2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Semmi közünk az Edda-művekhez" - Tárkány Művek interjú
Botrány után valóság: minden, ami a The Idoru mögött van
Kapcsolatok
Cherokee
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Cherokee koncert
[2010. március 14.
vasárnap 20:00]

Változások a Cherokee indiánoknál - interjú

Kedvenc rockindiánjaink a dallamos, 80-as évekbeli stílust nyomják, feldolgozásokkal és saját számokkal. Sok változás volt náluk, főleg mostanában, Kéri Zoli basszusgitáros számolt be ezekről.

- Sok tagcsere volt már nálatok, de Kovács Jucus távozása mintha keményebb dió lett volna a korábbiaknál. Hogy jutottatok el az énekesnő keresésétől egy férfiénekes megtalálásáig?
- Igen, Jucus távozása nagy érvágás volt a zenekarnak. Nem szeretnék senkit megbántani, de Őt volt a legnehezebb pótolni. Énekest találni nem könnyű... Kipróbáltunk több lányt is az eltelt időben, de senki nem volt olyan jó, hogy érdemes legyen vele kezdeni. És akkor jött a gondolat, hogy nem is kell lány a zenekarba.

- Hogy jött képbe a többi új tag? Nádi régebben része volt a bandának, most visszatért egy kis kitérő után. Hogy zajlott ez pontosan?
- Ezzel könnyű dolgunk volt. Mivel nem is szerettünk volna billentyűst, rögtön gitárost kerestünk. Nádival (Cherokee alapító) sokat beszélgettünk abban az időben, és úgy döntöttünk, hogy nekiindulunk megint együtt. A lehető legjobb döntés volt. Ismeri a zenekart, és fantasztikus dalszerző. Mi kell még? Mást nem is kellett kipróbálni. A távozása meg egyszerűen úgy történt, hogy nem fért bele az életébe akkor már a zenekar. Sajnos a munkája mellett nagyon nehéz volt csinálni. Azóta is járt a koncertjeinkre, tartottuk továbbra is a kapcsolatot, most megváltozott a munkarendje, így szívesen visszajött hozzánk.

- Szerinted sikerült olyan tagságot összehozni, akikkel hosszú távon együtt zenélhettek?
- Nagyon szeretném, ha végre stabil lenne a zenekar! Állandó felállással lehet csak előre haladni. Mindenféleképpen hosszú távra tervezünk.

- Most már több generáció van nálatok, a 80-as évek rockzenéinek a szeretete közös vonás?
- Szerencsére a fiatalok is szeretik azt a zenét, amit mi. Úgy gondolom, hogy a dallamos rockzenét nagyon sok ember szereti, csak nem jut el hozzájuk, hogy van olyan zenekar is még manapság is. Mondjuk Magyarországon sajnos nem sok, de azt a keveset meg kellene becsülni. Ha megint játszanák ezt a fajta zenét a médiában, és nem ráerőltetnének minden mást az emberre, akkor lényegesen nagyobb rajongótábora lenne.

- Megtartottatok minden régi dalt? Gondolok itt a sajátokra és a feldolgozásokra is.
- Sajnos minden dalt nem lehetett megtartani, mivel a szövegek lány énekesnek íródtak, teljesen át kellett volna írni az egészet. Persze pár nótát megtartottunk, de máshogy fognak szólni nemcsak az ének, hanem az újrahangszerelés miatt is. A feldolgozásokat is lecseréltük teljesen, most inkább a magyar kedvenceink kerültek előtérbe.

- Van tervben új hangzóanyag? Írtok már új dalokat?
- Most meg akartuk várni az új felállás bejelentését addig, amíg nem íródtak új nóták is, hogy lássuk hogy működik a zenekar. Van több új dalunk is, Vity és Nádi is írt már nótákat.

- Ilyen régóta működő zenekaroknál mindig felmerül a kérdés, hogy mikorra terveztek nagylemezt?
- Nagylemez? Ez "csak" pénz kérdése. A dalok már megvannak hozzá. Most feldemózzuk az összes nótát, és meglátjuk mi sül ki belőle. Idén, de legkésőbb jövő év elejére szeretnénk nagylemezt.

- Nemsokára "visszatérő" koncertet tartotok, amit remélhetőleg még sok buli fog követni. Mondj egy pár szót erről is!
- Igen, március 14-én fogunk játszani a budapesti Ráday Kupolában. Este 8-kor kezdődik a buli, lesz két vendégzenekarunk, majd 10 körül kezdünk mi. Kb 1,5 órát játszunk majd, ezalatt elhangzanak régi kedvencek, új nóták, és feldolgozások is. Mindenkit szeretettel várunk! Már mi is nagyon várjuk a koncertet!

- TZ -

[2010.03.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még