2024. május 6. | hétfő | Ivett, Frida nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Peeping Tom: Peeping Tom
Kapcsolatok
Peeping Tom
Legnépszerűbb csengőhangok

Peeping Tom - album a javából

A hivatásos elmebetegként nyilvántartott Mike Patton olyan albumot hozott össze, hogy a 10 ujjadat megnyalod utána!

Igen, ő az a zenész, aki - miután fantasztikus karriert futott be a Faith No More frontembereként - számos álnéven készített furcsábbnál furcsább rocklemezeket. Volt ő már Tomahawk, Mr. Bungle, és Fantomas.

A legújabb – és bátran állíthatjuk, legjobb – alteregója Peeping Tom. Ez egy kollaborálós album, ami annyit jelent, hogy minden trackben találunk egy-egy közreműködőt. Nem kisebb nevek vállalkoztak az őrült kalandra, mint Norah Jones, Rahzel, vagy a Massive Attack. A hangszerelés mesteri az összes nótában.

A kezdő „Five Seconds” refrénje olyan szinten nem normális, hogy már tárcsázhatod is a 104-et :) Az ezt követő „Mojo” a korong első kimásolt dala. A Rahzel beatboxára épülő dallamvilág messze átlagon felüli (A számhoz készített videoklip sem kispályás.) Következik a „Don’t Even Trip”, majd az underground rap-legenda, Kool Keith vendégeskedésével a „Getaway”.

A Holdon

A „Your Neighborhood Spaceman” a CD egyik legjobb szerzeménye, ahogy elkezdődik az első pár taktus, már látjuk is magunk előtt Pattont szkafanderben a Holdon.

A „Kill The DJ” sem más, mint egy instant klasszikus. Azután a bossa nova legnagyobb mai sztárja, Bebel Gilberto jelenik meg a brazilos „Caipirinha”-ban. Aki kellemes, jazzes hangzásra számít, annak csalódást fog jelenteni a dal. Az alap (fénykorában) talán tényleg hasonlított az Ipanema hangulatára, de mire a lemezre került, a végsőkig széttekerték.

A „Celebrity Deathmatch” után a „How U Feelin?” igazi csemege. Az atmoszféra valóban apokaliptikusra sikerült. A „Sucker” pedig valami olyasmit ad, ami a Norah Jones rajongóknak csak a legrosszabb rémálmukban jött elő. A lágy country-jazz-ben utazó lány itt megmutatja „sötét oldalát”. Ez a tétel akár egy horrorfilm betétdala is lehetne, ami őszintén szólva, nem tartozik a hölgyről kialakult képünkhöz.

Gyerekes sipítozás

A záró „We’re Not Alone” remixében Patton megmutatja hangterjedelmét. A majdhogynem gyerekesen sipítozó fejhangtól a kemény ordításig van itt minden. Kiváló! Mindenképpen meg kell említenünk a CD csomagolását is, ami legalább annyira nem mindennapi, mint maga a tartalom.

A Peeping Tom a 2006-os év legötletesebb anyaga, aki csak egy közreműködőt is kedvel a felsoroltakból, annak érdekes utazásban lehet része. Patton-mániásoknak kötelező.

- hóember -

[2007.02.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még