2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Bebe és Némó a rács mögött - mi történt?
Börtönben jammeltek a sztárok
Bársony Bálint még az asztalon is fújta
Hölgyek az első sorban tomboltak a Back II Black bulin
Százszorszép énekesnő - bemutatjuk az albumot!
A Jazzy tehetségeket talált - Jövőre is megrendezik a dalversenyt
"A swing nem játék!", avagy új szín a hazai zenei életben
Kapcsolatok
Bársony Bálint
Majka (Majoros Péter)
Ferenczi György
Póka Egon
Falusi Mariann
Back II Black (Back to Black)
Hajós András
Gitano (Nagy László)
Kapcsolódó események
Sztár Jam Session
[2008. október 30.
csütörtök 21:00]

Egyesült a Back II Black és a Club 54? A Megasztár 4 egyik kiesője is csatlakozik? - interjú Bársony Bálinttal

Három éve történt, hogy két jó barát, Bársony Bálint a Back II Black zenekar szaxofonosa és Némo, a Club 54 együttes frontembere kitalálta, hogy kellene valami közöset alkotni. Így született meg a Star Jam Session ötlete, melynek a Jam Pub helyet is adott. Minden második csütörtökön övék a színpad este tíztől.
 

A koncertek különlegessége, hogy nem az előre összeállított repertoárt adják elő a zenészek, hanem teljes mértékben az örömzenélésről és az improvizációról van szó. Így lesz minden este más és más.

Ehhez az ötlethez hazánk legkiválóbb zenészei csatlakoztak örömmel, hogy ők is részt vehessenek az élményben. Hogy a teljesség igénye nélkül pár ismert és elismert zenész említsünk: Pély Barna (United), Juhász Jack Attila (Budapest Jazz Orchestra, Club 54), Zsola, Fatima (ex- Fekete Vonat). A zenekar egyik állandó és kihagyhatatlan tagja Nagy Laci, aki sokaknak a Megasztár 4-ből lehet ismerős.

Minden alkalommal más sztárfellépőt hívnak meg, hogy ezzel is színesítsék a repertoárt. Vendég volt már többek között az örökifjú énekesnő Rácz Kati, Pély Barna és Galambos Dorina, Mikó István színművész, és Gáspár Laci is.

Annak kapcsán, hogy immáron harmadik esztendeje sikeres a Star Jam Session, beszélgettünk egy kicsit Bársony Bálinttal, az egyik alapítóval.

Mikor belevágtatok, gondoltátok, hogy ekkora siker lesz?
Éreztük az egészben a pozitív energiát, ami mindenhez kell. Mindenki érezheti, hogy itt minden a zene és annak szeretete körül forog. Nálunk az összes zenész egy új oldalát próbálhatja ki és mutathat meg azt a közönségnek.

– Hogyan kezdődött a közös munka?
– Körülbelül 3-4 évvel ezelőtt Némónál volt egy házibuli, ahol összegyűlt a zenész baráti kör. Az ötlet az volt, hogy mindenki hozza a hangszerét. Nagyon jól sikerült ez az este, örömzenéltünk, azaz jammeltünk kifulladásig. Ezután az egyik barátunk felajánlotta, hogy a szórakozóhelyén csinálhatunk egy zártkörű születésnapi bulit, ahol már jó hangosan szólhatott a zene. Ide még több zenész eljött, persze a hangszereikkel együtt. Azt éreztük, hogy ebben nagyon sok erő van, és még jobban ösztönözzük egymást az improvizációval. A buli után Marschall Norbi barátom segített nekünk. Így lett az állandó helyszín a Jam Pub, immáron három éve.

– Volt olyan fellépés, ami különösen kedves számodra?
– Nagyon sok őrült momentum volt az elmúlt három év alatt. Ha muszáj kiemelnem egyet, akkor az egy nőnapi bulink volna. Akkor ott nem szaxofonoztam, hanem énekeltem. Hajós András csak vendégként jött el és elkezdett mulatni. A kellő pillanatban lementem hozzá a bárpulthoz, és megkértem, hogy jöjjön fel zenélni hozzánk. Előadtunk egy gyönyörű duettet, ahol én voltam az Andris anyukája, merthogy nőnap volt, Neki pedig egy köszöntőt kellett mondania Nekem. Ez egy felejthetetlen este volt!

– Kik azok a zenészek, akikkel ilyenkor tudsz csak közösen fellépni?
Mivel én a Back II Black zenekarral játszom a legtöbbet, rajtuk kívül mindenki mással csak ilyenkor tudok. Ezért is szeretem ennyire ezeket az estéket, mert mindig feltölt és új élményeket ad.

– Nemrégiben Somló Tamással zenéltetek, ő egy igazi legendának számít a magyar könnyűzenében. Nem frusztrált az Ő nagysága?
– A színpadon gondolkoztam, miközben ment az „Ö még csak most 14” című száma, hogy mennyire jó fej, hogy lejött és most itt van velünk és együtt játszhatunk. Nagyon jó érzés volt! Azt hiszem, hogy ezzel a közönség is egyetért, hiszen kb. 300-an voltak aznap este és korosztálytól függetlenül együtt énekelték a slágereket. Hogy válaszoljak a kérdésre, nem frusztrált a nagysága, hanem inkább ösztönzőleg hatott rám.

– Van olyan a fellépő zenészek közül, akit Te ideálként tisztelsz és a Sztár Jam Session kapcsán zenéltél vele együtt?
– Egyszer Szakcsi Lakatos Bélával játszottunk együtt, ez számomra hihetetlenül nagy élmény volt. Ő is csak lejött szórakozni, kedvet kapott a muzsikáláshoz és egyetlen dalt játszottunk vele, de az 30 percig tartott. Csodálatos volt!

– Volt már világsztár is vendégművész nálatok?
– Körülbelül egy évvel ezelőtt Magyarországon koncertezett a Boney M. Az aktuális Star Jam Sessionre meghívtuk az énekest, Brad Vee-t, aki örömmel csatlakozott hozzánk. Fergeteges örömzenélés volt, igazi funky csemegéket adtunk együtt elő.

– Elárulsz néhány nevet, akik a közeljövőben veletek együtt lépnek színpadra?
– Igazi nagy legendák lesznek, mint például: Póka Egon, Ferenczi György, Falusi Mariann. Lesz egy swing esténk is, melyre Majka érkezik. Swing zenére fog rappelni. Egy különleges karácsonyi Star Jam Sessionre is készülünk, ami december 25-én lesz.

– Szerinted mi lehet a vonzereje ennek a csapatnak, hogy ilyen töretlen a siker?
– Talán az, hogy a közönség nem tudhatja, hogy mit kap. Mindig mást adunk, bármikor bármi megtörténhet. Nálunk nem lehet előre semmit sem kiszámolni, a legváratlanabb dolgok fordulhatnak elő. Ezért is szeretjük, és ezért is szeretnek bennünket.

A legközelebbi Star Jam Session október 30-án, csütörtökön lesz. A sztárfellépők, Póka Egon és Ferenczi György várják majd az odalátogatókat.

– Réti Dóra –

[2008.10.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még