2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Simple Plan és a Röyksopp is fellép Sopronban 
A Faith No More is jön a VOLT-ra 
VOICE Fesztivál: legyél te a VOLT hangja! 
Knife Party, Tinie Tempah és Sven Väth a Balaton Soundon 
Nagy ünnepléssel indul a VOLT Fesztivál 
Három hét múlva Fishing on Orfű: teljes a program! 
Az EFOTT fellépői elárulták, milyen újdonságokat terveznek 
Kapcsolódó események
VOLT Fesztivál 2012
[2012. június 27. - 30. ]

Újdonságok az idei VOLT Fesztiválon

A kedd és a csütörtöki nap a sajtótájékoztatók ideje, így ezen a napon is -május utolsó napján-, két meghívást is kaptam az első a Pastrami étteremben a VOLT sajtótájékoztatója a másik délután a VAM Design Centerben volt. 

Elsőként némi személyes élménnyel kezdeném már régi terveim között szerepelt, hogy eljöjjek ebbe az étterembe és megcsodáljam magát az épületet és a belső kialakítását, másrészről megkóstoljam a pastrami szendvicset.

De kezdjük a sajtótájékoztatóval.

Ugyebár nem csak a Sziget Fesztivál ünnepel idén, hanem a VOLT Fesztivál is. Idén ünnepli jubileumi 20.-ik évét, ennek alkalmából több különlegességre is fény derült a mai sajtótájékoztatón. Talán nem is kell külön kiemelnem a fellépők teljes névsorát, hiszen 200 hazai zenekart és dj-t felvonultató programban, kitűnő külföldi zenekarok, előadok mondtak igent a szervezők felkérésének, és valószínűleg Ők is igen fontosnak tartották, hogy a jubileum alkalmával lépnek fel hazánkban. Néhány név a fellépők közül: Skrillex, a Faith No More, Snow Patrol, Simple Plan, Iggy & the Stooges.

Lobenwein Norbert (aki Fülöp Zoltánnal 19 évesen 19 évvel ezelőtt alapította a VOLT-ot) elmondta a jó hírt: a fesztivál egy ajándéknappal hosszabb lesz.
A nyitónapon, ami alig négy hét múlva lesz, június 26-án „WE LOVE VOLT” címmel 20 zenekar és 10 DJ lép színpadra.

Valamint fény derül három különleges koncertre is elsőként Ákost említeném aki egy év szünet után a VOLTon mutatja be elsőként új szintipop programját, a másik különleges fellépő, aki sok év után itt lép fel először Yonderboi és visszatér a legendás Sex-E-Pil együttes is!

A zene színes kínálaton kívül természetesen nagyon sok egyéb program is várja a fesztiválra érkező látogatókat, itt emelném ki a Heti Válasz Borfesztivált ahol 20 neves borász és számos kistermelő árulja és mutatja be portékáit.

Kortárs képzőművészek 20 alkotást hoznak létre a közönség szeme láttára. Valamint „VIVA-VOICE” címmel tehetségkutató verseny keretei között a közönség választhatja ki a VOLT hangját!

Valamint megtudhattuk, hogy a jubileumi év kapcsán meg fog jelenni egy 300 oldalas Nagy VOLT Album is melyben az elmúlt 19 év rengeteg fotóit, riportjait, írásait gyűjtötték egy csokorba ill. albumba a könyv szerkesztői.

Természetesen idén is Budapestről naponta több alkalommal is különvonatok indulnak Sopronba.

A fesztivál bejáratánál - ami már délután kettőkor kinyitja kapuit - egy hatalmas nyolc méteres óriás magenta színű csúszdát épít a Telekom és a bátrabbak ezen keresztűl is becsúszhatnak a fesztiválra.

További indul egy új kampány is, aki júniusban bármely Telekom űzletben Samsung terméket vásárol az kap egy „X” vagy „Y”-os karszalagot és regisztrál SMS-ben és a fesztiválon talál egy ellenkező jelű karszalagot párt magának az a Telekom jóvoltábol különleges programokon vehet részt, hogy még jobban megoszthassák élményeiket mint példáil backstage túra, masszázs, vagy akár egy ajándék közös reggeli és egyéb még nem publikus meglepetés keretei között.

Valamint az okos telefonnal rendelkezők számára a Telekom „Fesztivátor” névre keresztelt új applikációt hozott létre ahol megoszthatják a fesztiválozók fotóikat, élményeiket, valamint tudjuk majd kit hol találunk meg a fesztivál területén.

A szervezők gondoltak a gyermekekre is, sajnos nem ingyenes a belépő, egy-egy VOLT témájú rajzot kérnek tőlük, és természetesen sok színes gyermekkoncert és program várja Őket, mint például Szalóki Ágit vagy az Alma együttest említhetném.

De néhány név a művészek köréből Ef Zámbó István, Karafiáth Orsolya, vagy a dumaszínházas fellépők Mogács Dániel, Aranyosi Péter, Jankovics Péter (a Sziget reklám arca), Badár Sándor.

Sajnos rossz hír, hogy ezt az ünnepet már nem élhette meg Bernáthy Sándor képzőművész, aki néhány hónapja hunyt el, még tavaly jelen volt a fesztiválon és fiával közös zenei projektükkel léptek fel. Ezért a szervezők életmű kiállítással emlékeznek a képzőművészre elsősorban zenei témájú művei plakátok, festmények videói kerülnek bemutatásra.

Röviden ennyi hírt tudtunk meg a mai sajtótájékoztatón a 20.ik VOLT Fesztiválról.

Ha már személyes megjegyzéssel kezdtem avval is fejezném be sikerült megkóstolnom a szendvicset, kitűnő volt, nagyon különleges, és ajánlom aki megteheti keresse fel az éttermet és kóstolja meg ezt a szendvicset amiről az étterem is kapta a nevét (vagy fordítva?), vagy egyéb más finomságokat amiket a látványkonyhán készítenek a szakácsok.

-BK-

[2012.06.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még