2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Musical
Feke Pál
Bródy János
Szörényi Levente
Kapcsolódó események
István, a király
[2008. június 18.
szerda 19:30]

Tarolt A Társulat! Már 22 ezer ember vett jegyet az István, a királyra

Az izgalmas szereplőválogatás után a jövő héten kezdődnek a próbák az István, a király jubileumi előadására, amelynek bemutatóját június 18-án tartják a Papp László Budapest Sportarénában. A premierre és az azt követő június 19-i előadásra már elfogytak a jegyek.

A televíziós szereplőválogatás lezárulta alkalmából tartott sajtótájékoztatón Szikora János rendező felidézte, hogy az 1983-ban bemutatott rockopera jelentős szerepet töltött be a rendszerváltáshoz vezető úton. Kiemelte annak jelentőségét, hogy a szerzők személyesen is fellépnek a jubileumi előadásban: Szörényi Levente a Mondd, te kit választanál című dalt énekli, és Bródy János lesz a krónikás.

Megjegyezte, hogy az előadás szereplőinek 70 százaléka nem is élt az ősbemutató idején. Hangsúlyozta, hogy realisztikus, ugyanakkor dinamikus rendezésre törekszik. A sajtótájékoztatón szintén jelenlévő Szörényi Leventével együtt úgy vélte: a közönség ragaszkodik az eredeti darabhoz.

Szerződést kaptak a legjobbak

Szikora János méltatta a Társulat című szereplőválogató műsorban résztvevők munkáját, és megerősítette: akik a díszbemutatón nem jutnak szerephez, vagy kisebb szerepeket kaptak, később akár főbb szerepekben is megmutathatják képességeiket. Mint mondta, a június 18-i és 19-i előadások után kettős szereposztásban játsszák majd a rockoperát, a konkrét szereposztásokról azonban részleteket nem említett.

Rosta Mária elmondta, hogy júniusban a sportarénában 800 négyzetméteres színpadon játsszanak a szereplők kétszer 11 ezer ember előtt. Ő is kiemelte, hogy az egész társulat részt vesz az előadásban. A producer köszönetet mondott a Társulat tagjainak hangsúlyozva, hogy a Zikkurat színpadi ügynökség segíteni kívánja őket szakmai előmenetelükben, és 2010. december 31-ig szerződést kötött velük. A producer reményét fejezte ki, hogy a szegedi és a debreceni előadások után más színházak is érdeklődnek majd a produkció iránt.

Medveczky Balázs, a Társulat bemutatását vállaló Magyar Televízió alelnöke szintén segítséget ajánlott az István, a király jubileumi előadása szereplőinek, akikkel egyéves szerződést kötött. A szombaton véget ért szerepválogatón derült ki, hogy a címszerepet Feke Pál játssza. Korábban Koppány szerepére Vadkerti Imrét, Rékáéra Herczeg Flórát, Saroltéra Éder Enikőt, Gizellának Simon Boglárkát választotta a zsűri. Torda szerepében Tóth Attilát, Laborcként Varga Lajost, a Táltosasszonyként Fejes Szandrát láthatja-hallhatja a közönség.    

Közel kétezren jelentkeztek

Gundel Takács Gábor, a televíziós tehetségkutató műsorvezetője felidézte: tavaly 1600-an jelentkeztek a válogatóra, s 850-en kezdték el a vetélkedést a szerepekért. A középdöntőbe 110-en, a döntőbe 24-en kerültek, közülük 16-ot a zsűri, nyolcat a közönség választott. A döntőbe jutott versenyzők közül hárman határon túliak. 

Az összesen 36 órányi 12 televíziós adásban 160 dal hangzott el többségében magyar és külföldi darabokból, valamennyi magyar nyelven. A döntő résztvevői heti 60 órát próbáltak, 960 jelmezt használtak. Volt, amikor az adásokat kétmillióan kísérték figyelemmel.

- MTI -

[2008.05.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még