2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Trottel Stereodream Experience (Trottel)
Navrang
Embryo
Kapcsolódó események
Trottel Stereodream Experience
[2006. április 6.
csütörtök 20:00]

Trottel 2006-os formációval a Millenárison

A Trottel Stereodream Experience 2006-os formációja a Millenáris Fogadóban mutatkozik be először Budapesten

A Trottel első formációja 1985-ben alakult Budapesten. Debütáló lemezük 1989-ben jelent meg a francia Gougnaf Mmnt. Kiadó gondozásában. Azóta a zenekar mind fizikailag mind szellemileg hosszú utat járt be. Első európai turnéja óta a Trottel rendszeres koncertezéssel több mint 500 koncertet adott külföldön és kilenc albumot jelentetett meg. Az elmúlt másfél évtized alatt a szakma és a közönség mindent megtett, hogy valamiféle zenei kategóriába sorolja őket. Ők maguk rég feladták ezt a lehetetlen feladatot. Nevezzük egyszerűen szabad, fúziós zenének, vagy pszichedelikus hangfelfedezésnek… Vagy talán érdekes zenének, ami kiváncsi embereknek készül.

Trottel zenéje ugyanúgy, mint az együttes formációja lemezről lemezre változik. Az 1995- ös Troxx / 4 gitáros / formáció megalakulásával az együttes hosszú zenei kalandra indult melynek folyamán zenekar, alapfelállása mindig más és más hangszerekkel egészül ki amöbaszerüen. Jelenlegi formációja a Trottel Stereodream Experience zenéjét szintén nehéz behatárolni. A modern elektronika a hegedü ’népies’ hangjával és misztikus szaxofonnal keveredik, törzsi jellegű, vérpezsditő ritmusszekció adja az alapot, lebegő énekek, mindez kisérletező beállitottsággal. 

A  formáció februári németországi, belgiumi és francia koncertek után a Millenárison mutatkozik be - április 6-án - először Budapesten. Kardos Rita – szoprán és tenor szaxofon, Kaktusz – multifunkcionális zenebohóc, Mihalics G.Gábor – dobok, Rupaszov Tamás – basszusgitár és ütős, valamint újra a Trottel szinpadán üdvözölhetjük Todd Williams életművész urat, a ’Ti Magyarok, feketeszemmel!’ c. könyv szerzőjét.
A repertoárt pedig régi és eddig meg nem jelent zenék képezik a zenekar 2006-ban megjelenő lemezéről.

A koncerten két különleges formáció szintén fellép. A német utazó legenda, az Embryo a 60-as évek óta turnézik gyakorlatilag folyamatosan Indiától kezdve Európán át egészen Afrikáig. A német pszichedelikus hullám megjelenésekor alakult olyan zenekarok társaságában, mint a Holger Czukay féle CAN vagy az AMON DULL. Az Embryo az eltelt idő alatt keresztve-kasul szelte mind a fizikai mind a zenei teret, kreativ,pszichedelikus, etno muzsikájával utat mutatva számos mai előadónak. 2003-ban, a nagysikerű Kultiplex-beli koncerten szerepeltek először Magyarországon, szintén a Trottel vendégeként. Akik ott voltak tudják mire számithatnak. Jelenlegi műsoruk gerincét aktuális albumuk képezi.

A Navrang zenekar - élükön a kecskeméti dorombkészitő családból származó Szilágyi testvérekkel - Pangea lemezét mutatja be a koncerten.
Az ilyen formában 1998-tól játszó Navrang teljesen a mai korhoz illő zenét játszik, de az ősi elemeket is vegyítő dallam- és ritmusvilág mégis egyedülállóvá teszi előadásmódjukat. Instrumentális zenéjükben kiegyensúlyozottan keverednek a népi és dzsesszes motívumok az elektronikus hangzással. A doromb, a tilinkó, a hegedű és a különleges ütőhangszerek itt a megszokott háttérhangszer szerepéből szólóvá lépnek elő.
Fellépéseiket látványos videovetítés kíséri. Koncertjeiken a közönséget e lendületes tánctól az átható elmélyülésig minden hangulatba képesek eljuttatni zenei változatosságuk által. Ez a zenei változatosság egy nagyon feszes fonalat követ és ez az, ami a Navrangot igazán unikummá teszi.

Az Embryo április 7.-én Győrben játszik, a három együttes pedig, az Üzgin Uverrel kiegeszülve április 5.-én Kecskeméten szintén hallható.

- Trottel -

[2006.03.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még