2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Catherine Gallagher's Irish Dance Experidence
Kapcsolódó események
Irish Dance Experience
[2006. július 23.
vasárnap 20:30]

Ismét ír sztepp show a Margitszigeten.

Az Irish Dance Experience egy gyors mozgásokkal teli erőteljes, új tánc produkció, amely lázba hozza a közönséget minden előadáson.

Ez egy fantáziával teli és eredeti show-műsor, amelyben a tánc és a zene együttese igazi műalkotássá forr össze. A közönséget elbűvöli Michael Patrick Gallagher szólója, Catherine Gallagher szépsége, kecsessége és technikája és csodálni fogja koreográfiai stílusát. Catherine Gallagher büszke arra, hogy a világ élvonalába tartozó pezsdítő tánc-produkciót valósít meg a színpadon. Az Irish Dance Experience egy új különleges színfolt az ír tánc világában, amelyet olyan gyönyörű zene kísér, mely felemeli és gyönyörködteti Önt. Catherine és testvére, Michael Patrick a két dinamikus táncos szenzációs és lélegzetelállító szólókat táncolnak. Mindketten táncoltak régebben a Riverdance együttesben, írországi és világbajnokságok nyertesei. Az ír táncnak e színpadi változatában elképzeléseiket olyan invenciózus koreográfiában valósítják meg, amelyet ember még soha nem látott, és amelytől az embernek leesik az álla. Az ír sztepptánc legkiválóbb táncosaiból álló együttes kíséri őket. Ebben a show-ban ez azt jelenti, hogy az általuk táncolt ritmusra megmozdul a láb, a szem szinte alig tudja követni az elképesztő ritmusú táncmozdulatokat és a zenét. Mindettől az ember hátán valósággal végigfut a hideg.

Az ír táncnak két típusa van: az egyiket könnyű cipővel táncolják, és balett elemek vannak benne. A másikhoz nehéz cipőt használnak, amely üvegszállal van megerősítve a sarkán és a fejrészén. Ez a tánc az amerikai sztepphez hasonlít, de a test nem olyan laza. A produkció 90 % -át nehéz cipővel táncolják, elképesztő gyorsasággal, élénk és kifinomult bokamozgással és ritmussal, amely felveszi a versenyt egy dob együttessel. Ez mindig tömegsikert arat.

A lányok által előadott, könnyű cipőben táncolt táncokban begyakorlott, repülő forgásokat, kidolgozott bokacsavarásokat, elegánsan felemelt lábakat és magasra repülő ugrásokat láthatunk. Kitűnően egészítik ki a nehéz cipős táncokat.

Mindkét stílus esetében csak ritkán lehet megfigyelni a hagyományos ír táncban megszokott mozdulatlan felsőtestet. Sőt, Catherine saját szólóiban sok meglepő kar és fejmozdulatot mutat be, de soha nem teszi erőgyakorlattá az izgalmas láb és lábfejmozgásokat. Mind Catherine maga, mind a koreográfiája, mind pedig táncosai pontossága elképesztő. Néha a dobosból, hegedűsből, csellistából és ír-hárfásból álló zenekar is a színre lép, hogy a közönség és a táncosok egy kis levegőhöz jussanak. Oly módon szórakoztatják a közönséget a szép siratókkal és energikus dallamokkal, hogy nem lehet nem együtt dobolni velük a ritmust. Catherine természetesen fel akarta használni az eredeti reel és jig zenéket és a dudazenét, amelyekre oly sok éven keresztül táncolt, és amelyek szívéhez oly közel állnak, de ugyanakkor más zenei stílusokat is be akart hozni.

Mindezt szem előtt tartva Catherine elkezdett olyan stílusokat keresni, amelyek megérintik a közönségét, amelyek hátborzongató élményeket szereznek, és arra késztetik az embereket, hogy a lábukkal üssék a ritmust, a kezükkel pedig tapsoljanak.
Catherine felhasználja a jazzt a drum and bass-t és a legnépszerűbb klasszikus dallamokat, amelyek arra késztetik közönségét, hogy hangosan követelje az ő invenciózus és izgalmas koreográfiáját. A barokk, a rock, a jazz és a klasszikus ír zenei hagyományokat ötvözik muzsikájukban. Catherine, amikor vezető férfitáncost keresett, nem sokat habozott. Bátyja Michael Patrick volt az egyértelmű választás. Egy ilyen báty-húg együttműködés még soha sem létezett eddig a világ tánc-színpadán.

Catherine mindig arról álmodott, hogy profiként a bátyjával együtt táncolhasson és ez az álom valóra vált 2005. július 15-én, amikor egy 2500 fős magyar nézőközönséget bűvöltek el. Soha nem volt köztük rivalizáció. „Emlékszem, az örömtől alig bírtam abbahagyni a zokogást, amikor Michael megnyerte a világversenyt.” Mágikus teljesítményt nyújtanak együtt a színpadon.

(DM)

[2006.07.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még