2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tankcsapda, Quimby és Hobó is fellép az EFOTT-on
Kapcsolatok
Zagastic
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT)
[2006. július 18. 00:00 - 23. ]

Zagastic Raggae Band fellépésével véget ért az EFOTT Roadshow

Május 10-én az ELTE Lágymányosi Napok keretében tartott jó hangulatú koncerttel zárult az EFOTT Roadshow, melynek során Szegedtől Győrig összesen tizenegy helyszínen mutatkozott be a rendezvény. Az állomások többségén a Zagastic zenekar koncertjével egy kis ízelítőt is adott a július 18-22. között zajló fesztivál hangulatából.

Szeretnének a zenéből élni, bár mint tudjuk ez nem könnyű feladat a hazai viszonyok között. Berger Dalma, az énekesnő, és Reiner Ágoston is több zenekarban játszik. A raggae band több tagja is tanul még, az énekesnő a képzőre jár, a gitáros-énekes Babarczi Bulcsú pedig éppen második diplomájáért küzd. A zenekar dobosa Zentai Péter, a basszusgitárt Kerekes Balázs nyúzza. A Zagastic Raggae Band körülbelül hat éve alakult - tudtuk meg Reiner Ágostontól, vagyis Gusztitól a zenekar gitárosától.

- Korábban a zenekar egy része külföldön volt, én például éltem egy évet Franciaországban és Spanyolországban, ahol rengeteg zenei hatás ért. Amikor belecsöppentem, már nagyjából megvolt a mostani felállás, de azóta is voltak tagcserék persze. Két éve játszunk ebben a felállásban, úgy néz ki ez így stabilizálódott.

- Az EFOTT Roadshow-t milyennek találtad?
- A Roadshow-n nagyon kellemes benyomások értek, jó volt az országot körbejárni. Győrtől Debrecenig voltunk sok helyen. Szeged, Esztergom, Budapest mind EFOTT-os buli volt, és igazán jól sikerült. Nagyon jó volt a fogadtatás, a szervezés. Voltak olyan helyszínek, ahol kamionplatón játszottunk, de volt olyan buli is, ahol sörsátorban. A közönség szeretett minket, és jó volt azt tapasztalni, hogy az ország különböző részein egy-egy Zagastic szám szövegét éneklik az emberek. A zenekar pályafutásában ez fontos, örülünk hogy ilyen jól összejött ez az EFOTT-os buli.

- Korábbi EFOTT-on léptetek már föl?
A Zagastickal még nem, de egy régebbi formációval már jártunk EFOTT-on. Körülbelül öt éve lehetett, amikor Pécsen volt a találkozó. A Mindigmás formációval léptünk fel, ami részben Zagastic tagokból állt, és érdekessége, hogy Kandech Evelyn volt az énekes, aki akkor még nem volt megasztár. Ez volt az egyetlen EFOTT-om eddig, de igazán jól sikerült. Jó volt látni a teljes magyar élvonalat együtt. Mondják, hogy az EFOTT kicsit más, mint a többi hazai fesztivál, hiszen ez elsősorban az egyetemistáké, főiskolásoké, amitől családiasabb a hangulat is. Én nem teszek ilyen különbséget a fesztiválok között, bár tény hogy az egyetemisták nagyon meg tudják adni a módját, hogyha bulizásról van szó. És ez így is van rendjén.

- Játszotok az idei EFOTT-on, ezek szerint Zagasticként először. Mit vársz a fesztiváltól?
- Először is szeretném, ha egy jó időpontban tudnánk játszani, és az időjárás is kegyes lenne. Aztán ha ez megvan, akkor remélem nagy tömeget sikerül majd megmozgatni. Tavaly a Szigeten ez nagyon szerencsésen összejött. Remélem az EFOTT-os buli egy újabb fontos állomás lesz a Zagastic pályafutásában.

(www.edupress.hu)

[2006.05.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még