2024. május 7. | kedd | Gizella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Forrás: Sziget.hu
Kapcsolatok
Megatánc
Till Attila
Legnépszerűbb csengőhangok

Tilla, az új Parádé arca

A hetedik, jelentősen megújuló Budapest Parádé „arcaként” a sokoldalú Tillát kérték fel a szervezők, aki örömmel vállalta a feladatot. Az alábbiakban a vele készített interjút olvashatjátok.

A Budapest Parádé szervezői a megújuló Parádé arcaként Téged kértek fel. Mit gondolsz, miért éppen Rád gondoltak, és mit szóltál a felkéréshez?
Nyilván egy olyan arcot kerestek, akit sokféle ember ismer. A Parádé népi rendezvény, ahol jelen van boldog-boldogtalan. Nem egyszerű nekik valami közös nevezőt találni, idén - többek között - ez volnék én. Különböző média felületeken megpróbálom majd mindenkinek az értésére adni, hogy megújul a Parádé. Ez olyasmit jelent, hogy az „agyvesztés” mellett, szeretnénk, ha a színesedés, az egyéni beöltözések, a karneváli hangulat, a kamionok díszitése, a zenék minősége erősödne. Ebben szívesen részt veszek, mert szeretem a különleges dolgokat. Különleges állapot a Parádé, felborul a város megszokott ritmusa, ez izgalmas, vagy akár félelmetes is, ha kívülálló maradsz. Szóval ritka nap egy város életében.

A Megasztár, illetve korábbi kulturális ajánlóműsorok vezetőjeként lehet sejteni Rólad, hogy zeneileg meglehetősen nyitott ember vagy. Mit gondolsz az utcafesztiválokról, mint műfajról - akár a Budapest Parádéról, a Loveparade-ról, vagy akár a neves világfesztiválokról?
Fesztiválokra, nagy össznépi banzájokra szükség van, ez nem kérdés. Ilyenkor egy közösség kiereszti a gőzt, és megpróbálja ezúttal kedvesen megélni, milyen sokan is vagyunk már ezen a bolygón! Pozitív tömegnyomor. Érdekes lenne egy olyan megmozdulás is, ami annyira retro lenne, hogy az őskor hasonló ünnepeit idézné: vagyis meztelenül teljes extázisban esnének egymásnak az emberek. Az eredet mindenesetre valami ilyesmi. Ennyire már nem vagyunk bátrak, addig is hiánypótló a tánc, a habfürdő, a kollektív vonaglás, az ütemesen ringó fenekek hipnotizáló tengere. A csúcs szerintem még mindig a riói karnevál. Nem voltam ott soha, de csak jó dolgokat hallottam róla. A latin kedvesség, az alapvető jókedv belengi a karnevált is. És ami a legfontosabb, a jelmezek és a tánc, illetve az erotika, szex dominál nem a betépés, beborulás. A magyaroknak kicsit meg kéne változnia, nem az a buli, hogy azonnal mindenki mocsokrészegre issza magát. Persze ez nálunk hagyomány, de talán változhatunk. Nehéz kérdés, nekem is van hajlamom a túlpörgésre.

Köztudott, hogy tagja vagy a kreativitásáról ismert Supergroup csapatnak. Nem gondolkodtatok még azon, hogy a Parádén is megmutassátok magatokat? Ha igen, mit csinálnátok?
Minden évben szóba kerül a Supergroup-nál, hogy csináljunk valamit a Parádéra. Eddig azonban egyszer szerepeltünk csak a Mosoly Alapítvány részére készített 23 méteres bálnával, amit két évvel ezelőtt a Hősők Terén állítottunk ki. Volt, hogy tankkal akartunk felvonulni, de kiderült, hogy a lánctalpak feltépik a bitument, meg sokat fogyaszt egy ilyen monstrum, meg különben is nem egy nagy ötlet. Szóval sok minden eszünkbe jutott már a Parádéról, majd a jövőben talán sikerül is valamit realizálni. Nekem egyébként az egész rendezvénnyel kapcsolatban van egy vizióm. Szerintem már reggel tíztől lehetnének programok, az esti "ereszd el a hajadat" előtt gyerekeknek át lehetne alakítani az Andrássy útat. Van egy-két ötletünk, de szerintünk az ötlet nagyon értékes, így nem részletezem ezeket.

Az új Budapest Parádé hármas jelszava: karnevál, fesztivál, parádé. Hozzád a Parádé melyik arca áll a leginkább közel?
A karnevál fontos, talán a legfontosabb. Ebben a szóban rejlik legjobban az átváltozás, A karnevál az igazi buli, egy másfajta nap, mint a többi. A fesztivál ugye a programokról szól, ezúttal is nagyon sok tehetséges Dj és zenekar lesz. Erős lesz tehát idén a fesztivál hangulat. A parádé pedig maga a felvonulás, az már nekem a karácsonyfa kamionok és a kollektív mozgás világa. Parádé szempontból nem is személyekben kéne mérni a részvételt, hanem kilóban, idén biztos lesz vagy 500 tonna emberhús a placcon.

Hol találkozhatunk veled augusztus 26-án?
TV2 kamion, TV2 színpad, és bárhol ahol az új műsorunknak, a Megatáncnak a logója fellelhető lesz majd. A Megatánc miatt táncosokkal vonulunk ki, a Parádé mozgás szekcióját fogjuk erősíteni.

- sziget.hu -

[2006.08.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még