2024. november 24. | vasárnap | Emma nevenapja

Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre

zenés állások
Oldal.info

Fórum
Teljes fórum lista

Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

L, mint ’Lfelejthető - egy unalmas lemezt hallgatunk meg

Egyáltalán nem volt meggyőző az L, mint Láv a Tatu18-tól. Unalmas, egyhangú, semmi extra. Ez a zene már megvolt 10 évvel ezelőtt is. Az Alvin és a Mókusok kezdeti lépéseire emlékeztet. Csakhogy Alvinék azóta sokat értek el és...

Teljes cikk »»»

Témaindítás: 2008.11.13.
Utolsó hozzászólás: 2008.11.19.
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

Szincsu 2008.11.17. 18:54 • [14]
Hogy te milyen egy tahó vagy már ne is haragudj...
Életedben nem hallottad még ezeket a fiúkat játszani és te papolsz?
Na elmész te a .... -ba.
Márta Alex 2008.11.17. 16:26 • [13]
Így van, igazad van! Pont ezt mondtam el egy kocsmában egy ugyancsak zeneileg hozzádképest teljesen alulművelt barátomnak... :)

Ne haragudj barátom, de te aztán sokat tudhatsz az értékről meg az írásról, ha ezt és így ideveted nekem. TÉNY: lehet jobbat és tartalmasabbat írni. Ahogy írtam már jobbat és tartalmasabbat én is... jobb és tartalmasabb anyagról... bocsánat.

Láttam már ezt azt énis, ne félj. Másrészt, bárkivel bármikor kiállnék egy vetélkedőre, hogy mennyire járatos a műfajokban és a könnyűzenében. Nem bizonyos, hogy mondjuk egy Carla Bruni ellen győztesen jövök ki, de nem hinném hogy szégyenletes eredményeket érnék el.

Reménykedem, hogy a zene.hu közössége már rég kivetett volna, ha úgy minősítenének, mint ahogyan azt te tetted. :)

Ja igen... aki kicsit is ért a zenéhez, az nem fogja védeni a Tatu18at, sőt, lehet még ismerni sem... nekem nem egy nagy kaland...
Christoph 2008.11.17. 11:02 • [12]
Üdv mindenkinek. Egyre inkább úgy érzem, hogy elkorcsosul a magyar "zenei társadalom". Az egyik ok pl pont az, hogy önjelölt "kritikusok" próbálnak a maguk beszűkült látókörükből kritikát kreálni mellőzve mindenobjektívitást és szakmai hátteret. Véleményem szerint a jó kritika alapja a hozzáértés. Namármost. Hiába kerestem, a csávó irományában egy szó nincs apl a hangzásról, ami véleményem szerint - és ismerve a TATU18-hoz hasonló zenekarok lehetőségeit - igencsak hallgathatóra sikerült. Nem kell szakértőnek lenni, hogy meghalld, nem egy összecsapott szarról van szó. Dob pontos, a sound is jó, a gitár úgy szól, ahogy egy ilyen albumon az elvárható, a bőgőt kicsit kevésnek érzem. Ének + vokálok is rendben vannak. nem fejtegetem tovább, nem az én dolgom. Mondjuk a kritikát "kreáló" arctól nem is várok el ilyen mélységű okfejtést, mert ehez legalább 1-2 alkalommal látni kellett volna studiót belűlről... Hogy milyen a stílus? Könyörgöm! Ez Pumacipős Punk! Mégsem játszhatnak Iron Maiden-t méteres ikerszólókkal és nem kell őket a Children of Bodomhoz hasonlítani, mert semmi közük ahoz a stílushoz! A maguk stílusán belül -amit én mondjuk elhallgatok a kocsiban, de nem megek haza úgy, hogy ma aztán rongyosra hallgatom az új TATU18 albumot, de csak azért nem, mert nem áll anyyira közel a szívemhez - szerintem megütik a mai színvonalat. A szövegekről és a zeneszerzésről: megint csak ne hasonlítsuk egy olyan zenekarhoz, ahol a zseléfejű hülyegyerekek picsája alá raknak szöveget, zenét, mindent. Ez a banda saját fejéből meríti az ötleteket és ez jó. Ez is egyfajta egyéniség... Megint csak azt tudom mondani, az írjon erről kritikát, aki jobban tudja csinálni. Az hogy kik ugrálnak a zenéjükre? valószínűleg az a célközönség, akiknek szólnak ezek a dalok. Mivel láttam Őket 1-2 szer élőben, biztosíthatok mindenkit, hogy mindenki telipofával mulat a bulijukon. Mivel nem ők a Dream Theater, ezért nem is várom el, hogy napról napra maradandót alkosson. Ez a vidámságról szól és a TATU18 ezt át is tudja adni koncertről koncertre. Hogysemmi új és egyedi nincs a zenéjükben? Tudok mondani egy valag zenekart, aki "fent" van, de a 10 - 15 évvel ezelőtti nagyok életéből dolgozik... És??? többet nem nagyon akarok írni. A kritika írójának azt tudnám tanácsolni, hogy jelentlétével ne higítsa tovább a magyar zenei kultúrát, társadalmat, foglalkozzon többet a zenével, a stílusokkal, a hangzásvilággal, járjon tehetségkutatókra, ahol talán tanulhat a szakmai zsűritől, stb... mert a kritikái - a többi is ami zenével foglalkozik - nem hogy szakmai, de semmi féle értéket nem képviselnek, teljesen tartalmatlanok. Ezeket egy kocsmában egy sör mellett elmondhatja a haverjainak, de igazából mást - főleg aki egy kicsit is ért a zenéhez - nem fogja érdekelni.
Márta Alex 2008.11.15. 18:30 • [11]
Nem kívánok több időt fecsérelni erre a 'vitára'. Részemről a téma le van zárva, mindenki hallgat, amit akar. Hajrá Tatu18!

Csók mindenki
nagyM 2008.11.15. 17:47 • [10]
egy kis off
az Iron Maiden-t a Szigeten sétálva hallgattam és ha elég messze volt az ember a nagyszínpadtól, pontosan olyan volt, mintha az Edda játszott volna..... sorry minden Maiden fantól, tudom, hogy nem lehet egy napon említeni a két zenekart....
KELLÖGEM 2008.11.15. 17:05 • [9]
Hát az agyam eldobom...
Nekem valami nem áll össze...
Azt állítod magadról, hogy olyan zenét hallgatsz, ami feljogosít arra, hogy minősítsd őket.
Nos... Aki normális zenét hallgat, nem ír le ilyent (szerintem):
"Az AFC-nek jó a menedzsmentje, és újhúllámú zenét játszanak, mellesleg nem is nyomják rosszul és alig huszonévesek. "

Az AFC-s fiúk (vagy lányok?) feladták a saját elveiket a szemét pénzért és szerintem ez az egyik legesleggerinctelenebb dolog a világon...
Játsszon azért, mert élvezi, szereti, de de a hírnév vezérelje...
Nem bírom felfogni...

Mondjuk Iron Maiden... Az már zene...
De hogy ilyent...

Egyébként valószínűleg üldözési mániám van, paranioás vagyok meg piromániás meg kleptomániás illetve természetesen skizofrén és valamilyen fertőző betegségem is van.

Még valamit a szövegekről.
Mesti is megmondta, hogy azért írta le ezeket a szövegeket, mert ez dübögrött benne. És ha meghallgatom, magamra ismerek.
És - ha csak egy kis részében is - de mindenki magára ismer.
de persze az AFC ebben is felülmúlja a fiúkat.
Hiszen olyan felemelő érzés hallgatni a huszonévesek vertyogását arról, hogy mekkora a világfájdalmuk és, hogy milyen módon vágjanak eret.
Csak gratulálni tudok... *tapstapstaps*
Márta Alex 2008.11.15. 01:14 • [8]
Na jó...

részemről egy közeledő gesztus volt, hogy jeleztem válaszom, nem kellett volna úgy tűnik.

Nem tudom, hogy honnan veszitek, hogy zavar, mert egyáltalán nem, sőt! És magamra sem veszem,mit is kellene?

Azzal, hogy írtam hogy reagáltam neked, miért is néznélek le? Neked üldözési mániád lehet...

Én lennék botcsinálta, és nem is az oldal, ahogy írtad privátban KELLÖGEM... nem baj, már ez is haladás, tegnapelőtt az egész oldal az volt.

Az AFC-nek jó a menedzsmentje, és újhúllámú zenét játszanak, mellesleg nem is nyomják rosszul és alig huszonévesek.

De tényleg felesleges vitáznunk, mert itt ti ketten már személyeskedtek elég komolyan, ami nem zavar, csak innen már felesleges...

És NEM, ez nem a munkám, ez a szenvedélyem, ez az életem.

Az idézetet nem értem miért kaptam, de így hajnali egy táján nem is szeretném értelmezni.

Szeressétek a fiúkat, demokrácia van. Atyaúristen könyörgöm, nem lehet negatív visszhangot adni valamiről?

És hidd el, olyan zenéket hallgatok és szeretek, amely valamelyest feljogosíthat arra, hogy minősítsem ezt a produkciót. Örülök, hogy nektek ez tetszik, nekem spec. nem.

Most, hirtelen ennyire futotta tőlem. Még egyszer leszögezem: nem akartam és nem állt szándékomban sérteni bántani senkit, sem titeket, sem a Tatut. De ilyen ez a rock n roll szakma, néha megsértődik valaki...
KELLÖGEM 2008.11.14. 20:09 • [7]
Szerintem ez jobban megfelelne az ízlésednek, kedves, imádott barátunk, Alex...
Na lássuk:
"Piros csizmám a holdból eszik, zsákol a mennyei ebihal,

Ezüst körén hajnal hasad, a blogomban nincsen komment.

Viszont Mátyás jó király volt, anyukám ma gombát főzött,

Világíts a száddal édes, imádlak én Téged itt bent."

Kössz a "kissé bunkós, kissé lenézős" emilt. Ha nem szólsz nem jövök rá magamtól arra, hogy ha új szöveg van itt, a neved alatt, akkor azt jelenti, hogy reagáltál...
Hülyén és botfülűen haltam volna meg... Szörnyű... Gondolj bele...
Szincsu 2008.11.14. 19:14 • [6]
Üdv!

Csak még azt nem értem, hogy ha ennyire zavar az, hogy reagálunk a kritikádra akkor minek van itt egyáltalán lehetőség a véleménykifejtésre?
Nekem nem kell e-mail-t küldeni, hogy reagáltál, vagy nem... nem vagyok totálisan hülye... lehet, hogy neked külön be kellene jelenteni, hogy reagálnak az írásaidra... de én észreveszem anélkül is, hogy külön figyelmeztetnek...

Ha meg ennyire magadra veszed a hozzászólásokat... akkor... mit gondolsz a te drága kritikád milyen hatást keltett azokban akikre vonatkozik?

KELLÖGEM 2008.11.14. 18:21 • [5]
Azt hiszem, befejezem én is. Amúgy ha neked szabad, akkor nekem is. Szerintem ez így van jól...
Igazából nem is a honlappal van bajom, csak veled ( de lényegtelen)...
De azt leszögezném, hogy szerintem a "rajongó" egy undorító szó...
Nem rajongunk értük, van annyi eszünk. Szeretjük őket és ez sokkal többet ér. :)
A fiúk akkor is nagyon jók és remélem, hogy még nagyon sokáig zenélnek.
"Bántják a füledet", ha úgy tetszik...

Amúgy még visszatérve...
Nem hinném, hogy csak a "botfülűek" szeretik őket, mert akkor (igaz, nem tudom, hogy te milyen zenét hallgatsz) nem tudom, pl. engem minek mondanál...
De nem is vagyok rá kíváncsi.

/ Linda /
lap teteje
További oldalak «« 12 3 »»
Súlyos kölcsönök magánszemélyek között szolgáltatás [2024.11.23.]
Súlyos kölcsönök magánszemélyek között szolgáltatás [2024.11.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük - szuperhősök és vikingek metal bulija a Barba Negraban
November 03-án két...

Megnéztük az Animal Cannibalst a Zene Házában - képekkel
Élő zenekaros koncertet adott az...

Megnéztük Horváth Tomi Halloween partyját a Barba Negraban
Valóban verhetetlen - Frank Turner visszatért Budapestre!
Álom Színházban jártunk - megnéztük a Dream Theater koncertjét Mike Portnoy visszatérésével
Brit Floyd koncertbeszámoló - Ha nincs ló, tényleg jó a szamár is!
Megnéztük Reviczky Gábor visszatérését a Magyar Színházban
beszámolók még