2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A Sziget fesztivál honlapja
Kapcsolódó események
Sziget Fesztival 2006
[2006. augusztus 9. - 16. ]

Újabb kihívások előtt - beszélgetés a Sziget főszervezőjével

Egyre több programról, egyre több sztárfellépőről, egyre több információról kapunk hírt az idei Sziget kapcsán. Az eseményt szervező iroda vezetőjét, Gerendai Károlyt kérdeztük.

- Milyen akadályokat gördített a szervezés elé a tavaszi árvíz, amely elöntötte gyakorlatilag a teljes Hajógyári-szigetet?
- A szervezéssel szerencsére nagyjából úgy állunk, ahogy tavaly ilyenkor. Reményeink szerint nem okoz fennakadást az árvíz. Ezúttal elég frappánsan kezelték a helyzetet az illetékesek, nem hagyták a területen a vizet sokáig. Ahogy a Duna szintje engedte, megnyitották a gátat és utána leszivattyúzzák a bennmaradt vizet, napokon belül valószínűleg már az egész terület vízmentes. Valószínűleg elég idő lesz rá, hogy regenerálódjék a növényzet. Szerencsére tavasz van és eleve most kezdett zöldülni a terület. Hogy mennyi kárt okozott az árvíz, azt később tudjuk csak pontosan megállapítani.

- Elég sok tanulsággal szolgált a tavalyi Sziget, hiszen a komoly változások jelentős nemzetközi érdeklődést és sikert hoztak.
- Ami az elmúlt évek tapasztalatából egyértelműen kiderül, hogy a hetijegyek száma kevésnek bizonyulhat, elsősorban a megnövekedett nemzetközi érdeklődés miatt. Tavaly azonban volt olyan napunk, amikor a hetijegyeken túl, a napijegyek is elfogytak: teljes teltház volt a Szigeten és az erős programot nézve valószínűsíthető, hogy idén is előfordulhat hasonló helyzet. Ezt két módon lehet kezelni: az egyik megoldás, hogy új helyszínre költöztetjük a Szigetet, ahova több ember fér el, de ez nem igazán jó megoldás, mert egyrészt ide találtuk ki a rendezvényt és nem tudunk egy hasonló infrastruktúrával rendelkező, jól megközelíthető és védhető helyet, ahol meg lehetne rendezni egy ilyen fesztivált. Marad tehát a másik verzió, hogy nem költözünk, ebben az esetben viszont ki kell mondanunk, hogy a Sziget befogadóképessége véges és bizony előfordulhat az is, hogy ha valaki nem kap időben észbe és nem biztosítja be magát elővétellel, akkor akár lemaradhat a Szigetről.

- Sokan felkapták a fejüket, hogy idén kétfajta hetijegy kapható.
- Mivel a hetijegyekre nagy az érdeklődés és a limitet a sátorhelyek véges száma okozza, ezért mostantól olyan megoldást is kínálunk, ami egész hétre kedvezményes hetijegyes belépést biztosít ugyan, de nem foglalja magába a kempingezési lehetőséget és a hozzá tartozó szolgáltatásokat. Úgy döntöttünk, hogy 15000 db úgynevezett „hazamenős” hetijegyet is kibocsátunk azoknak, akik nem alszanak a Sziget területén.

[2006.05.19.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még