2024. november 22. | péntek | Cecília nevenapja

Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre

zenés állások
Oldal.info

Fórum
Teljes fórum lista

Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Zenekarok/Előadók

Kérdezz bármit, válaszolok / Lányi Lala - Kozmix

Sziasztok, Lányi Lala vagyok. Az itt feltett kérdésekre szívesen válaszolok személyesen akár a legfrissebb...

Témaindítás: 2006.05.20.
Utolsó hozzászólás: 2010.03.14.
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

Rolika 2006.05.21. 16:28 • [5]
Hello Lala!

Roli vagyok Komárnóból!
Szeretnék gratulállni az eddigi sikereidhez.
Nekem személy szerint az osszes duett nagyon tetszett, amit Gabival énekeltél.
Gabinak van egy fan club oldala ( www.babygabifanclub.tk ), én alapítottam, illetve szerkesztem a honlapot.
Az lenne a kérdésem, hogy, ha Megvalósulna az elso rajongói tali, akkor el-e jonnél a talira?
Egyenlore csak egy kérdés feléd, hogy számítahtnánk-e rád?
Szerintem nagyon jó albumot készítettetek!!!
Gabinak szerintem szólóban nehezebb érvényesulnie, nehezebb volt érvényesulnie, mivel egy lánycsapatból jott, de szerintem Gabinak a lemezei nagy durranások voltak ( szerintem ) .
Bár szerintem Tamásnak errol más a véleménye :) .
Remélem nem gond, hogy írtam.

Udvozlettel: Roli ( Slovakia )
2006.05.21. 16:17 • [4]
Köszönöm az őszinte, részletes válaszodat. :)
A múltkor az egyik előadó bemutatta a napokban megjelenő lemezét az egyik m1-es zenei műsorban, és mondja a műsorvezető, hogy "nem félsz attól, hogy a rádiók nem fogják bevállalni a dalokat, mert igényesre sikerültek ?"- na itt mosolyognom kellett, mert szerintem /de lehet, hogy csak én látom így/ az igényesség az alap.
E szavak hallatán felmerült bennem a kérdés: Csak igénytelen dalokat játszasnak a rádiók ???
Nagyon kemény ez a hozzáállás a rádiók részéről. Minden előadónak szüksége van a rádiókra, Tv-kre, médiára azért, hogy eljussanak a dalaik a közönséghez. Az előadó és a hallgató között a média a kapocs.
Na most van akinek megadatik, van akinek nem...
Van egy közös zenész-házaspár ismerősünk /a pár hölgy tagja énekesnő, és Baby Gabi is "oda van érte":)/, akit soha nem vállalt még be a nagy kereskedelmi rádió, sem a zenetv, mégis aranylemezeket produkál.
De őt is úgyanúgy megilletné az a hely, amit más "feltörekvő" vagy épp "elsőlemezes" előadót megillet.
Nade, resszkessenek a rádiók, mert októberre olyat alkotunk, mint még soha... :))

Én azt mondom, hogy jókor jöttetek ki az új lemezzel, és én, mint kivülálló azt mondom, hogy van még ebben a lemezben minimum egy kislemez dal /ha nem kettő/, tehát fogtok még aratni, és a toplistát ostromolni. Hajrá !!! Én drukkolok.

Üdv.:
Tamás
Lányi Lala 2006.05.21. 15:41 • [3]
Szia Tamás!

Teljesen jól vagy informálva :) Köszönöm szépen!

Örülök hogy Te is úgy látod, hogy volt értelme ezt a lemezt elkésziteni. Mivel Nagyon közel állunk fogyásban az aranyhoz, úgy tűnik sokan gondolják igy.
A duettek története részben véletleneken múlott. Amikor Gabi első lemeze készült, megkért hogy csináljak remixet az egyik dalából kimondottan a fellépéseire. Ez megtörtént és leegyszerűsitve a stúdióban történt dalmutogatásból lett végül az első közös dal. Az "Őrült Szerelem" 2003-ban a "vezető"-nek kikiáltott rádióban is, de országosan a legjátszottabb és legsikeresebb dal volt. Ennek ellenére amikor dijazták az év dalát, valami "furcsaság"-ból kifolyólag másnak adták, akinek 2003-ban jött az első dala, az is akkor még csekélyebb sikerrel. Ezen felbuzdulva összenéztünk Gabival és azt mondtuk csakazértis! Részemről ez volt a második dal inspirációja. Nem a lemezeladás, mert amint azt valóban jól tudod, csak a Gabi lemezén jelentek meg a duettek. Én sosem éreztem hogy ebbe Kozmix-ot kellene keverni. Igy történt meg a 2. és 3. duett. Annak ellenére hogy mig a "szakma" az elején örült a duettnek, később már inkább bántotta a siker és inkább nélkülözni kivánták. Viszont a dalok valós sikere és az a tény hogy ilyen sikert egyetlen duett páros sem csinált Záray-Vámosi óta az a miénk marad és nem veheti el tőlünk senki, mint azt a tudást sem amit az ember magáévá tesz. Szép volt és jó volt. Azért azt is látnod kellett, hogy a 3. duett idején már nem voltam szerves része igazából a dal promóciójának. Csupán elénekeltem és a klipben szerepeltem. Ez főleg azért lehetett, mert a Gabi kiadója/menedzsmentje szerette volna már önálló előadóként is sikeressé tenni Őt. Kivántam és kivánom is Neki most is, bár volt olyan pillanat, amikor viszont túlzásba estek és nem egyszer olvastam a közös munkánkról Gabi egyedüli gyermekeként. Ez nem mindig esett túl jól, de megértettem a "politikát"....
Többek között ezek miatt és azért, mert addigra a Kozmix-nak szüksége volt új megjelenésre készült el a "Holnapután" album. Érdekes dolog azonban, hogy volt újdonság hamarabb is a Kozmix-tól, viszont a "kedves" rádiók azt mondták hogy egyszerre nem játszanak egy előadótól töb dalt! Khm..khm... Csak nekem tűnik úgy, hogy vannak előadók akiktől elég sűrűn és több dalt is hallhatok a rádióban? Hát asszem ezt nem én néztem el...Mindegy ilyen és hasonló sz.r dumák miatt került a filmzeném is parkolópályára. Szóval az Magyarországon baj, ha egy előadó vagy dalszerző van annyira sokoldalú, hogy különböző műfajokban szeretné nyomni ezerrel a dalokat, mert jön belőle. Neeeem. "Te csak maradj az általunk beskatulyázott szkúterklón"....igy talán veszélytelen leszek az általuk támogatott, ámbátor csekély sikernek örvendő produkcióira. Szerencsére a közönség nem hülye, pedig mindent megtesznek érte a zenei szerkesztők/igazgatók (tisztelet a létező néhány kivételnek)...stb. Ezért köszönet azoknak, akik nem csak sztereotipiákban gondolkoznak ha a Kozmix vagy a Lányi Lala név elhangzik, hanem azonositják azzal a pasassal, aki 7 éves kora óta több hangszeren tanult, énekelt, játszott ragtime-tól a technóig sokmindent és a Kozmix-tól minimum Sinatra-ig gondolkozik....

Lehet hogy kicsit túl őszinte voltam, de értelmetlenül ne ragadjon tollat az ember...
Most az a lényeg hogy a közönség életbentartó szeretet övezi a munkánkat és ez szép szülinapi ajándék :)

Köszi Tamás!

Üdv,
Lala
Előzmény: • 2006.05.21. 10:30 • [2] • Előzménykövetés 
2006.05.21. 10:30 • [2]
Üdv. Lala !

Először is: Isten éltessen, ha jól vagyok informálva, akkor ma van a 32. születésnapod ! :)

Szakmailag:
Nagyon örülök, hogy a "Holnapután" c. lemez sikeres lett, jó anyag került ki a "kezeitek" közül !
Annak még jobban örülök, hogy nem a Baby Gabi féle duettek kerültek most előtérbe, mert már egy picit unalmassá vált számomra...
De ezzel más is így lehet, mert ha megnézzük, az első duett sikerét nem tudta felülmúlni a legutóbbi "Van egy kulcs" c. dal, és az eladási adatok is talán engem igazolnak /mármint a Gabi lemezeladási adatai, hiszen az Ő lemezein jelentek meg a duettek/.
Tehát összességében a Holnapután korong jó munka, kívánom, hogy a megérdemelt helyen szerepeljen még sokáig, és annyi más lemez is kiérdemelte már az arany bevonatot, akkor ez sem legyen már kivétel !
Drukkolok neki, hogy elérje.

Üdv.:
Tamás
Lányi Lala 2006.05.20. 16:09 • [1]
Sziasztok, Lányi Lala vagyok. Az itt feltett kérdésekre szívesen válaszolok személyesen akár a legfrissebb lemezem kapcsán, akár más témákban.
lap teteje
További oldalak «« (1-10) 11 12 13 14 15 16 17 1819
-Billentyűs zenész [2024.10.28.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük - szuperhősök és vikingek metal bulija a Barba Negraban
November 03-án két...

Megnéztük az Animal Cannibalst a Zene Házában - képekkel
Élő zenekaros koncertet adott az...

Megnéztük Horváth Tomi Halloween partyját a Barba Negraban
Valóban verhetetlen - Frank Turner visszatért Budapestre!
Álom Színházban jártunk - megnéztük a Dream Theater koncertjét Mike Portnoy visszatérésével
Hans Zimmer legendás zenéi élőben: Ilyne volt a New Dimension koncert Budapesten
Brit Floyd koncertbeszámoló - Ha nincs ló, tényleg jó a szamár is!
beszámolók még