2024. október 19. | szombat | Nándor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

8. Magyar Klipszemle - íme a nyertesek névsora

A Pogány Induló „Úgy hiszem” című dalához készült kisfilm nyerte el a fődíjat a 8. Magyar Klipszemle-gálán, amelyet csütörtök este a budapesti Akvárium Klubban tartottak. A díjátadón 22 kategóriában hirdettek győztest, összesen 544 nevezett videóból 139 klip versengett a rangos elismerésekért.

Kiemelkedő teljesítmények

A fődíjat, a Legjobb klip kockát, Büki Balázs rendező alkotása, a Pogány Induló kisfilmje kapta. Büki Balázs emellett a legjobb rendezés ezüst díját is elnyerte, így kiemelkedő szereplése tovább növelte a projekt rangját. A nyertesek között szerepeltek még AzahriahCarson Coma és Krúbi, akik szintén több díjat hoztak haza.

Különdíjak és további győztesek

A díjátadón több alkotó kiemelkedő teljesítménye is elismerést nyert. A legjobb stílus kategóriában Rádli Bence hármas trófeát nyert, míg Büki Balázs harmadik díjat kapott Manuel Tiara című klipjéért. A Yettel különdíját is átvehette, ami lehetőséget ad számára, hogy a következő évben a márka egyik kommunikációs kampányát készíthesse el.

Különböző kategóriák győztesei

legjobb operatőr díját Spáh Károly nyerte el az Ivan & The Parazol „Dancer” című klipjéért, míg a legjobb rendezés díját Vitó Zsombor kapta Azahriah „Cipoe” című munkájáért. A közönségdíjat a Moriones nyerte, a szervezők különdíját pedig a Platon Karataev kapta. A legjobb látvány kategóriában a Carson Coma „Paul McCartney halott?” című klipje győzött, Krúbi pedig a legjobb sztori díját kapta Ganxsta Zolee tehet mindenről című klipjéért.

Színes mezőny és jövőbeli kilátások

A Magyar Klipszemle legnagyobb előnye, hogy minden évben változatos mezőny áll össze, ahol alternatív zenekarok és mainstream előadók egyaránt megmérettethetik magukat. Vermes Orsolya, a főszervező kiemelte, hogy a rendezvény találkozási pontot teremt a zenészek, filmesek és a kreatív szakma más képviselői számára.

A Magyar Klipszemle 2015 óta az egyik legfontosabb zeneipari eseménnyé vált, amely a szakma elismert képviselőinek munkáját ünnepli. A zsűri idén is neves szakemberekből állt, mint Csiszár VirágHevesi-Szabó LujzaMojzes Dóra és Török Ferenc.

[2024.10.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.10.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.10.10.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Zanzibar 25 koncertet az Akváriumban - képekkel
Fennállásának 25 éves...

24601 - egy életen át - Pár gondolat az újonnan bemutatott A nyomorultakról
Szeptember 20-án...

Ilyen volt a Quimby idei utolsó koncertje - képriport
Atlantisz kalózai visszatértek hozzánk - Visions of Atlantis koncerten jártunk 
Azahriah ismét duplázott a Parkban - megnéztük!
Thomas Anders koncerten voltunk a Budapest Parkban
beszámolók még