2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Sztár Jam - szezonzáró 2007
Kapcsolatok
Bársony Bálint
Abebe Dániel "Bebe"
Micheller Myrtill
Bolyki Brothers
Tzumo (Oláh "Cumó" Árpád)

Bársony Bálint még az asztalon is fújta

Már tudom, hogy legalább 29 eseményt hagytam ki eddig az életemből, amit sajnálok. Ez pedig az eddigi 29 Bársony Bálint és Némó celebrálta jam session.

A vasárnap késő esti kezdés ellenére csurig telt a Jam pub, mintha hétfőn nem kéne dolgozni. Jöttek barátok, zenésztársak (akik csak hallgatózni jöttek eredetileg, de többen szolid rábeszélésre be is szálltak.) Mi meg a közönség csak örülhettünk, hogy ilyen illusztris társaságnak szurkolhattunk. Hisz ők elsősorban maguknak zenéltek, mi csak ámultunk.

Bebe is befutott

Az alapzenekar melegítette a társaságot, míg Bebe be nem futott és akkor kezdődött a két órás őrület. Csak belekezdtek egy számba (Get up!) és utána már a közönség és saját hangulatuktól függően folytatták, a közönség meg tombolt. Volt itt minden ami kell, a capella Bolykiéktól, majd kísérettel is, szaxofon duo, fúvós szekció, sorolhatnám…

A dolog apropója egyébként az volt, hogy hamarosan bemutatják a Dr. Bubó musicalváltozatát, és az ebben szereplő zenészek köré szerveződött az este. Tehát itt volt a Bolyki Brothers (Majom 1-4 szerepében), Bebe C. G., a patkány “hangja”, Nagy Laci a gitáros borzot fogja alakítani a darabban, és így tovább. A Bolyki testvérek agyszüleménye volt eredetileg a Dr. Bubó musicalváltozata, de nagyon sokan csatlakoztak hozzájuk. Játszottak még az este folyamán: Németh Gábor Némó, Micheler MyrtillBársony Bálint szaxofonon, Juhász Jack Attila zongorán, Emilio és Tiba Sándor dobon, Horváth Plútó József basszusgitáron …

Myrtill nem bírta

De a Dr. Bubó itt abba is hagyta és a zenészek a közös témát elfeledve valóban csak zenéltek. Némó rohangászott jobbra balra, szedte össze a következő szám fellépőit, hisz persze hogy elcsámborogtak a pubban ismerősökkel, ismeretlenekkel beszélgetni, vagy csak körülnézni. Némó még a teljesen véletlenül idekeveredett Tzumót is összeszedte, és a színpadra “parancsolta” ahol kivételesen egy olyan szám elé állították, melyet nem ismert. Az első három hang után azonban ez nem okozott problémát. Olyan tökéletességgel kapcsolódott be a zenekarba mint, aki az első szolfézsleckéjét is ebből a számból kapta. Myrtill már annyira nem bírta a végére, hogy csak ücsörgött, bár a tapsolást itt sem akarta abbahagyni, annyira örült kollégái sikerének és jókedvének.

Bársony Bálint, a másik főszervező inkább a zenével foglalkozott. Végig a színpad mellett volt, figyelte, hallgatta társai játékát, és bár nem volt végig színpadon, ez nem jelentette azt, hogy nem is zenélte végig a sessiont. Ott fújta, ahol állt lett légyen az a színpad lépcsője, az asztala, vagy csak egy bárszék valahol ahova leült. Fúvóstársaival a közönség közepén alakították meg a fúvósszekciót és onnan nyomták.

Az idő gyorsan elszaladt

Sorolhatnám napestig a rutintalan koncertrejáró meglepetéseit, de ez az este még a jam session-ökön edződött vérprofik számára is hozta a szokatlant. Minden csak a zenéről szólt, minden csak a közünség és önmaguk szórakoztatására történt… csodás volt. Én is csak a végén jöttem rá, hogy az idő gyorsan elszaladt.

Nagyon jó volt. Nagyon jó és még ismételhetném, de inkább gyertek el és hallgassátok meg, hiszen július második felétől kezdve a Rio-ban  mindig változó vendégekkel láthatjuk a jam sessiont.

- SirOesh -

[2007.06.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még