2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A Kowalsky meg a Vega hivatalos hpnlapja (megújult külsővel)
Kapcsolódó cikkek
Kowalsky belépett a harminchetedikbe
Kowalskyék meghitt videóra vágytak - vajon ez sikerült?
Jubilálnak Kowalskyék -  belépőt nyertek a koncertre
Ami a nézőtérről nem látszik: Kowalskyék lemezbemutató koncertje a backstage-ből - képekben
Mi az a Nossa? Brazil és a Miénk
Kowalsky betegen is megtöltötte a Pecsát - Még Big Daddy Laca is dalra fakadt: fotókkal
Miért távozik a Kowalsky meg a Vega gitárosa? Kiderítettük!
Képgalériák
Kowalsky meg a Vega koncert, Budapest - PeCsa
Kapcsolódó Kiadványok
Kowalsky meg a Vega: Forradalom Rt
Kowalsky meg a Vega: Szemenszedett igazság
Kapcsolatok
Kowalsky Balázs Gyula
Kowalsky meg a Vega
Nossa
Zámbó Tamás (Tóbi)
Petőfi Rendezvényközpont (PeCsa)
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Kowalsky meg a vega lemezbemutató
[2008. október 24.
péntek 20:00]

"Egy évig biztosan négyen maradunk" - Interjú Kowalsky-val

Mint arról már korábban beszámoltunk, teltházzal zajlott le a Kowalsky meg a Vega lemezbemutató (és egyben születésnapi) koncertje a Petőfi Csarnokban. Még a buli előtt kaptuk mikrofonvégre a formáció frontemberét, Kowát, aki a születésnapi koncertek mellett akusztikus gitárosuk, Tobi távozásáról és a csapata jövőbeni terveiről is beszélt.

Maga az ötlet, hogy két születésnapi koncertet is tartotok, kinek a fejéből pattant ki? Hiszen általában ilyen eseményből csak egy van.
- Mondhatjuk, hogy a zenekar kettős életet él, hiszen hajdú-bihari srácokból többen is vannak az együttesben. Amellett, hogy én is a megyében - Komádiban - születtem, Sóder a mai napig Debrecenből jár fel a próbákra és a fellépésekre is. Én azt gondolom, hogy ha Debrecenbe megyünk, akkor hazamegyünk. Ráadásul rengeteg Barátunk van ott, így ebből a helyzetből is adódott, hogy megcsináltuk ott is ezt a bulit.

Ha már lemezbemutató koncert: Milyen a nyár elején megjelent Szemenszedett Igazság visszhangja?
- Én ezt igazából két helyről tudom lemérni. Az egyik ilyen az internetes honlapunk, ahol kapcsolatban vagyunk a Barátainkkal, a másik pedig a koncertek. Szerencsére mind a két formából csak pozitív visszajelzéseink vannak, a negatív felhangokat pedig nagyon minimálisnak mondanám, szinte már említésre sem méltó a jelenlétük. De azt hiszem, hogy egy ilyen nagykoncert a legjobb felmérő, itt nyolc, fél kilenc után kiderül, hogy valójában hol is tart ez a zenekar. Meglátjuk mekkora ez a baráti társaság, és mekkora Forradalmat tudunk csinálni. (Elég nagyot sikerült, lásd erről beszámolónkat – a szerk.)

Október elején egy új klippel jelentkeztetek, ami a legutolsó albumról már a második. A hunok szaladgálós kisfilmjével ellentétben az Otthon, Édes Otthonból egy nyugodtabb hangvételű studióklip lett. Miért?
- A dal adta magát, hiszen ez az első, klasszikus értelemben vett lassú szám, amihez klipet forgattunk. Nem akartunk semmiféle mély filozófiai vonalat vinni, egyszerűen csak a Béke hangulata, attitűdje hatja át a videót. Az egyszerűségre törekedtünk, mindennapi szereplőkkel, akik közé még a kisfiam is bekerült. A harmadik klipnél már elgondolkodhatunk azon, eljött-e az ideje annak, hogy valami „nagyon komoly vizuális megfejtést” engedjen meg magának a zenekar. Szerintem előbb-utóbb el is jön.

Tudod már hogy melyik dalból készülhet ez el?
- Általában mindig a címadó dal a harmadik klip, mint ahogyan a Forradalom Rt-nél is így volt ez. Tehát a Szemenszedett Igazság következik, de előtte még egy internetes klippel is jelentkezünk. Már a munkálatok zajlanak, a Magasban és Mélyben című dalból születik meg, de ez a médiában nem lesz látható, viszont az interneten hamarosan közétesszük.

Az asztalnál ül mellettünk egy úriember, aki ma utoljára koncertezik veletek. Milyen érzésekkel búcsúzol Tobitól, hiszen két évig veletek zenélt?
- Igazából nem a PeCsa-beli koncert az utolsó. Ez inkább az utolsó nagyon fajsúlyos és komoly állomása a zenekarnak, amit együtt viszünk végig Tobival. De lépünk még fel közösen, a végső búcsú november végére esedékes.
Nekem ez a válás több szempontból is nehéz helyzet. De azt gondolom, hogy ezeket a dolgokat egymás között beszéljük meg, ahogyan eddig is tettük, ami már nem az interjú kompetenciája.

Nehéz egyébként erről a dologról beszélni, hisz ebben a zenekarban nagyon sok tagcsere volt, de azok a cserék úgy érzem mindig a helyükön voltak, s valahogy könnyen túllendültem rajtuk. Abban viszont biztos vagyok, hogy a kapcsolat Tobival nem szakad meg azzal, hogy ez a váltás megtörténik, de ettől függetlenül nagyon nehezen viselem ezt a dolgot. Azért persze sok szerencsét kívánok a Nossához, amiben a továbbiakban ténykedik a gitárosunk.

Mi lesz a folytatásban, megoldódott már Tobi pótlása?
- Technikai szempontból mindenképpen kell egy ember. Tehát akkor, amikor Tobival már nem fogunk együtt játszani, biztosan lesz egy másik akusztikus gitáros a színpadon. Az már más kérdés, hogy zenekari szempontból négyen maradunk egy évig, ez biztos. Lesz tehát egy olyan ember, vagy kettő, aki session zenészként fogja az akusztikus gitár témáit játszani, de azért szeretnénk minél hamarabb megtalálni a végleges utódot.

-ej-

[2008.11.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még