2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Draft: Átutazó

Szponzorok átutazóban a Draft lemezén

A Draft Átutazó c. lemeze hemzseg a szponzoroktól a zene ellenben....

A Draft valamikor az ezredforduló táján tűnt fel a hazai popszintéren. „Dombok felett” című trance felvételük (az azonos című lemezzel együtt) egyként vette be a discókat és a kereskedelmi rádiók szögmérővel vonalzóval szerkesztett műsorait. A 2005-ös „Átutazó” címre keresztelt munka az „Aranyzsiráfot” is birtokló zenekar második albuma.

A borító tanulsága szerint, a Draft zenekar új vállalkozását kizárólag a leghűségesebb városról elnevezett alkohol tartalmú italokat gyártó társaság hivatott bemutatni, de talán nem lesz baj, ha nem így. A borítón két szimpatikus fiatal Dóri és Richie kovácsákosi tekintettel mereng, mondjuk úgy valahová…valószínűleg a címben jelzett „Átutazót” keresik. A jobb felső sarokban szintén a két draft látható űrruhában. Ők maguk az átutazók? A képet gyermekkorom kedvenc sorozatának (Mézga család kalandjai) egyik frekventált jelenete fókuszálja. A borító közepén elhelyezett stilizált galaxis-spirálkar pontosan úgy fest, mikor MZ/X jelentkezett a Blöki földelte tranzisztoros rádión. De ahogy hazánk egyetlen zenecsatornájának párkereső műsorában mondják a tinik…a belső tulajdonságok számítanak.

Az albumon közel 70 percen át szól a trance. Volt már valaki 70 perces transzban? Akkor tudja miről beszélek. A trance lehet jó, ott van Moby korai „Moby” című albuma, Paul Van Dyk 2000-es „Out There and Back” című munkája, vagy Robert Miles „Dreamland”-je. A Draft ajánlata azonban nem működik, fárasztó. Hiába vannak ott a popközeli néhol egészen használható megoldások, az album egészére inkább az érdektelenség jellemző. Pedig próbálkozások vannak. Ügyesen szerkesztett vonós hangminták, néhol még gitárokat is hallunk.

Dóri szépen bár teljesen jellegtelenül énekel, a katarzishoz ez kevés. Az album 12 felvétele többnyire unalomba fullad. A nyitó „Intro – Ginzeng” úsztatott szaxibetétje még szimpatikus, az „Éjszakai manőver” vokoderen át megszólaló énekhangja a Kraftwerket juttathatja eszünkbe. Az „Átutazó” dobtémája pofátlanul nyúlja a német klasszikus „Music Non Stop” című egykori remeklését.

A beach hangulatú „Simogat a szél” a DM Strangelove hangmintáit követő „Gyere velem” valószínűleg sokat játszott rádiós kedvencek lesznek. A „Dynamite” – törzsi hangulatot árasztó, elszállt trance sima ügy, a „God Created Break” hallatán azonban maga Jean Michel Jarre is elgondolkodna szabad-e ezeket a hangszíneket 2006-ban használni?

Az album egyik titkos befutója az „Október” lehet, a lebegős következetesen egyirányú track az album legjobbja. A „The Dreamer” a Safri Duo bénázását juttathatja eszünkbe, kizárólag mobil reklámzeneként hasznosítható…ja és frizbizéshez. A programadó albumzáró „The Way” egy lassan kibomló, csillogó szinti hangokkal kísért trance, mely alatt elgondolkodhatunk, manapság mit tud kihozni két programozó srác, (warez! és Richie) egy Casio szintetizátor beépített hangmintáiból.

Az album kézbevétele után mindenképpen vizsgáljuk át a szponzorok a hajszalonoktól a sportruházat gyártó multikig terjedő impozáns sorát. Bíztak a produkcióban na…

Ha már megtaláltuk ismerőseinket a végtelenszámú köszönetnyilvánítás között, nyugodtan nevezzünk be arra a játékra, amit szintén a hátsó borító hirdet szép neonzöld NAGYBETŰKKEL. Az egyik szerencsés albumvásárló személygépkocsit nyerhet. No comment.

Radics Gábor

[2006.02.01.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Radics Gábor 2006.02.18. 07:49 • [8]
Kedves Mikulás!

A saját nevét kisbetüvel és felkiálítójellel író mágus nevét azért nem veszem ki a cikkből, mert onnantól kezdve hangulatosan dorgáló, figyelmeztető hangvételű hozzászólásod értelmét vesztené, így viszont mindenki okulására Te is hozzá tudtál tenni valamit a világ folyásához. Adjunk teret a géniuszoknak...de ha már... a "Hogy"-os mondatkezdést talán érdemes volna száműzni a Csepel-szigetre, a "teveszd el" helyett gondolom "téveszd meg"-et szerettél volna írni, továbbá olyan szó, hogy "Megha" nincs a magyar nyelvben. A személyeskedő válasz miatt bocs, csak azért gondoltam, hogy megengedhetem magamnak, ha már Te a megszólításban régi harcostársakhoz méltó üdvözletben részesítettél.

Radics Gábor
2006.02.17. 13:15 • [7]
Radics Gábor Te gumicsizmas tudatlan !
Ha mar beismerted hogy tevedtel nem venned ki a warez! nevet a cikkbol ?
Hogy aki a hozzaszolasokat olvassa legalabb azt ne teveszd el ! Megha valami hulyeseget akarsz irni legalabb a benne szereplokkel egyeztess!
Hmmmm ?
ProJector 2006.02.11. 15:15 • [6]
Nekem egyebkent ezek a DM,es kraftwerkes hasonlitasok is elegge meredekek. A "gyere velem" cimu zenet mar negyedszer hallgatom,hogy legalabb egy hangot elcsipjek a starange love-bol,de hiaba,nem megy. A kraftwerk dobtemaja is elegge huzos,azt se nagyon veltem felfedezni. Igaz,a kraftwerkre a hangzas szazszor jobban volt jellemzo,mint a dobritmusok temaja. Azt termeszetesen mondanom sem kell,hogy annak idejen eppen DM es kraftwerk rajongo voltam, szoval tovirol hegyire ismerem a dalokat az utolso zorrenesig,sot nem akarok szerenytelenek tunni,de meg azt is tudom,hogy milyen hangszereket hasznaltak az adott dalokhoz..:) Egyebkent a lemez tenyleg nem egy nagy dobbenet...
Na peace
PJ
Radics Gábor 2006.02.05. 07:05 • [5]
Kedves Emberek a hazai popszintéren!

Mindenkit megkövetek, aki érintve érzi magát a személy-keveredésben!:) Szégyen szégyen is ismét csak szégyen. "Mea culpa!" ...John Lennontól kérdezte meg egyszer egy eleresztett kritikus ismerei-e (szereti-e) Beethovent? Az egykori beatle lazán így válaszolt: Igen, különösen a szövegei tetszenek. Tanulság a "rock n roll nem egy tánc!". Kedves jelenlegi és jövőbeli draftok, régóta tudjuk "Minden egyformán popzene". A napok óta gyűjtögetett hamut MOST kezdem a fejemre szórni:). Bocsáss meg VILÁG!

Radics Gábor
solareclipse 2006.02.04. 18:05 • [4]
mar bocsanat de eleg szegyen ilyen kritikat irni hogy nem tudod ki vannak azenekarba en jot nevetem :D
amugy a draft - dombok felettel kezdodot es ott vege is lett (sajnos) most mar csak egy pop produkcio a sok kozul...
es azert a trance szo is eleg eros...
nalam nem ez a trance...

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még