2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kinek a fesztivál, kinek a verseny
Myrtill szép műveszete
Sztárszereposztás a Dr. Bubóban - jól halad az új családi musical előkészülete
Bársony Bálint még az asztalon is fújta
A diákok 2500 forintért kocsmázhatnak Benkóékkal a Pecsában
Kapcsolódó Kiadványok
Micheller Myrtill: Save the last dance for me
Kapcsolatok
Micheller Myrtill
Legnépszerűbb csengőhangok

Az utolsó táncot Myrtillnek tartsuk fenn!

Merthogy az énekesnő megjelentette legújabb lemezét, melyen aktuális kedvenceit énekelte fel barátai segítségével.

Micheller Myrtill neve több mint egy évtizede ismerős a hazai zenei életben. Diplomás jazz-ének művész és tanár lévén számos formációban hallhattuk már hangját: a Bergendy Szalonzenekarral, az Ungár Zenekarral; vokalistaként több mint 40 zenei kiadványon közreműködött, többek között: Hevesi Tamás, Zoltán Erika, Roy és Ádám, United, Animal Cannibals, Cserháti Zsuzsa, TNT, Náksi & Brunner, Gerendás Péter, Lerch István.

A Dr. Bubó mesemusical egyik színészeként is megmutatta tehetségét, illetve a Benkó Dixieland Band igen gyakori vendégművésze. A Meseautó című filmzenéjének feléneklése szintén az Ő nevéhez kötődik az Escape együttes közreműködésével.

2006-ban két nemzetközi versenyről is díjjal tért haza Németországból és Finnországból. 2007 júniusában a Magyar Hírlap Az ötven legsikeresebb fiatal című kiadványában szerepelteti.

A Szombat esti láz egyik énekesnője és a Megasztár énektanára saját nevén két szóló albumot készített már, de 2008-ban új lemezzel mutatkozik be Save The Last Dance For Me címmel, melynek pikantériáját a hagyományosan megszokott zongora, gitár, bőgő, dobok mellett ütőhangszerek és egy vonós négyes adja. A repertoárból természetesen most sem hiányoznak a jól ismert örökzöldek a teljesség igényét kielégítő, ám a jókedvet sem nélkülöző hangszerelésekben.

Gyors swing, kis reggae

- Az új CD-n szereplő dalok kiválasztásában szerepet játszott a lemez címe, címadó dala: Save The Last Dance For Me. És e köré alakultak ki a dalok lüktetései, tempói. Valójában egy táncolható dalokból összeállított lemezre törekedtem, így hát hallunk rajta bolerot, bossa novát, salsát, tangót, balladát, cha-cha-chát, gyors swinget, tempóváltásos swinget, 16-odos lüktetésű dalt, kis reggae-t is. Az is szempont volt, hogy jól ismert dalokkal játszadozzunk a megszólalásukat illetően, és ezek mind nagyon szerethető zenék számomra.

- Minden lemezemen helyet kap egy francia nyelvű dal, így került rá a Parole, Parole, mégpedig azért, mert nagyon vonzódom a francia dolgokhoz, ez pedig az I Love Paris című dalra ad magyarázatot, és megsúgom, a jövőben egy teljes francia nyelvű műsorra is készülök. Szem előtt tartottam azt is, hogy ma is élő, populárisabb szerzőktől is feldolgozzunk, így került a lemezre Stevie Wonder Part-time Lover-je és George Michael Careless Whispers című klasszikusa. A Historia De Un Amor magyar nyelven igen közismert (Pedro kocsmája), de szerettem volna az eredeti dal tartalmát, értékét megmutatni, mert nem is hasonlít hozzá a magyar fordítása.

- Rengeteg baráti segítséget kaptam a lemez elkészüléséhez, úgyhogy a With A Little Help From My Friends mindezekhez az emberekhez szól köszönetképpen. – mondta el Myrtill lapunknak.

A lemez már kapható a jobb lemezboltokban, és hallható a rádiónkban is.

SirOesh

[2008.11.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még