2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Timbaland: Shock Value
Kapcsolatok
Timbaland
Legnépszerűbb csengőhangok

Best of - az év első csalódása

Ez nem egy rap lemez! Nem is egy r’n’b lemez! Ez egy pop lemez. Ráadásul elég gyengécske. Igen, van benne rap is. Van benne r’n’b-nek szánt éneklés is. Sőt mi több! Van itt indie / punk rock, és még sorolhatnám! De minek? Timbaland új albuma az év első nagy csalódása. Közepes, érdektelen ritmusok, ötlettelen dallamok. Hiába a sok közreműködő, megmarad egy Justin Timberlake utóérzésnek.

Az első kimásolt maxi a „Give It To Me” Justin Timberlake és Nelly Furtado közreműködésével készült. A dal pontosan olyan, mintha a Justin albumról maradt volna le, azzal a felkiáltással, hogy „sekélyes!” Aztán jön a „Release”, ami egy átlagosnál jobb pop nóta. A hangszerelés a Bigyó Felügyelő hangulatát idézi, a refrén pedig fülbemászó.

Döntse el mit akar

A „Way I Are” pattogós, diszkós ritmusára Keri Hilson, az új felfedezett mutatja meg magát. A „Bounce”-ban közreműködik Dr. „talán egyszer kiadom a harmadik albumomat, ti kis csúszómászók” Dre. A már-már idegesítően nagyképűvé vált comptoni bácsi jobban tenné, ha eldöntené végre, mit akar, mert ha csak ennyit, amennyit ebben a nótában produkál, akkor tényleg jobb, ha szögre akasztja a mikrofont. A másik két közreműködő (Missy Elliott és Justin Timberlake – újfent) viszont hozzák a tőlük elvárható színvonalat. A „Come & Get Me” a G-Unit közreműködésével készült hip-hop nóta. Aztán jönnek sorban az „LY” kategóriás pop-dalocskák. Új felfedezettek, akiket nem lehet egy napon említeni szegény Aaliyah-val.

Az Indiát idéző „Bombay” után a „Throw It On Me”-vel elkezdődik a rock-szekció. Az öltönyös svéd The Hives vendégeskedésével készült track az album legjobb alkotása. Lendületes, energikus, és ötletes. A She Wants Revenge, majd a Fallout Boy fícsöringje két emészthető rock’n’roll számot hoz, de aztán jön a csapás az „Apologize” képében. Ez az a fajta zene, amiért nagyon sokat kellene fizetni egy ép eszű Timbaland-rajongónak, hogy ilyet hallgasson. Egyenesen borzasztó! Az utolsó számban Elton John zongorázik, ami nem is lenne baj, csakhogy ez inkább egy hosszú és unalmas outro-ra emlékeztet…

Ez volna hát a nagy mű

A valamikor előremutató producer-énekes-rapper monotonon ismétli önmagát. Értjük, hogy ez egy válogatásszerű dolog, ami a 2003-as „Clones” című Neptunes mesterműre kíván hajazni, de ez akkor is több a soknál! Vagyis inkább kevesebb a kevesebbnél. Mindamellett a hip-hophoz túl sok köze nincsen a lemeznek. Aki viszont pop zenét akar hallgatni, annak ott van Gwen Stefani „Sweet Escape”-je.

- Hóember -

[2007.04.05.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
sztich 2007.04.07. 15:18 • [1]
Szóval!
A Give it to me szerintem az egyik legjobban sikerült szám az albumról-személyes kedvencem!By the way- szerintem Nelly Furtado teszi azzá.
Release-lehet rá mondani,hogy "pop nóta",de manapság már nincs különbség a pop és a hip-hop/r&b/rap között,legalábbis nehéz megállapítani 1-1 számról,hogy melyik kategória.
Way I are-erről nem sokat mondanék,talán annyit,hogy kellemes,"megfelelő a fül számára" kategória:)
Bounce-ez már más tészta!Véleményem szerint rap/hip-hop.Nem is igazán való erre a lemezre.Miért dumálnak Britneyről benne?Elvileg segíteni akarnak rajta a "barátai"(legalábbis ezt hallottam),épp ezért nem kellene mégjobban felhívni a figyelmet a sorozatos "ballépéseire"(finoman fogalmaztam)!Ezzel csak ártanak neki.Amúgy meg Timberlake egyáltalán nem illik a dalba,Dr.Dre-t hagyjuk(nem tartozik a kedvenceim közé).
Come and get me-ehhez nem tudok mit hozzáfűzni,nekem semmi különleges.
Kill yourself,Boardmeeting,Miscommunication-átlagosak,de azért rossznak nem mondanám!
Fantasy-a legrosszabbul sikerült szám a lemezről-Timbalandnak nem sok köze van hozzá(nem Ő tehet róla).
Scream-dallamos,igen inkább pop-os,de azért nem "Ly" kategóriás!
Bombay-nem tudok mit hozzáfűzni-van egy ilyen című szám is az albumon...
Throw it on me-"Hóember" szerint az album legjobbja-szerintem közel sem.Kissé rövidnek érzem a dalt.
Time-nem rossz vagyis elég jó!az úriember hangja nagyon ott van!Nekem okés:)
One & only-jó rock hangzású szám-nekem tetszett!
Apologize-NA EZ POP!!!!túl "lágy" a lemezre.
2 man show-valóban outro jellege van.aki szereti Elton John zongorajátékát,annak bejön a dal,aki nem,annak meg nem-ennyi!
Arról meg,hogy ezeket az új felfedezetteket nem lehet egy lapon emlegetni Aaliyah-val annyit,hogy Aaliyah csak 1 volt,és nem is lehet egy lapon emlegetni őket Aaliyah-val.Visszatérve az albumra,miért kellene feltétlenül rap-albumnak lennie a Shock Value-nak?Oké,Timbaland rapper,de producer is és tudja,hogy kiket kell meghívnia "vendégmunkásoknak" a lemezre,ahhoz,hogy eladható legyen!
Összegezve-ez egy jó rap/r&b/hip-hop/pop lemez vagy nevezze mindenki annak,aminek akarja!Ja és írjátok meg Ti,hogy kinek csalódás!
Ez csak az én véleményem volt...csak 1 vélemény.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még