2024. május 24. | péntek | Eszter, Eliza nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Simply Red
Kapcsolódó események
Simply Red
[2005. december 4.
vasárnap ]

Beszámoló a Simply Red koncertről

A Simply Red koncertjének volt apropója, még ha ezt nem is lehetett észrevenni a koncerten csak a végén a zenei anyagokat reklámozó szórólapokon.

Ugyanis 2005. októberében és novemberében megjelentették a Simplified nevű új albumukat CD-n és DVD-n.  Az albumon jól ismert hatalmas sikerű számok találhatóak kicsit átdolgozva, áthangszerelve a kor akusztikus ízlésének megfelelően. Tehát elővették a Sting-i receptet, aki a zenei termékeit eladta punk, pop, rock és jazz stílusban, CD-n és koncerten egyaránt. Jól csinálta, mert megvették. A Simply Red biztosra ment. Hatalmas rajongótáborral, kiváló zenei anyagokkal és 20 év tapasztalatával áll ki a színpadra.

Az előzenekar pontosan kezdett 20 órakor és 20.25-ig pengettek. Jók voltak, de az énekes inkább angolul, mint magyarul énekelt, enyhén U2-s stílusban. Majd következett az átszerelés és pihi 21-óráig, amikor is elkezdődött a műsor.

De hogyan? Helyet foglalt a színpad hátterében egy plekszifal mögött egy vonós 10-es, 10 gyönyörű nő személyében, akik azonnal el is kezdték húzni a vonókat.  Az első szám közben kiderült, hogy igazán magas szinten megrendezett, megkoreografált show műsor szereplői leszünk. A hangzás és az ének a hely adta legmagasabb szintet kimerítette, amely kristály tisztán és pont jó hangerőben szólt. (Nem olyan visszhangos mint a régi BS.) És emellett komoly hangsúlyt fektettek a látványra is. Nem a színpadi mozgással és ugrálással, hanem a fényekkel és a zenekar mögötti változó díszletekkel operáltak. Nagyon ötletesen színházi függönyrendszert állítottak fel a háttérben, amelyet néha behúztak és átrendezték mögötte a látványt. A színpadon mindig csak annyi zenész volt látható, amennyi éppen játszott. Ha valakinek épp nem volt szerepe, az vagy lement, vagy sötétségben volt. Minden meg volt rendezve. A világosítók a fejgépekkel csak azt világították meg, aki éppen zenélt. Ha a vokál (amely 2 csinos fekete énekesnő volt) nem énekelt, akkor szinte nem is voltak láthatóak.

Szóval a koncert első 20 percét romantikusra véve piros sejtelmes fényben vonósokkal adták elő. Ez olyan nagyon kellemes és otthoni, meghitt hangulatot teremtett. Mick Hucknall (az énekes) barna ingben, szürke nadrágban és fura frizurában jelent meg. A sejtelmes fényeknek és az egyedi szakállnak hála, első látásra úgy éreztem magam, mintha a Csillagok Háborújából az éppen megsült szenátort látnám. Megdöbbentő volt, de a kristálytiszta „fémjelzett” hang egyből elvarázsolt. A frontember Mick tartotta a közönséggel a kapcsolatot és már az első számban megvolt a közös éneklés. A koncertet folyamatos zenei szólók és átgondolt professzionális munka jellemezte.

A romantikus kezdést klasszikus bulizós slágerek követték, majd a kor igényeinek megfelelően latinosra átírt számokkal zártak. A visszatapsolást követően még fokozták a hangulatot és gyorsították a tempót 2 szám erejéig 22.30-ig. A színpadon rengeteg zenész sok hangszert szólaltatott meg, ami szemnek, fülnek és a léleknek is felüdülést szolgáltatott.

Összességében véve elértük azt, amiért koncertre érdemes menni (bár egy kicsit rövid volt), pláne ha belevesszük azt is, hogy rengeteg szép, kedves és harmonikus arccal találkozhattunk. (Ezek a magyar lányok aranyat érnek!!!) Csak így tovább!! Köszönöm mindenkinek, aki nem volt bánhatja!

A program szervezéséről: A parkolóhely botrányosan kevés volt, a kapuban szétmotozták az agyunkat és a jegyet vonalkódolvasóval ellenőrizték, hogy nem hamisítvány-e. Sem ételt, italt vagy kép és hangrögzítő eszközt nem lehet bevinni a helyszínre. Ennek szomorú folyománya, hogy mindenki pohárral bűvészkedett a dühöngőben. Szemetesek sehol nem voltak a nézőtéren, ezért törvényszerű balesetek és mocsok jellemezte a koncertet. Egy kis figyelmességgel (ami belefér a borsos árba és megtérül a kevesebb takarítási munkán is), mint fedő a pohárra és sok szemetessel, sokat lehetne javítani a köz érzésén. Nem vagyunk disznók, és ne neveljenek minket azzá!

A jegyek igen drágán közel 7 000-10 000-ig terjedtek. Az olcsó ülő jegyeknél a látvány jó volt hála a kivetítőknek (2db jobb és bal oldalt), de a hang gyengus volt. A véleményem még mindig az, hogy drága a mi fizetésünkhöz ez az ár, ezért kb. csak 65-70%-os telítettség volt. Többen is eljöttek volna egy olcsóbb jegynél.

DJ Guru

[2005.12.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » próbaterem [2024.05.23.]
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még