2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Meglepetésekkel indult a Balaton Sound - képes beszámoló
Végre pörög ezerrel a buli a Balatonon
Érzékek játéka - játék az érzékekkel a Balaton Sound második napján
A lemezjátszóké volt a főszerep a Balaton Sound harmadik napján
Képgalériák
Balaton Sound 2007 - Beastie Boys
Balaton Sound 2007 - Életképek (4.nap)
Balaton Sound 2007 - Irie Maffia
Balaton Sound 2007 - PASO
Balaton Sound 2007 - Zagastic
Kapcsolatok
Beastie Boys
Zagastic
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
Irie Maffia
Kapcsolódó események
Balaton Sound Fesztivál- 4. nap
[2007. július 15.
vasárnap ]

A Balaton Sound megmutatta az igazi arcát

A hétvégére megjött az igazi nyári kánikula, de ez a Balaton Sound résztvevőinek nem vette el a kedvét a bulizástól. Reggae-zene, napsütés, Balaton és Beastie Boys. Ez volt tegnap Zamárdiban.

A legnagyobb hibát követtem el, amit a Balaton Soundon vasárnap el lehetett követni: nem vittem el a fürdőnadrágomat. A délutánt csak úgy lehetett kibírni, ha az ember felfrissülhetett a Balatonban. Alternatív megoldásként belülről hűtöttem magam jó hideg sörrel.

Tökéletes programot hoztak össze az utolsó napra: csupa napsütéshez passzoló zene: reggae, ska és az este végére egy kis hiphop.

"Még szép, hogy visszajövünk" - Irie Maffia

Az Irie Maffia szépen megizzasztotta az embereket: Busa Pistáék megkapták a jó időt, és a 40 fok ellenére nem punnyadtak be a színpadon. Pörgős, raggás zenéjükre elég sokan voltak kíváncsiak (ahhoz képest, hogy az emberek nagyrésze a parton és a vízben próbálta meg kibírni a délutánt). Egy igazi rasta-szívvel rendelkező fesztivállátogatót nem kedvtelenít el a már-már elviselhetelen forróság.

A csapatot úgy ahogy kell, vissza is tapsolták a színpadra, erre lenyomtak még pár ugrálós, fejrázós számot. Na, most már mindenki leizzadt pár kilót, irány a part! A Balaton mellett lakom, de rég láttam ennyi embert a zamárdi szabadstrandon. Talán senki sem gondolta, hogy ilyen jó idő lesz, attól tartok, hétfőre sokan megmozdulni sem tudnak majd a felégéstől. Több embernél láttam sört, mint naptejet.

A hőség hősei - Zagastic

Bevallom: engem is nehezen lehetett elrángatni a víz mellől Zagastic koncertre, de ha menni kell, hát menni kell. A többség úgy gondolta, hogy inkább a part, mint a tánctér. Sajnos a Zagastic tagjainak nemigen volt választása: ki kellett állni a színpadra és le kellett nyomni a műsort. A koncert első részét kb. 30 ember nézte (ők is árnyékban álldogáltak inkább). A fiúk pedig nyomták, ráadásul nem is rosszul. Igaz, hogy rettenetesen izzadtak (mindahányan hosszú, sötét gatyában), de nem adták fel: végignyomták a rendelkezésükre álló időt. A koncert végére már kezdtek visszaszállingózni az emberek, merem azt állítani, hogy a jó kis lazulós, mosolygós reggae zenének köszönhetően.

Nem ismerik sokan a Zagastic-ot, de a muzsikájuk azért megfelelően fülbemászó és dallamos ahhoz, hogy ennél komolyabb népszerűségre tegyenek szert. Ilyen melegben, és ebben a helyzetben (vagyis a méltántalanul kicsi közönség elött) egyáltalán nem könnyű zenélni. Számomra a nap hősei voltak.

Az igazi fesztiválzenekar - PASO


Ugyanúgy, ahogy a Zagastic-nak, úgy a PASO-s srácoknak sem volt könnyű megbírkózni a meleggel. Az énekes fekete ingben, fehér öltönyben és kalapban tolta végig az egész koncertet - mindeközben pedig rendesen pörgött ő is. A Pannonia Allstars Ska Orchestra-tól már megszokhattuk, hogy koncertjeiken nem álldogálnak az emberek, hanem ennél sokkal jobb dologgal töltik el az idejüket: táncolnak ezerrel. Aki látott már ska-bulit, az el tudja képzelni azt a látványt, amikor egy csomó ember össze-vissza ugrál, pörög és tapossa a földet - mindezt olyan zenére, mintha lakodalomban lennének.

Nagyszerű koncertet adott a PASO. Az évek alatt szépen csendesen egy igazi fesztiválzenekarrá nőtte ki magát a banda. Biztos vagyok benne, hogy bármelyik hasonló rendezvényen ugyanígy megtáncoltatnák a közönséget. Jó, hogy már ilyenünk is van.

Intergalaktikus, intergalaktikus...

Nem vagyok az a tipikus Beastie Boys-rajongó, de sokat hallgattam a zenéjüket (szerintem a Hello Nasty albumuk minden idők legjobb hiphop lemeze). Nem teljesen azt kaptam a koncertől amit vártam. Annál sokkal jobb volt.

Először is kisebb felhajtásra számítottam: a 3 MC és 1 DJ felállás helyett egy komplett zenekarral érkeztek Zamárdiba. Már a hangszereik is biztosították a különleges látványt: átlátszó (plexi?) hangfalak, DJ-pult és dobkészlet.

Nem is azt a tipikus ugrálós hiphop-koncertet nyomták le, amire számítottam: az ismertebb rap nóták mellett sok instrumentális (!), funkys dalt hallhattunk. Szükség is volt rájuk, szépen megtörték az ugrálós számokat - lehetett egy kicsit pihenni. Hallhattunk tehát hiphop-ot, punkot, funkyt, hardcore-t. A legismertebb dalokat a Fight For Your Right kivételével mind lenyomták (Intergalactic, No Sleep Till Brooklyn, Sabotage, Body Movin', Super Disco Breakin', Remote Control, Three MC's And One DJ...).

Tényleg hihetetlenül profin nyomták le nekünk a show-t, kis pihenő után pedig még egy kis ráadást is kaptunk. Mixmaster Mike tartott egy kis bemutatót: most már mindenki tudja, hogy miért hívják mixmesternek.

A Beastie Boys-t legalább egyszer az életben látni kell!

-nagymester-

[2007.07.16.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
busta 2007.07.16. 17:55 • [1]
Hatalmas koncert volt a Beastie Boys!!!!!!!!
Első sór. :D

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még