2024. november 22. | péntek | Cecília nevenapja

Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre

zenés állások
Oldal.info

Fórum
Teljes fórum lista

Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Zenekarok/Előadók

Kérdezz bármit, válaszolok / Lányi Lala - Kozmix

Sziasztok, Lányi Lala vagyok. Az itt feltett kérdésekre szívesen válaszolok személyesen akár a legfrissebb...

Témaindítás: 2006.05.20.
Utolsó hozzászólás: 2010.03.14.
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

Lányi Lala 2006.05.22. 13:47 • [15]
Igen, abban a műsorban valóban lemegy. A Csabi talán még nem zár ki bennünket az életéből :) Mármint az Abaházi...
Egyébként a Kozmix-szal indult anno x éve a "Hajrá Magyarock"! Mint ahogy nem egy músor...Pl anno "Bravo Tv"..stb.
Egyébként az összes többi rádió most játsza a "Holnapután"-t. Sok helyen listavezető is lett, melynek tükrében méginkább gáz, hogy pl. a "vezető" rádiónk nem játsza. Nem baj, annak örülünk ami van. Például, hogy itt lehetünk! :)
Előzmény: • 2006.05.22. 13:18 • [14] • Előzménykövetés 
2006.05.22. 13:18 • [14]
Amúgy Lala épp a "nagy rádió"-ról beszéltünk, tegnap a "Hajrá, Magyaro(c)k !" c. műsorban lement a Holnapután c. dalotok, de annak köszönhető, hogy a Mahasz listán szerepel, mivel a műsor első órája erről szól...
De van egy Budapest környéki rádió (2 millió emberhez jut el), ahol két legújabb dalotokat is játszanak. Ez viszont pozitív !!!
És az sem elhanyagolható, hogy itt nálunk, a Zene.hu-n is jelen vagytok. :)
Lányi Lala 2006.05.22. 13:15 • [13]
Háááát ezt meg kell még gondolnom...Vicces, felháboritó és döbbenetes egyben - mármint a sztori. Nem véletlenül nem jelent meg eddig :)
Előzmény: schmidthoffer • 2006.05.22. 13:08 • [12] • Előzménykövetés 
schmidthoffer 2006.05.22. 13:08 • [12]
Most már kíváncsi lennék a rádiós sztoridra. Nincs kedved elmesélni? (Sajna nem tudom kivárni, amíg megírod könyvben :-))) schmidthoffer@freemail.hu
Lányi Lala 2006.05.22. 12:58 • [11]
A Provokatőr :) Teljesen mindegy, hogy ugratás vagy nem és sajna ebben a témában egyből bepörgök... Olvastam a Majsai fórumán a beirásodat még mielőtt irtad volna :) Üdv!
Előzmény: schmidthoffer • 2006.05.22. 10:51 • [10] • Előzménykövetés 
schmidthoffer 2006.05.22. 10:51 • [10]
Lala, Csak provokálni akartalak. Persze, hogy drukkolok neked :-)) és naná, hogy szállj le a Scooterről :-))
A magam részéről inkább funky-blues-jazz vonalas vagyok (pl. itt a Majsai fórumán szoktam osztani az észt, mert ő nagy kedvencem. Na, pl. ő képvisel valamit, ami átível a divatokon, és tökre mindegy, hogy nyomják-e a rádiók vagy sem, mert ő tényleg ott volt-van-lesz akkor is, amikor már a szerkesztők meg rádiós királyok rég elpályáztak. Ez a nagy dolog! És totál ritka, pláne Magyarországon, ami nagyon kis piac.
Viszont nem lehet könnyű, mert az emberek azt eszik, amivel etetik őket, és nagyon kevés embernek van önálló ízlése, még kevesebb érdeklődik igazán, tehát ha nem vagy a rádióban/tévében, akkor senki vagy...
Ez az a rögös út, amiről írtam.
Lányi Lala 2006.05.22. 02:17 • [9]
Szia "schmidthoffer" !
Naaaaa....képzett emberek ülnek ott...csak másban képzettek :)))) Na jó, viccet félretéve pl. a "vezető" rádiónkban zenei képzettségű ember ül. Ez viszont néha rosszabb, mintha teljesen laikus volna. Ugyanis ezáltal úgy érzi, hogy kizárólag az a jó elv amit Ő képvisel. Már ha van elv. Mert pont azt nem találom. Mármint az értékteremtő elvet. Olyan sztorim van, hogy... :))) Ezt majd tényleg könyvben. Ez a fejezet már pont megiródott...
Lehet hogy az én elvárásaim túl magasak, ha azt szeretném hogy valóban megismerjenek?
Szerintem a kozmix-hoz képest pont a duettek elég más oldalról mutattak be és a siker ott is maximális volt. (Mármint a műfajban elérhető sikerhez képest.) Ott sem kellett a közönséget győzködni. Valamiért viszont legalább bekerült a rádiókba.
Valóban egyszerűbb lett volna ha maradtam volna a scooter-vonalnál, de azt elhagytam. Van aki ezt észrevette, van aki nem. Nem is mondom hogy kiegyensúlyozott a lelkivilágom, hiszen naponta ér egy "kis halál" ahogy a "háborúmat" vivom. Ezek nem falnak fel.
Hódmezővásárhyelyi kölökként édesapám halála és az érettségi után álltam ott az álmaimmal, hogy folytatnom kell a zenét, hiszen ez volt az életem. Akkor pont ezt mondták, hogy egyszerűbb volna ha maradnék ott ahol vagyok. Megvivtam minden egyes kis sikerért az eszemmel és a szivemmel. Kiváltságos de nehéz élet ez nem véletlenül kaptam a lehetőséget. Éltem, élek és élni fogok vele még ha nehéz is. Sok rádiós/tv-s zenei igazgatót láttam jönni, majd menni. Én még maradok...
Előzmény: schmidthoffer • 2006.05.21. 21:57 • [6] • Előzménykövetés 
Lányi Lala 2006.05.22. 02:00 • [8]
Szia Roli!

Már hallottam rólad :) Ahol BabyGabi van, ott Te is vagy...Úgy emlékszem már a kozmix weboldalán is irtál anno.
A kérdésedre azt tudom válaszolni, hogy ha konkrét lesz akkor ismét tedd fel!
Köszi szépen, mi is szeretjük az albumot! :)
Nem gond hogy irtál és szurkolunk a Gabinak.
Üdv!
L.
Előzmény: Rolika • 2006.05.21. 16:28 • [5] • Előzménykövetés 
Lányi Lala 2006.05.22. 01:53 • [7]
Tamás26 :
Nem ez az első ilyen amit hallok, mármint a rádiós sztorival kapcsolatban, Ez a történet amit leirtál valóban "odamondósra" sikerült. Biztos azt is akarta szegény riporter elérni, csak nem sejti hogy sokszor többet ártanak a poszakmának egy-egy ilyen meggondolatlansággal, mint amekkorát durran maga a "poén" ha ilyeneket mond.
Nem tudom egyáltalán felfogta-e amit mond :) Olyan könnyű dobálózni a szavakkal. Máskülönben valóban az igényesség az olyan egyértelmű alapkövetelmény, mint az hogy a dalaimat én énekelem és nem egy "bérhang" mint egy-két "legendás" banda esetében - szerencsére már csak múltidőben. Bár az is magyar jellegzetesség, hogy anno akik elkövettek ilyen galádságokat, még mindig résztvevői lehetnek a popszakmának (Mo-on!).
Emlékezz Milli Vanilli-re. Ott nem volt kecmec. Mondjuk külföldön pl. ha egy politikus gyanúba keveredik, az le is mond azonnal. Mig itthon még az a hülye aki megkérdőjelzte őt, de minimum tökmindegy az igazság, ugyanott folytahatja ahol elkzdte. Nem igy van?!De. Mindegy ez más téma és nem is érdekel, de az analógia ugyanaz.
Szóval hogy csak igénytelen dalokat játszanak? (Mármint hogy felvetült benned a kérdés...) Hááát mindig nézőpont kérdése. Azt mondják az az igényes, amire a közönségnek igénye van.
Mivel személy szerint zeneileg (majdnem) mindenevő vagyok, nem is tudom fejtegetni, de értelmét sem látom. Viszont az tény, hogy következetlennek tartom a "vezető" rádiónk zenei irányitását. Legendák keringenek zenei igazgatói irodában elhangzott szövegekkel kapocsolatban. Személyes tapasztalatim is vannak :) Mókás. Ezeket majd leirom egy könyvben. Majd. Amikor már mindegy lesz. Az biztos, hogy gyakorlatilag szinte néhány ember hozzáállásán illetve meggondolt vagy meggondolatlan döntésén múlik az, hogy egy produkció eljut-e a közönséghez vagy nem. Szándékosan nem azt irtam, hogy sikeres lesz-e vagy nem, mert ez nem mindig ugyanaz. Az már régóta tudott dolog, hogy amit a rádió szajkóz még nem biztos hogy sikeres, kell az embereknek és hogy megveszik-e. Mi folyamatosan az ellenkezőjét bizonyitjuk. Mivel kitagadottja vagyunk ugy általában a "nagy" rádióknak, igy szájról-szájra terjedünk. Vagy a klubbokban. Ennek ellenére - név nélkül - pontosan tisztában vagyok azzal, hogy kétszer akkora mérhető sikerünk van, mint egy-két "pátyolgatott"-nak. Bárhogyis van, sajnos a rádiókra és a televiziókra valóban szükség van, mivel a mi esetünk sem mondható általánosnak. Szerencsénk van.
Én pusztán annak örülnék, ha érdekektől függetlenül elfogulatlanul zenei értékeket keresve döntenének arról, hogy mit játszanak a rádióban és mit nem.
A magyar értékek támogatásával kapcsolatban van egy máig is feldolgozatlan kérdőjelem. Cserháti Zsuzsa...
Ezek után már nem csodálkozom én semmin. Mi is csak tologatjuk a szekerünket (vagy a keresztünket visszük) és bizunk.

Köszi a támogatást :)

Előzmény: • 2006.05.21. 16:17 • [4] • Előzménykövetés 
schmidthoffer 2006.05.21. 21:57 • [6]
Én úgy látom, hogy a kereskedelmi rádiókban sajnos nem képzett zenei szakemberek/szerkesztők ülnek azokban a pozíciókban, ahol eldől, mit adnak le a rádióban, hanem többnyire magukat hozzáértőnek tituláló jobb esetben dj-k (rosszabb esetben "segédmunkások"), akik persze csak abban a műfajban (divatzene, bulizene) tudnak gondolkodni, amivel ők dolgoznak, és eszük ágában sincs bevállalni, hogy mazsolázzanak a jobbnál jobb másfajta zenékből is. Lala, ha téged kozmixosnak ismernek, ugyan miért foglalkoznának a "másik arcoddal" is, amikor ez az arcod már befutó volt? Az már munkás lenne nekik meg fáradságos. Ne várjunk sokat azoktól, akik csak a rotációban nyomatott selejtet ismerik. Sinatra??? Ugyan már! Sok rádiós "szerkesztő" megkérdezné, hogy "az egy kakaómárka?"
Hát erről ennyit. Egyszerűbb lenne neked is, ha maradnál a Scooternél...Mert különben rögös út vár rád. Persze, ha bevállalod...
lap teteje
További oldalak «« (1-10) 11 12 13 14 15 16 1718 19 »»
-Billentyűs zenész [2024.10.28.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük - szuperhősök és vikingek metal bulija a Barba Negraban
November 03-án két...

Megnéztük az Animal Cannibalst a Zene Házában - képekkel
Élő zenekaros koncertet adott az...

Megnéztük Horváth Tomi Halloween partyját a Barba Negraban
Valóban verhetetlen - Frank Turner visszatért Budapestre!
Álom Színházban jártunk - megnéztük a Dream Theater koncertjét Mike Portnoy visszatérésével
Hans Zimmer legendás zenéi élőben: Ilyne volt a New Dimension koncert Budapesten
Brit Floyd koncertbeszámoló - Ha nincs ló, tényleg jó a szamár is!
beszámolók még