2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Egy szombat este a Szigeten, képekben: Goran Bregovic és az eltűnő Hold
Véget ért minden idők legjobb Szigete! Ott voltál?
Anyázás egész este a Szigeten: itt járt a Sex Pistols
Csajok, pia, hangulat - ITT A SZIGETKLIP, sok röpke meglepetéssel!
Képgalériák
Roisin Murphy, Maceo Parker és Mc Spee a Szigeten
Kapcsolatok
Maceo Parker
Roisin Murphy
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál 2008
[2008. augusztus 12. - 18. ]

Minden tele volt szombaton a Szigeten - képes beszámoló

Ismét megdőlt a látogatási rekord a Szigeten, szombaton kitették a megtelt táblát a bejárathoz, mivel 70 000 ember látogatott el a rendezvényre. Ennél többen fizikailag is nehezen tudnának már beférni. Tegnap bármerre mentünk, mindenhol tele volt minden sátor és programhelyszín.

Délutáni elektro-disco Roisinnal

Nagyon jól indult a tegnapi programunk: ahogy leszálltunk a hajóról, azonnal rohantunk, hogy elérjük Roisin Murphynek, a Moloko volt énekesnőjének a koncertjét. Megérte sietni! Roisin kisasszony pörgős bulival kedveskedett nekünk, ami mellé egy kis divatbemutatót is kaptunk tőle.

Majdnem minden számra átöltözött, nagyon „cool” és „trendy” volt. A koncert a Cry Baby című számmal indult, és szerencsére inkább a 2. albumáról játszott többet. Szerencsére, mert az első szólóalbuma szerintem nem egy főnyeremény. Ezzel sokan vitatkoznak majd, de ugyebár az ízlések és pofonok...

Másodiknak kaptunk egy Moloko számot, ami igazi meglepetés volt, mert nem szokott a szóló koncertjein Molokot előadni. Így a Forever More című szám tényleg nagy meglepi volt. Jól is szólt ott, ahol mi voltunk (elől, rendesen a hangfalak előtt). Ezután sorra következtek a „slágerek”: a You Know Me Better, az Overpovered. Sokak kedvére tett a Movie Star című dalával is, elég rendesen eltalált hangulatú ez a száma is. Nem erőltette túl magát az első album kapcsán, de azért a Ruby Blue-t, az album címadóját, tökéletesen adta elő.

Sajnos elég rövidre sikerült a fellépés, a Ramalama (Bang, Bang) című számukkal be is fejezték a koncertet. Szerintem ez volt a buli csúcspontja, nagyon lendületes előadás volt. Ez a szám ráadásul tele van nagyon jó ötletekkel, és pont arra lett megalkotva, hogy színpadon legyen előadva. Elég vegyes visszhangokat lehetett hallani a fellépésről, de nekem nagyon tetszett. Lehet, hogy egy kicsit elfogult vagyok Roisin kisasszonnyal szemben, de van miért...

Osztódás, hogy minden beleférjen

Sajnos úgy lett összeállítva a program, hogy egyszerre volt az R.E.M. a nagyszínpadon és a Goran Bregovic a világzenein. Így gyorsan átfutottam a világzenei nagyszínpadhoz, és hallgattam egy jó fél órát a szerb mestert, aki nagyon sok mindenkivel dolgozott már.

Ismert Kusturica által lett, ő írta az Arizónai álmodozók és a Cigányok ideje filmzenéjét. De később játszott Iggy Poppal is, szóval elég szerteágazó egyéniség. Most a Wedding és Funeral zenekarával turnéztak. 7 fúvós, két énekes hölgy, Bregovic és egy ütős húzta el a nótánkat, de jó alaposan.

Nagyon hangulatos balkáni buli keveredett ennél a színpadnál is. Utána belehallgattam a nagyszínpadon az REM-be, de nem ájultam el tőlük. Nagyon halk volt ismét a hangosítás, egyáltalán nem szólt jól. Nem ártana már egyszer normálisan beállítani, mert tényleg elég siralmas volt. Tudom, hogy mindenki hozza a saját technikusát, de akkor is…

Funk-legenda a dzsesszszínpadon: Maceo Parker koncertje

Nehezen tudtam elképzelni, hogy az öltönyös úriemberek milyen bulit fognak adni a poros Szigeten, de abszolút biztosra mentek. Mondjuk Maceonak még nem voltunk rossz bulijában egyszer sem, most is nagyon jó koncertet nyomott. Kicsit meglepődtünk, hogy annyian voltak itt is, hogy az már szinte elviselhetetlen volt.

Még hátul, a sátor mögött is, amerre a szem ellátott, mindenfelé ücsörögtek az emberek, hallgatták a kiszűrődő funk zenét, bent pedig fürtökben lógtak még a plafonon is. No de nem baj, a koncert ismét frenetikusra sikeredett. Annyira dögösen nyomja Maceo a funkot, hogy hozzá fogható nem igazán van. Emellett pedig egy elragadó öregúr, nagyon jó hanggal. 

Red Star Mc Speevel a Medúzában

Nagyon jó kis meglepetés volt ez is, csak tegnap vettem észre a programban, hogy ez a Sziget sem múlik el MC Spee, angol kedvencünk nélkül. Ugyan most nem a Dreadzone-nal érkezett, mégis csak meg kellett néznünk. Egész csapattal nyomta a Red Star-ban, volt vagy két DJ, rengeteg fénytechnikus.

Nagyon jól is szólt, mondjuk ennyi cuccot nem túl nehéz jól hangosítani. Ehhez jött még a buli, amit teljesen egyedivé tett Mc Spee hangja. Annyira összetéveszthetetlen és jellegzetes a hangja és előadásmódja van ennek az embernek, hogy az nagyon magával ragadó. Nem csak én gondoltam így, a Medúza is rendesen tele volt. Ezután jöhetett a megérdemelt pihenés, ismét hosszú napunk volt.

Roisin Murphy, Maceo Parker és MC Spee a Szigeten

Olvass tovább: Egy szombat este a Szigeten, képekben: Goran Bregovic és az eltűnő Hold

-Aretuska-

[2008.08.17.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
murmurs 2008.08.19. 12:52 • [1]
Szerintem nagyon is tökéletes volt az R.E.M.. A megszokott, super formájukat hozták, és a tökéletes hangszerelésük is megfelelő volt. Azért megsüketetülni sem lenne jó?? Egy koncerten nem elájulni megy az ember, hanem zenét hallgatni.
A SZIGET legjobbja az R.E.M. volt !!!!!!!!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még