2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kisszabó Gábor: "Még nem fejeztem be a zenészi pályafutásomat"
Billentyűsök éjszakája a Sportarénában
Kiki érdekes bejelentése 2008 utolsó Első Emelet koncertjén
Szerelem sztrájk másodszor!
Változások az Első Emeletben
Az Első Emelet bombaformában: minimum tizenegy meglepetéssel készülnek
Kapcsolatok
Első Emelet
Kiki (Patkó Béla)

Kiki: Nincs erőlködés, csak örömzene

Az idei harmadik, egyben utolsó Első Emelet buli előtt beszélgettünk Kikivel, aki ha úgy adódik, akár új dalokban is benne lenne.

2008-ban mindössze három Első Emelet koncert volt. Talán mindenkiben felmerül, miért pont Nyíregyházán, a Gyümölcskarneválon zenéltek a fiúk.

- A csapat elhatározta, hogy csak kiemelt, nagy rendezvényeken jelenünk meg, és szerintem ez is annak számít. Semmiképpen sem akarjuk szétkoncertezni magunkat, egy évben négy-öt bulival beérjük. Idén már nem is lesz több.

Kiki februárban a SYMA-s koncert előtt azt nyilatkozta a Blikknek, hogy meglátják, miként érzik majd magukat a fellépésen, mekkora élmény lesz nekik, és utána terveznek. Mivel azóta nem sok minden történt, azt is gondolhatnánk, hogy nem volt jó a koncert, de természetesen nem erről van szó.

- Részünkről egy megállapodás kérdése, mennyit akarunk ezzel foglalkozni. Szerintünk jól sikerült a február 9-ei koncert, csak akkor már nem igen tudunk többet szervezni, mert általában mindenki fél, egy évre leköti magát. Mi a következő esztendőben leszünk majd picit többet színpadon, de nem erőltetünk semmit. Ebben az a jó, hogy tök lazán fogjuk fel. Ha jön egy olyan felkérés, ahol úgy érezzük a technika és a színvonal is megfelelő, akkor elmegyünk.

- Koncerteken kívül szoktak még együtt zenélni?
- Ilyenkor, a fellépések előtt szoktunk próbálni. Mindenkinek vannak egyéb elfoglaltságai, nem görcsölünk, de abszolút nyitottak vagyunk. Ha úgy hozza majd az élet, hogy többet kell zenélnünk, akkor nagyon szívesen állunk elébe.

Érdekes lenne megnézni egy olyan banda próbáit, akik már viszonylag ritkán muzsikálnak együtt. Erre nincs lehetőség, de Kiki elmesélte, hogy megy ez mostanában:

- Nagyképűség nélkül mondhatom, hogy a buli előtt két napig gyakoroltunk, és már az első alkalommal hibátlanul eljátszottuk a dalokat. Persze, hozzá kell tenni, hogy a februári esemény előtt tizenegy hónapig csiszolódtunk össze ismét, de azóta megint eltelt egy kis idő. Valahol mindegyikőnknek a zsigereiben van a zene. Én is úgy érzem, ha kezdődik a dallam, akkor nem kell gondolkodnom a szövegen, hanem jön automatikusan.

- Szóba jöhetnek még új számok az Első Emelet kapcsán? Érett, felnőtt fejjel lehet olyasmit csinálni, mint akkor? Vagy ilyenkor már valami nagyon más felé is kacsintgathatnak?
- Mi mindig arra törekedtünk, hogy ne legyen két egyforma lemez. Szándékosan egy picit mindig eltértünk az előzőtől, nagyot viszont nem akartunk váltani, nem lett volna szerencsés, és annak idején a hanglemezgyártó vállalat sem engedélyezte volna. Újakba nem tudom, érdemes-e fogni. Az utóbbi időben egy nagy dilemma Magyarországon, van-e értelme lemezt kiadni. Egyrészt nem veszik, másik oldalon meg van tíz-tizenkét szám egy korongon, abból egyet kiemelnek a rádiók, tévék, a többi pedig elvész.
Ha valaki hoz egy jó alapot, akkor elgondolkodunk rajta, de külön nincs tervbe véve. Ez a csapat már nem erőlködik semmin, itt igazi örömzenélés folyik.


-Fábián Tamás-

[2008.09.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még