Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. október 19. | péntek | Nándor nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Galambos Lajcsi felfedezettje nem énekel mulatós dalokat
Karácsonyi dal Komonyi Zsuzsa nyári albumán
Kapcsolódó Kiadványok
Komonyi Zsuzsa: Néha szeretni annyira fáj
Kapcsolatok
Komonyi Zsuzsa
Legnépszerűbb csengőhangok
Zoltán Erika

Komonyi Zsuzsa nem csak a férfiszemeket mozgatja meg

Jöjjön egy lemez, ami - bevallom őszintén - elsőre nem mondott semmit nekem. Az előadót, Komonyi Zsuzsát persze sokszor hallottam, láttam már. Már a borítón is kiderül, hogy Zsuzsa egy gyönyörű nő, hiszen kívül és belül is található róla jónéhány kép. Gondoltam, már adnék egy csillagos ötöst, ha osztályozni kellene, mert a férfiszemnek ennél tutibb borítót el sem lehetne képzelni!

A lemez első dala - mely a címadó is egyben - a "Néha szeretni annyira fáj", egy gyönyörű lírai dal, szép szöveg, fülbemászó dallam, egyből megfogott, többször is meghallgattam, de nem találtam benne kivetnivalót. Úgy érzem megadta az alaphangot az egész albumnak!

Másodjára egy Zoltán Erika dal feldolgozásába botlottam, amiből lesz még a cd-n, és leszögezhetem, hogy korrekt átirat született a "Banális Történet"-ből. Nincs benne sem több, sem kevesebb, mint az eredeti, de az is feltűnő, hogy Komonyi Zsuzsa hangja néha rendkívül hasonlít Erikáéra.

A folytatásban is elsősorban a szerelmi ihletésű dalok jönnek, „Te vagy a mennyország” , „Így vagy úgy” és „Ha belehalok százszor is”, ami talán az egész lemez legszebb dala. Remek hangszerelés, remek énekhang, és a szerző sem akárki: Menyhárt János.

Több szerzemény is Zoltán Erika munkáiból táplálkozik

A hatos szám újra egy Zoltán Erika feldolgozás, a „Rólad álmodom”, ami szintén jól sikerült. Talán az „Egy lány az úton” a leginkább felejthető, pedig nagyon jól indult elsőre, és még rendben is van, de kicsit furcsa volt a vokál, nem mindig éreztem száz százalékig tisztának.

Mindezt felejthetővé tette a következő szerzemény, a „Talán”, mely tulajdonképpen a második dal, amire azt mondanám, hogy kimagaslóan jól sikerült. Néhány lírai nóta, melyekre szintén egy rossz szavunk sem lehet: „Mikor emlékül írtál”, „Tőled szép” és megint egy régi sláger átdolgozása, a „Ha szombat este táncol”, mely meglepő, de jó. Nagyon jó! Bónuszként egy karácsonyi dal is helyet kapott az albumon.

Egy biztos, Komonyi Zsuzsának helye van a könnyűzenében, mert különb albumot tett le az asztalra, mint nagyon sokan mások. Mondom még akkor is, ha túlnyomórészt feldolgozások vannak a lemezen, dehát azt is tudni kell! Neki sikerült, és nyugodt szívvel ajánlható a lemez mindazoknak, akik szeretik az igényes, szép zenéket.

-Bödő Róbert-

[2008.12.03.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Szintis kerestetik! zenész [2018.10.18.]
Dobost keresünk zenész » dobos/ütős [2018.10.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

beszámolók még