2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Ez nem UgyanAz
Kapcsolatok
Berkes Gabriella
Janza Kata
Nagy Sándor
Makrai Pál
Varga Miklós
Feke Pál
ShowZsák Rendezvényszervező és Produkciós Iroda

Ez nem ugyanAz

A Showzsák Produkciós Iroda égisze alatt 2004.12.05.-én a Vidám Színpadon debütált az Ez nem ugyanAz musical koncert Budapesten. Azóta töretlen siker jellemzi az előadásaikat.

2005-ös évben a kőszínházi előadásokon kívül számos magyarországi városba is elvitték a produkciót. Fellépéseiket rendre zajos siker kíséri és minden esetben telt ház előtt lépnek fel. Jártak Békéscsabán, Cegléden, Debrecenben, Mohácson, Székesfehérváron, Szegeden és Zalaegerszegen, hogy csak néhány nagyobb fellépést említsek. Nyáron a Pécsi Országos Színháztalálkozó egyik fő műsorát adták, valamint a sikertörténetükhöz tartozik, hogy a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot az idei évben elsőként Ők tudták megtölteni Július 19.-én.
Hogy miben rejlik a sikerük titka? Ezt leginkább a producer Wenczel Zoltán tudná megmondani, aki közel harminc éves zenei múltját, tapasztalatait és a musicalek iránti szeretetét használta fel, hogy egy ilyen modern és nagy formátumú musicalkoncert-sorozatot létre tudjon hozni. Az előadást Dunai Tamás rendezte, aki ebben a darabban csillogtatta meg először rendezői ambícióit. A koreográfiát Dóka Judit állította színpadra és saját társulatával a Dóka Musical Tánckarral valósította meg elképzeléseit. A zenét a Hungarian Musical Band szolgáltatja, a fellépő művészek pedig az ország kiváló színészei és énekesei.

2005. December 29-én este hét órai kezdettel a budapesti SYMA rendezvénycsarnokban egy előszilveszteri musical koncerttel koronázta meg a Társulat az idei év sikereit, majdnem a teljes szereplőgárdát felvonultatva. Este fél héttől a folyamatosan áradó tömeg láttán kicsit megijedtem, hogy hová fog elférni ez a rengeteg ember, de természetesen mindenkinek jutott hely. A műsor fél órás csúszással kezdődött mire mindenki elfoglalta a helyét és végre a ruhatár is kiürült. A produkció célja most is az volt, hogy az élő zene varázsával kápráztassák el a közönséget. A 12 tagúra bővült zenekar fő mottója, hogy mindent élőben és semmit playbackről és ehhez híven tartották is magukat. A színpadkép lényegében az egész műsoridő alatt változatlan maradt, az arany és bordó drapériákkal díszített háttér, a színpadon félkörösen elhelyezkedő zenekar középen helyet hagyva a tánckarnak és a művészeknek, a színpad két oldalán pedig hatalmas méretű kivetítők gondoskodtak arról, hogy mindenki tökéletesen élvezhesse a produkció minden pillanatát. A modern fény és lézertechnika is fontos része volt az előadásnak, mellyel a fények és árnyak kontrasztjában még jobban érzékelhette a közönség, hogy az első felvonás az emberi lélekről szól, míg a második felvonás a társadalom ellentmondásait járta körbe a nagysikerű musical dalokat felhasználva.

A színpadon majdnem mindvégig jelen lévő fekete-fehér arcú figura kötötte össze a dalokat, melyek még soha nem hallott sorrendben követik egymást. A rendkívül összetett központi figurát Farkas Gábor „Gábriel” személyesítette meg, aki egyszerre felelt meg minden szerepformálási feltételnek, melyhez a játékkészségén, komoly énekhangján és színpadi mozgáson kívül párosult az is, hogy a gesztusai mindvégig a zene hullámzását követték, hiszen a karakter fizikai hitelességéhez ez is hozzátartozott. Üde színfoltjai voltak az előadásnak a momentumonként feltűnő bábosok, a változatos jelmezek és a dinamikus koreográfiát közvetítő táncosok. A koncerten részletek hangzottak el a darab rendezői és dramaturgiai koncepciójához igazodva a Cabaret, a Chicago, az Elisabeth, a Hair, az István, a király, a Jekyll és Hyde, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Képzelt riport…., a Mozart, a Miss Saigon, a Nyomorultak, a Rómeó és Júlia valamint a West Side Story musicalekből nagyszerű színészek és énekesek tolmácsolásában. Szem- és fültanúi lehettünk csodás duetteknek és remek egyéni teljesítményeknek egyaránt. Megcsodálhattuk a két dívát, Berkes Gabriellát és Janza Katát, a nosztalgiázva hallgathattuk Makrai Pált és Varga Miklóst. Ámulhattunk Boda István, Réder Nóra, Haratik Edina, Farkas Gábor, Feke Pál, Nagy Sándor és Pál Tamás láttán-hallatán, hogy mennyi fiatal tehetség van ebben az országban. Magócs Ottó meggyőzte a közönséget, hogy a zene az Ő maga, Szomor György pedig hol Bergerként, hol Jézusként kápráztatta el a publikumot egyedi énekhangjával és zsebelte be az est legnagyobb tapsviharát. Az előadás egy közös Hair dallal ért végett, de a közönség nyomásának engedve a művészek még egy dal erejéig visszatértek a színpadra. A nézők pedig szűnni nem akaró tapssal köszönték meg, hogy ismét egy remek előadást láthattak.
Noha a musicalt kedvelő közönség már sok mindenhez hozzászokhatott, sajnos azért most is akadtak kisebb hibák az este folyamán. A vokál néha elnyomta az énekeseket, a szünet pedig a tervezett 20 perc helyett a duplájára nyúlt a vidékről érkező nézők bosszúságára. Nehéz feladat egy tökéletes produkciót létrehozni főleg egy 100%-ban élő koncerten, ahol a technika ördöge sosem alszik. Az apróbb hibákon felülemelkedve összességében a közönség nagyon élvezte a produkciót és azt, hogy az élő legendák, a jelen sztárjai és a jövő hangjai egy előadáson belül, együtt léptek a színpadra.

Ez a Társulat nagyon sokat dolgozik, és ezért komoly sikereket tudhatnak maguk mögött. Sok értékes, tehetséges és nagy szakmai tudással rendelkező ember munkálkodik azon, hogy előadásról-előadásra mindig teljes összhangban legyenek és a fellépéseik jól sikerüljenek. Az Ez nem ugyanAz musical koncerttel a Társulat 2006-ban is folytatja országjáró turnéját, a fellépéseikről bővebb információ a www.showzsak.hu és a www.musicalkoncert.musicalclub.hu oldalakon található.

Szereplők:
Détár Enikő
Szomor György / Varga Miklós / Arany Tamás
Janza Kata / Berkes Gabriella
Borbás Erika / Fésűs Nelly
Farkas Gábor „Gábriel”
Magócs Ottó / Nagy Sándor
Feke Pál / Pál Tamás
Boda István / Makrai Pál
Haratik Edina
Kiss Szabolcs
Réder Nóra
Rendezte: Dunai Tamás
Szerkesztette: Balatoni Mónika
Koreográfus: Dóka Judit
Zenei vezető: Ruff Tamás
Producer: Wenczel Zoltán
Látvány: Ferenczy Károly

Reményi Dóra

[2006.01.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még