2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eljárás indul a Linkin Park-rajongó ellen
Titkok az új Linkin Park-albumról
Közösködik a My Chemical Romance és a Linkin Park
A Linkin Park rekordja
Kapcsolódó Kiadványok
Linkin Park: Minutes To Midnight
Kapcsolatok
Linkin Park

A Linkin Park megváltozott?

Akik elborult, agyament, rommáeffektelt zúzásra vágynak, csalódni fognak – a Minutes To Midnight ugyanis Chesterék eddigi legjobb és legigényesebb munkája.

Elég csupán kézbe venni a Linkin Park új albumát: ami legelőször szembeötlik, az az egyszerűség. Fekete-fehér borító, semmi photoshopos barbatrükk, csak a színtelen valóság. Ez a hangulat jellemző a Minutes To Midnight zenei világára is, a szó legpozitívabb értelmében.

Ami a legfeltűnőbb, hogy Chester Bennington egy kicsit visszafogottabb, mint az előző LP korongokon. Ezzel pedig nemcsak az Ő hangja lett teltebb, öblösebb és férfiasabb, eme „átváltozásnak” köszönhetően ugyanis az egész Linkin Park hangzása jóval komolyabbá vált.

Zseniális a legelső, instrumentális bevezető track. A Wake remekül megadja az album alaphangulatát, amely végig szomorú és kiábrándult. Szó szerint egyik ámulatból a másikba esünk, amint végighallgatjuk a dalokat. Az első igazi meglepetés a harmadik helyre sorolt Live Out All The Rest: ebben érződik először az, hogy a srácok bizony egy kicsit visszakanyarodtak az igazi hangszerekhez, és hogy immár Chester Benningtonnak sem csak annyi a szerepe, hogy az ájulás határáig hörögjön és üvöltsön.

Ezután jön csak a java

Nagyon ügyes a következő, Bleed It Out című dal, hangulatánál fogva ajánljuk a fülledt, nyáresti házibulikhoz. A következő Shadow Of The Day a korong egyik legszebb lassú szerzeménye, ám ezután jön csak a java, mint például a What I’ve Done. Nem véletlenül ez a Minutes To Midnight első kislemeze: a feeling a régi Linkin Parkot idézi, de a hangszerelés már egy tisztább, higgadtabb, kiforrottabb együttesről árulkodik.
A Hands Held High-ban végre Mike Shinoda is komoly epizódszerephez jut, ám a newmetalba illesztett rapelése egyáltalán nem kelt disszonáns érzést.

Az sem lesz teljesen csalódott, aki a régi, kőkemény Linkin Park hangzáshoz szokott hozzá, hiszen a nyolcadik, No More Sorrow című track – szándékosan – ezt a korszakot idézi vissza. Ezután viszont a srácok megint elkezdtek egy kicsit romantikázni: a Valentine’s Day ismét egy kellemes, ám még véletlenül sem csöpögős lassú zene, és a következő In Between is igazi csemege vonósokkal, dob nélkül. Maratoni hosszúságú, csaknem hét perces a Minutes To Midnight zárótrackje, a szintén végtelenül kiábrándult és depressziós, ám mégis hibátlan The Little Things Give You Away.

Összességében nem lehet rosszat mondani erről a lemezről. A Linkin Park mindig is üde színfolt volt az új évezred zenéjében, de most, hogy egy kicsit lenyugodtak és visszavettek a tempóból, élvehetőbbek, mint eddig bármikor. Színtiszta zene. Így tovább.

Héjja Anett

[2007.07.23.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
LPfan 2007.08.22. 15:15 • [1]
Hát igen. Chesterék is öregszenek. Már nem azok a fiatal vadállatok. De sztem nagyon jó lett az új lemez, az összes számot szeretem ami rajta van. Ez az egyetlen együttes aminek minden számát szeretem

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még