2024. július 3. | szerda | Kornél, Soma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Komolyzene

A klasszikus muzsika megvadítja a fiatalokat?

Táblákra szerelt hangszórókkal, és az ezekből áradó klasszikus zenével akarják megvédeni Seatlle város buszmegállóit a honatyák.

A The Emerald City-nek is becézett nagyváros sok híres embernek a szülőhelye, itt nőt fel például Bill Gates, de a zenészvilág is sokat köszönhet a „Smaragdvárosnak”. Seattle-ben született Chriss Cornell a Soundgarden volt-, és az Audioslave jelenlegi frontembere, de az Egyesült Államok „legképzettebb és legirodalmibb” városában látta meg a napvilágot Jimmy Hendrix és Kurt Cobian is.

Sokak szerint a város a grunge és a garage rock zenei stílusok szülőhelye, de most mégsem gitár- és dobszólókkal, hanem komolyzenével akarnak fellépni a vandálok ellen. Amíg Amerika egyes városaiban ingyenes internet-elérhetőséggel, máshol pedig sms-értesítővel próbálnak a busztársaságok az utasok kedvében járni, addig itt, a nyugati parton Bachhal, Brahmsszal, Beethovennel „szórakoztatnák” a buszra várókat.

Az új biztonsági rendszer


A terv nagyon egyszerű, a táblákra felszerelt hangszórókból áradó klasszikus zene - az ötletgazdák szerint - taszítja az ifjakat, és azok inkább eloldalognak a megállókból, ahol különben előszeretettel árulnak kábítószert, vagy verték szét azokat.

Vannak, akik nem fűznek sok reményt a kezdeményezéshez, az egyik lapnak nyilatkozó buszsofőr szerint például lehet, hogy pont a klasszikus muzsika fogja majd megvadítani a vandálokat.

Egy biztos, több kutatás is azt mutatja, hogy a komolyzenének nyugtató hatása van, így a közlekedési vállalat is bizakodó az ötlet sikerét illetőn, ha pedig beválik a Beethoven-hadművelet, akkor több buszmegállót is felszerelnek majd ilyen „biztonsági rendszerrel”.

-ej-

[2007.08.15.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2007.08.15. 14:04 • [1]
Ez tetszik, de lehet, hogy csak több füldugót fognak eladni. :) Inkább slágerlistás zenékkel kéne elvonni a figyelmüket. :) Meg olyan mozaik borítás, amin nem látsanak jól a minták.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.29.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
beszámolók még