15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. január 22. | péntek | Vince, Artúr nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tarolt A Társulat! Már 22 ezer ember vett jegyet az István, a királyra
Mit ér a szürkeség Feke Pál weboldalán?
Félúton a jó felé - István, a király az Arénában, képekben
Feke Pál: "Szerencsés vagyok"
Feke Pál a döntők legszebb dalaival jelentkezett
István, a király helyett botrány Siófokon
Feke Pál az Újszegedi Szabadtéri Színpadon
István, a király: Ingyenes buszokkal viszik a nézőket
Újabb István, a király botrány várható? - Változik a szereposztás Tatán!
Jubilál az István, a király
Feke Pálra új világ vár?
Kapcsolódó Kiadványok
A Társulat: István, a király
Kapcsolatok
A Társulat
Feke Pál
Legnépszerűbb csengőhangok
Rosta Mária

Jövőre Társulat 2? - A Jézus Krisztus Szupersztárral folytatódhat a produkció

Nyíregyházán is fellép a Társulat. Az egyórás produkció az István a király rockopera keresztmetszetét mutatja meg a nézőknek a darab legkedveltebb dalaival. Az októberi fellépésről tartottak sajtótájékoztatót, ahol a Zikkurat Színpadi Ügynökség vezetője, Rosta Mária meglepő bejelentést tett: a Társulat folytatódik…

- Az István a király premierje óta folyamatosan turnézik a Társulat. Milyen a darab fogadtatása?
- Tizenkét nagyelőadásunk volt, ezek közül a legnagyobb Budapesten a Bazilika előtt, ahol több mint húszezer néző volt. De voltunk Révkomáromban is (Komárno, Szlovákia – a szerk.), itt tíz-, tizenkétezren látták a darabot. Székesfehérváron kétszer is felléptünk, az Arénában pedig három teltházas előadást adtunk. Szegeden ötször mutattuk be a rockoperát, ezek közül is mindegyik a lehető legtöbb nézőszámmal ment.

- A darab egyik „rövidített” bemutatója a nyáron botrányba fulladt. Siófokon akkor többen a jegyárat követelték vissza, és olyan szalagcímeket lehetett olvasni az újságokban, hogy átverték a nézőket. A „botrány” óta változott a produkció?
- Nem. A helyi szervezők elfelejtették elolvasni a szerződést. Mi egy „István a király keresztmetszetre” szerződtünk, ők pedig meghirdették az „István a király rockoperát” és arra adtak el jegyeket. Erről én nem tehetek, de nagy károkat okoztak nekünk. Nem mi voltunk a hibásak.

- Nyíregyházára mivel készülnek?
- Nyíregyházán a „Társulat Musical Gáláját” mutatjuk be, ami sokban megegyezik a televízióban látottakkal. A legkiemelkedőbb szólók, duettek csendülnek itt fel. Szólókat, duetteket hallhat a közönség, akik nézték a Társulatot, azoknak ismerős lesz. De láthatják Feke Pali koncertjét is. Itt egy tizenkét-tizenhárom fős nagyzenekart kell elképzelni fúvósszekcióval, rockalapokkal, vendégekkel, vokalistákkal és persze Feke Pállal.

- Ha már az István a királynál tartunk több előadótól is hallottam, hogy kicsit megsértődtek a Zikkuratra azért, ahogyan „bántak velük”. Gondolok itt arra, hogy teljesen kihagyták őket a jubileumi darab előkészületeiből, s úgy viselkedtek velük, mint akiknek semmi köze nincs ehhez a rockoperához.
- Helyesbítek! Nem kicsit, nagyon megsértődtek. Én a Társulat indulásakor felajánlottam nekik, hogy dolgozzanak velünk. A tervem az volt, hogy amikor az egyes szerepek döntői zajlanak a televízióban, akkor annak az adásnak, és hétnek ők lesznek az instruktorai. Ezt első körben elvállalták, második körben pedig ketten lemondták. Ez sajnos nálam nem így működik. Vagy mind a négyen, vagy senki sem. De szerettem volna rájuk osztani a jubileumi előadás egyik szereposztását is Szegeden, és azt sem vállalták.

- A Zikkurat egy másik darabbal is készül a jövőben, a Jézus Krisztus Szupersztár lesz a következő Társulat alapja.
- Az túlzás, hogy készül. Ahhoz, hogy készüljön meg kell tudnunk csinálni a Társulat kettőt, ami remélem sikerülni fog jövő év első félévében. A formátumit megtartjuk, a tartalom viszont változik. Nekem több Társulatom nem lesz, itt maximum arról van szó, hogy keresünk újabb tagokat a mi színházunkhoz, társulatunkhoz. Én abban gondolkodom, hogy négy-öt új Társulat tagom lesz, és a család ezzel bővül.

-ej-

[2008.10.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

"Legdrágább nyájas olvasó!" - A Bridgerton család - Filmajánló
Ha a megszólításomat...beszámolók még