2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újraéled a legenda: jön a Piramis Plus
Milyen Ez a mánia? - Tunyó már nem élhette meg az új Mobilmánia lemezt
Kellemes meglepetés érte Pinyót  - nagy a készülődés Köves Miklós ’60-as bulijára
Tunyogi Rock Band DVD: örök emlék
Pinyó csodálatos időutazása a Petőfi Csarnokban - képekben
A rockzene örök és ami a lemezkiadás mögött van
Kapcsolatok
Köves Miklós (Pinyó)
Non-Stop
Piramis
Török Ádám és a Mini
Rabb (R.A.B.B.)

Átfogó, minőségi és kihagyhatatlan: Pinyó '60

Köves „Pinyó” Miklós hatvanasának méltó megünneplése után, máris itt az új CD, rajta már ismert, és eredeti megjelenése óta kultusszá nemesedett számokkal. A Narrátor Records igyekezett csokorba szedni a legendás dobos pályájának legfontosabb mérföldköveit.

Jóformán alig hevertük ki a szilveszteri bulizások fáradalmait, máris erős késztetést éreztünk, hogy januárban, a Petőfi Csarnok színpadán és nézőterén együtt ünnepeljük Köves Miklós érett férfikorba lépését. A Pinyó ’60 címmel kiadott CD válogatás - mintegy a koncertprogram eszenciájaként - segít bejárni a már ismert életutat. Végig követhető, hogyan születik meg, bontakozik ki, majd uralja a rock mezőnyt, hogy aztán szép egyenletes teljesítményt nyújtva, letisztulva, lehiggadva élhessen tovább, működjék a mai napig egy igazi dobos legenda.

Non Stop

A Non Stop négy eredeti, 1971 és ’72-ben készült felvétele közül a táncdalfesztivál II. helyezet Lélegző furcsa hajnalon, Turai Tamás senkivel össze nem téveszthető hangján csendül fel. A Fekete csend progresszívbe hajló tételében már Závodi János gitár-soundja és Somló Tamás (akkor még erősen Turaira hajazó) orgánuma a meghatározó. A Szép Margit a melodikus, játékos zene kedvelőinek, a Vad viharban élek pedig a rockosabb hangzás hódolóinak igyekszik eleget tenni.

Piramis

Három koncertfelvétel még 2006-ból: majdnem Piramis – Budapest Aréna. Talán utoljára hallhatjuk a rocklegendák (Som Lajos nélküli) ötösfogatát. Bár a nóták némi fazonigazításon estek át, kiemelten élvezhetjük a közönség aktivitását a Szállj fel magasra lírájában, és Pinyó invenciózus, jól kihallható dobolását mindhárom darabban.

RABB

A klasszikus rock után a progresszív-blues műfajé a főszerep – már csak Pinyó okán is - kemény alapokkal. A RABB (Rhythm & Blues Branch) 1993-as és ’94-es stúdiófelvételei pontos és hiteles keresztmetszetet adnak e méltatlanul elfeledett, jobb sorsra érdemes banda munkásságáról. Markáns gitár- és szaxofon (Závodi-Muck Ferenc), precíz ritmusszekció (Zsoldos Tamás-Pinyó) segíti Török Ádám énekét és fuvolajátékát, s ezzel a méltatlanul keveset játszott dalok kiteljesedését. Az Örök lázadó, A múltban élsz, Újra rock and roll és Hihetetlenül nagy F. örökbecsű darabjai ma már a nehezen hozzáférhető lemezek listáját szaporítják.

Mini

2000 és 2004 között rögzítették a változatos felállásban játszó Mini három felvételét. Valamelyiken a fiatalon elhunyt Füles, azaz Kerékgyártó István is megszólaltja basszushangszerét, valamint a Lusta bluesban belefeledkezhetünk Magyarország egyik legjobb muzsikusa, Tátrai Tibor gitárszólójába is. A külföldön élő Tony Lakatos szaxofon- valamint Ferenczy György herfliművész színesíti az amúgy sem szürke hangképet.

44 év a dobok mögött, (itt a lemezen) 4 zenekar – mindez 1 albumba sűrítve. Átfogó, minőségi és kihagyhatatlan.

-Hegedűs István-

[2009.02.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még