobban kommunikálni egymással, valamint állandó kultúrkör részesei lehetnek. A mai rohanó világban, nagyon fontosnak tartom a fiatalokkal való kapcsolatot, mert akárhogy is nézzük, a felnövő generációk formálják majd a jövőnket.

- Kikből állt össze a csapat?
- Úgy érzem, Kecskés Tímea, Kiss Ernő Zsolt, Lajtai Kati, Miller Zoltán, Sándor Dávid, Tihanyi Ákos és jó magam személyében egy igazán jó kis gárda állt össze. Mind jó kapcsolatban vagyunk egymással, sőt barátoknak mondhatnám magunkat. Mind fontosnak tartjuk, a családias és jó hangulat kialakítását, ami csak úgy tud működni, ha összehangoltan és egyetértésben tudunk dolgozni. Azt hiszem nálunk ezzel nem lesz gond.

- Hogy zajlik majd az oktatás?
- Minden hétvégén, szombaton vagy vasárnap lesznek a foglalkozások. Ez attól függ, ki melyik csoportba kerül. A csoportokat természetesen korosztályok szerint osztjuk majd be. A foglakozások, - 90 perc tánc, 90 perc ének, 60 perc beszédkészség fejlesztés, és 90 perc színészi játék - egymás után következnek, persze szünetekkel elválasztva. Ez azért is jó, mert a szülők is kapnak maguknak pár óra pihenést, és közben tudják, hogy a gyerekek jó helyen vannak.

- Mitől függ, hogy melyik csoportot ki tanítja?
- Mindenki találkozik mindenkivel az év folyamán. Az állandó csapat viszi a fő vonalat, amit a kurzusvezetők színesítenek. Az előzetes tervek szerint azt szerettük volna, ha kurzusvezetők mindegyike, havi egy alkalommal jön majd, de például azt már előre tudjuk, hogy Miller Zoltán új lemeze elfoglaltságai miatt valamikor az év folyamán jön először, viszont akkor egymás után 9 alkalommal találkozhatnak vele. Minden hónap elején állítjuk össze az aktuális havi órarendet, és akkor lesz látható a pontos foglalkozásvezető beosztás.

- Többször beszéltél róla, hogy fontosnak tartod a családias hangulat kialakítását. Ezt, hogyan képzelitek?
- Az a célunk, hogy gyerekek második otthonként tekintsenek a műhelyre. Szeretnénk a szülőket is bevonni a csapépítésbe. Többször tartunk majd nyílt órákat, ahol ők is betekinthetnek a foglakozásokba, valamint összejöveteleket rendezünk, ahol egy kis főzőcskézés keretén belül összehozzuk a gyerekeket, a szülőket, a barátokat.

- Ha már a barátoknál tartunk, úgy tudom Egyházi Géza a város igen kedvelt személyisége is ebbe a körbe tartozik. Találkozhatunk majd vele is?
- Remélem Géza sokszor megfordul majd nálunk. A csapat hét tagja közül öten dolgozunk vele a Vámpírok Báljában és nagyon jó a kapcsolatunk. Biztos vagyok benne, hogy nyomon kíséri a sorsunkat.

- zene.hu -

[2008.06.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még