2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Képgalériák
Jusice (press)
Kapcsolatok
Justice

Justice

A 2003-ban alakult Justice-t két francia, Gaspard Augé és Xavier de Rosnay alkotja. A duó a Daft Punk óta a leghíresebb francia elektronikus formáció.

A duó első sikereit remixerként érte el: a Simian együttes We Are Your Friends albumának Never Be Alone című számát dolgozták át, ezután pedig számtalan mixet gondoltak újra, kezdve néhány francia csapattól egészen a Fatboy Slim-ig és Britney Spears-ig. Az első kiselemezük (Waters Of Nazareth) már a Daft Punk és a Cassius menedzsere, Pedro Winterz Ed Banger Records-jánál jelent meg 2005-ben. Majd szépen sorban jöttek az album beharangozó dalai, a Phantom és a D.A.N.C.E.

Bemutatkozó albumukra egészen 2007-ig kellett várni: ekkor jelent meg a debütáló album † (Cross) címmel. A lemezt a rajongók és a kritikusok egyaránt dícsérték. 2007-ben a Justice-t három kategóriaban jelölték Grammy-díjra: a Cross-t a legjobb elektronikus/dance albumnak, a D.A.N.C.E.-t pedig a legjobb dance felvételnek, de a legjobb videó kategóriában is bekerült a jelöltek közé.

Az MTV díjátadóin is sokszor megfordult a csapat: 2006-ban a We Are Your Friends-et jelölték (és nyert is), majd 2007-ben a csapat megkapta az "év legjobb francia bandája" címet.

A sikereknek köszönhetően mégjobban megszaporodtak a remix-felkérések. Közben összedobtak egy mixlemezt a Fabric-nek (de nekik valamiért nem kellett) és Planisphere címmel készítettek egy hosszabb kompozíciót a Dior Homme divatbemutatójára. 2008-as amerikai turnéjukat rögzítették és 2008 decemberében megjelentették A Cross The Universe címmel. A DVD-n és CD-n is megjelenő kiadvány tartalmazza a banda San Francisco-i koncertjének felvételét is.

Természetesen 2008-ban szinte nem is volt olyan fesztivál, aki ne hívta volna meg a sikereik csúcsán lévő francia duót, igy játszottak a Coachella-n, a Fuji Rock Festtiválon, a Hultsfred Fesztiválon, az Oxegen-en, a Roskilde-on, a Pukkelpopon, a Lowlands-en, de koncertet adtak még Dublinban, Belfastban, Spanyolországban és még a Szigeten is felléptek.

Albumok:

Koncert:

 

[2009.01.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még