2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Új Szó
Kapcsolatok
Nelly Furtado
Embrace

Listamustra

Ezúttal a brit kis- és nagylemezlistát vesszük nagyító alá.

Ismét hallatják hangjukat a zenéhez nem értő „zenei szakemberek”, ezúttal Robbie Williams karrierje felett kongatják a vészharangot. Az angol énekes Sin Sin Sin című dala két hete érte el csúcspozícióját Nagy-Britanniában: csak a 22. helyig jutott, és ebből vonták le következtetésüket. Való igaz, hogy legrosszabbul teljesítő szólófelvétele lett. Az előző huszonöt közül (beleszámítva a 1 Giant Leap nevű duóval és Maxi Jazz-zel közösen készült My Culture címűt is) mindössze a ’97-es South Of The Border kerülte el a brit összesítés első tízes mezőnyét, végállomása a 14. pozíció volt. Mostani gyenge szereplése részben a reklámkampány elmaradásával magyarázható, de leginkább azzal, hogy ez már a harmadik kimásolt dal a tavaly októberben megjelent Intensive Care című albumáról. A korong bizonyára az összes rajongónak a birtokában van, ezért nem volt az újdonság iránt nagy kereslet. Robbie ezzel együtt természetesen megmaradt a szigetország jelenlegi első számú sztárénekesének, és ezt senki sem kérdőjelezheti meg.

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Nelly Furtado: Maneater
2. Sandi Thom: I Wish I Was A Punk Rocker (With Flowers In My Hair)
3. Embrace: World At Your Feet

Nagylemezek
1. Sandi Thom: Smile… It Confuses People
2. The Feeling: Twelve Stops And Home
3. Ronan Keating: Bring You Home

Furcsa áttörés
Egy hete a Gnarls Barkley nevű duó kilenchetes tündöklésének Sandi Thom vetett véget. Az 1981. augusztus 11-én született hölgy az ismertté válás fura útját választotta, de példája is mutatja, hogy az internetnek zenei szempontból vannak még kiaknázatlan lehetőségei. Egy webkamera előtt énekelgetett a szobájában, és ezt látva csapott le rá az RCA nevű kiadó. Az énekesnő ugyan máris elhagyta a kislemezlista csúcsát, ám vigasztalódhat az albumok rangsorában, ahol rajt–cél győzelmet aratott. A dalok összesítésén pályafutása első listavezetőjét ünnepelheti Nelly Furtado. A Kanadában élő portugál származású énekesnő új korongja Loose címmel jövő hétfőn kerül a boltokba, és a két beharangozó felvétel fogadtatásából leszűrhető, hogy nagy sikere lesz. Az USA-ban a Timbaland közreműködésével készült Promiscuous előzi meg, amely második hete a harmadik helyen tanyázik a Billboard magazin kislemezlistáján – Nelly ott is pályafutása legnagyobb sikerét könyvelheti el. A brit összesítésen a harmadik helyre lépett elő az angol fociválogatott hivatalos dala az Embrace előadásában.
Az albumlistán Sandi Thom mögött további négy újdonság található. A második helyre érkezett meg az idén tavasszal befutott The Feeling. Az öttagú együttes stílusa a progresszív popzene és a lágy rockzene találkozásából született. Az énekes, Dan Gillespie Sells nemrég kijelentette: Karen Carpenter szeretne lenni Neil Young testében és Freddie Mercury nadrágjában… A bronzérmes pozíciót az egykori Boyzone frontembere, Ronan Keating foglalta el ötödik szólólemezével. A negyedik helyre Paul Simon albuma, a Surprise iratkozott fel, mögötte a Bobby Gillespie vezette Primal Scream nevű skót rockzenekar debütált a Riot City Blues című korongjával.

Puha József (Új Szó)

[2006.06.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még