2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Ghymes: Messzerepülő
Kapcsolatok
Ghymes
Legnépszerűbb csengőhangok

Dupla Ghymes-siker Nyíregyházán

Kétszer lépett fel május második hétvégéjén a Ghymes Nyíregyházán. Először a felnőtteknek, majd elsősorban a gyerekekhez szóló műsorukkal szereztek kellemes másfél órát a nemzetközileg elismert, felvidéki együttes tagjai.

A magyar, valamint közép- és kelet-európai népzenei alapokra építő, szlovákiai magyarokból álló Ghymes együttes a Hallgatói Centrum Kht. által május 12-13-án szervezett lapunk által is támogatott  „HC majális Ghymessel” nevű rendezvényen keretén belül zenélt a szabolcsi megyeszékhelyen.

A Sóstói Múzeumfalu szabadtéri színpadán szombat este 20.30-tól klasszikus Ghymes-dalokat, vasárnap 10.30-as kezdéssel pedig egy könnyed hangvételű gyermekkoncert követte. Az első bemutatón a legújabb, már platinalemezükből, a Messzerepülőből adtak ízelítőt, és természetesen a már jól ismert slágerek is felcsendültek az est során.

A Kiskacsa fürdik volt a sláger

Jó dolog, hogy szervezők a gyerekekre is gondoltak, szerencsére szépszámmal voltak azok, aki éltek is a felkínált lehetőséggel. Ezt figyelembevéve nem meglepő, hogy a füves területen kialakított nézőtér megtelt gyerkőcökkel, hiszen a 140 cm alatti vendégek ingyen léphettek be szombaton és vasárnap a régmúlt idők zenei birodalmába. A gyermekkoncerten népzenét énekeltek, népi hangszereket mutattak be; továbbá megismertették a magyar népzene alapjait az ifjakkal a Szarka-fivérek. Olyan Ghymes-slágereket – a bátrabbak a színpadra is felmentek –énekeltek együtt a közönséggel, mint például a Kiskacsa fürdik, Róka és a varnyú, Pad alatt, Aluszol-e te juhász, Bennünk van a kutyavér.

– Nekem a Kiskacsa fürdik a kedvencem, de a többi Ghymes-dalt is szívesen hallgatom. Nagyon jól éreztem magam a koncerten – mondta kérdésünkre mosolyogva a 10 éves Robika, aki édesanyjával érkezett a Múzeumfaluba.

Nem csak zene volt

A hétvégén nemcsak a zenekedvelők szórakoztak, hanem az egyéb kikapcsolódásra vágyók is megtalálták a kedvűkre valót, hiszen egész napos majálishangulat várta a látogatókat. Volt itt malac- és lángossütés, pónilovaglás, szekerezés, íjászkodás, népi vetélkedők és mesterségek bemutatója is.

Akit tehát a Ghymes programjait választotta a hét végén, az garantáltan jól szórakozott, na meg kultúrálódott is egyben, ami éppoly’ fontos, mint az önfeledt kacagás, különösen gyermekkorban.

- Bíró Zsolt -

[2007.05.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még