2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elkezdődött a Szigeting - képekben
Sziget: a harmadik napon is sok minden történt - képes beszámoló
Már kora délután megtelt a Nagyszínpad a Szigeten
Francia cirkusz a Sziget Nagyszínpadán
Fogytán az erőnk a Szigeten, de a Faithless még belefért
Mérséklődött a tömeg a Szigeten, de így is volt mit nézni
Mindenki az utolsó erőtartalékokat mozgósítja a Szigeten
Kati nénit éltették a Szigeten - csipetnyi erotika a zárónapon
Képgalériák
Képek - utolsó nap
Kapcsolatok
Alvin és a Mókusok
The Killers
Juliette and the Licks
Korai Öröm
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál '07 - hetedik nap
[2007. augusztus 14.
kedd ]

Kész, végetért a Sziget!

Befejeződött a Sziget. Beszámoló az utolsó, 7. napról. Egy otthon töltött éjszaka után kialudva, pihenten indultunk az utolsó bevetésre. Nem volt túl sok koncert ami érdekelt volna, de azért megtettem a kötelező napi jópár kilóméterem.

Egy kis punkos kitérő, majd kaja

Mivel el kellett intézni egy-két hivatalos ügyet (pl.: rendőrségi feljelentés lopás miatt…) pont elhaladtunk a Wan2 sátor mellett. Itt a magyar rock klubok és fiatalok egyik kedvence az Alvin és a Mókusok játszottak. Punkosan játszanak ismert magyar számokat. Vicces, és még vállalható. Éppen kívánságműsor volt, a rajongókat kérdezték, hogy mit játszannak. Ők pedig a Sziáminak az egyik számát kérték. S lőn! A zenekar már játszotta is.

Kirobbanó forma: Juliette And The Licks

Irány a Nagyszínpad, ahol is a színészként megismert és befutott Juliette Lewis lépett fel a 2005-ben alakított punk-rock zenekarával. Miután a tavalyi koncertnek csak a végét kaptam el és az nagyon tetszett (éppen akkor ugrott be a közönség közé Juliette kisasszony, majd budy-surf-fölt egy kicsit, elvesztette az egyik csizmáját, majd miután visszatért a színpadra a másikat is ledobta a nézőknek) úgy döntöttem, hogy idén végignézem a koncertet. Nagyjából arról szól a zenekar, hogy Juliette végig tombolja a koncertet, egyedül intézi a showt.

A többiek zenélni is csak közepesen tudnak, mondjuk Juliette hangjára is ráférne egy kis énektanári továbbképzés. A számaik ugyanolyanok, de ezt már előtte is tudtam, és tényleg csak az énekesnő előadására voltam kíváncsi. A fentieken túlmenően – mivel erre készültem – a koncert mégis nagyot ütött. Volt ereje, lejött a színpadról, Juliette pedig egyszerűen lenyűgözően bolond. Ehhez volt kedve, rocksztár akart lenni, és meg is valósította. Mondjuk ekkora előnnyel indulva nem csoda, hogy bejött neki. Szóval a koncert a zenészek hiányosságai ellenére is jó volt, kevés ilyen van. Ja, igen: közben felfedeztük a Sziget egyik legviccesebb feliratát is: a Szeparéban egy fára kitették a VIT feliratot, alája pedig a következőt írták: Very Important Tree…

Ismételt kitérő: a Ludditák rokokó rapje

Nem sok magyar női hip-hop zenekart ismerek, és szeretek, de az egyik a Ludditák. A Szigetes koncertjeiket általában megnézem, mert mindig kitalálni valami ökörséget, amivel feldobják az előadást. Most éppen azt, hogy beöltöztek rokokó ruhákba, fehér parókát tettek a fejükre és így nyomták. Nagyon jól nyomják a csajok, a szövegeik nagyon mosolyogtatók, nagyon ajánlott kategória. Októberben jön a lemezük, tessék megvenni!

Amerikai kőgazdag új-hippik esztrádja: a The Killers

Kiváncsi voltam, hogy miért szeretik ennyire a zenekart,. Azt hittem, hogy majd most megtudom. Hát nem lettem bölcsebb. Egy-két jobb számukon kívül nem sok minden az egész.  Sanos, ennél sokkal jobb zenekarok kallódnak el. Nekik szerencséjük volt, azért csak eladtak 4 millió lemezt. A koncert úgy szólt mintha a víz alatt lettünk volna és onnan kellett volna hallgatni az egészet.  A klipjeik alapján elvileg a frontember karizmájának kellett volna vinnie a koncertet, de azt valahogy otthon hagyta. A sok kis oltár szerűség feldobta a színpadképet, ehhez mérten kellett volna a koncertet is kezelniük. Nagy dobás volt elhozni őket, ez tény, mindenki kapkod utánuk. Ráadásul pont a zárókoncertnek, nagyon jó ötletnek tűnt az elején, de aztán nem a szervezőkön múlt, hogy a srácok nem nőttek fel a feladathoz. A közönség élvezte a koncertet, úgyhogy lehet, hogy bennem van a hiba.

Kötelező kör: Korai Öröm a zárókoncert

Ezt amikor csak tudom és van még energiám mindig megnézem. A srácok a pszcihedelikus rockot ötvözik különféle népi elemkkel, elég sok keleti elemmel tarkítva. Néha még hastáncos is fellép velük, ez ugyan most elmaradt, de a jól megszokott Vécsi Tibis nyerítve-kacagás nem. Már ezért megérte! Vécsi Tibi a zenekar megmondóembere, frontembernek is nevezhetnénk, meg énekesnek is, de annál ez sokkal összetettebb. Mindenkinek csak ajánlani tudom az ő zenéiket is.

Ezután már csak a jól megérdemelt pihenés maradt, majd reggel a sátorbontás. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor ! Vége.

-Aretuska-

[2007.08.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még