2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
További infó
Kapcsolatok
Kontroll csoport
Balaton zenekar
Colorstar
Másfél
DJ Onoff
Malacka és a Tahó
Hiperkarma
Pál Utcai Fiúk (PUF)
Gödör Underground (Gödör Klub)
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
VIII. VilágVeleje Fesztivál
[2007. január 25. - 27. ]

Zene, tánc és VilágVeleje, nyolcadszor

Kétezer januárjában indult most pedig elérkeztünk a nyolcadik évindító fesztiválhoz.

A VIII. VilágVeleje Fesztivál is összművészeti esemény, hiszen a jobbnál-jobb koncertek mellett más művészeti ágak is képviseltetik magukat, lesz, táncszínház, filmvetítés, valamint a fesztivál keretein belül ünnepli a Beszélő című folyóirat a huszonötödik születésnapját, és természetesen ismételten megrendezik a hagyományos Fiatal Művészek Kiállítását is. Ez utóbbi műfaji korlátok nélkül mutatja be a kortárs, fiatal képző-és iparművészek munkáit.

Az esti koncertáradatot a közelmúltban új lemezzel jelentkező, és egyre népszerűbb Csókolom zenekar indítja, majd a Bárdos Deák Ági ötvenedik születésnapját ünnepelendő Kontroll-válogatás koncertre kerül sor! A nyitónap utolsó fellépője a Gödör Klub „házi zenekara”, a Balaton lesz, akik megújulva, régi ismerős, és teljesen új dalokkal érkeznek.

A fesztivál második napja, január 26., péntek Nemes Gyula: Egyetleneim című filmjének vetítésével kezdődik este hét órakor, majd a Chakra Hacker fúziós zenéjére csodálkozhat rá a nagyérdemű, ezt követően a táncé lesz a főszerep, hiszen az elmúlt évek nagy befutója, a ColorStar veszi birtokba a színpadot, hogy vetítéssel kiegészülő koncertjükkel a hallgatóságot egy teljesen más, szürreális világba kalauzolja.

A ColorStar után a hátsó teremben a Neo Momentum Táncszínház sikerdarabja írt „Szilánkos porszemek” következik. A párkapcsolatokat boncolgató előadás után a MásFél zenekar koncertje jön, őket ma már senkinek sem kell bemutatni, hiszen az Acid-jazz banda már jó másfél évtizede járja a honi és külföldi klubokat. A koncertek után még Dj.Onoff zenéjére táncolhatnak a kitartóbbak reggelig.

A zárónapon, január 27-én elsőként a Malacka és a TahO szórakoztató műsora következik, a zenei stílus valahol a ska és a rockandroll határán, de vicces szövegeik, és igényes előadásmódjuk senkit sem hagy hidegen. Őket a hazai underground élet legegyedibb bandája, a Hiperkarma követi, akik legújabb, harmadik nagylemezükön dolgoznak, és az első két lemez dalai mellett ebből is ízelítőt kap majd a fesztivál közönsége.

A záró koncert az esemény hagyományihoz híven a Pál Utcai Fiúk fellépése, akik semmit sem vesztettek hitelességükből, és a fiatal lányok kedvencei még mindig. A régi nagy slágerek mellett ők is új dalokkal lepik meg a közönségét!

- Folkeurópa -

[2007.01.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még