Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. május 7. | péntek | Gizella nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Halász Judit
 
Legutóbbi kiadványok
Kezdődhet a mulatság (2014)
Halász Judit ... és a Cipő (2013)
Apa figyelj rám (2011)
Csiribiri (DVD) (2009)
Csiribiri (2009)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Halász Judit: Szeresd a testvéred! (2007)
Válogatás / több előadó: A 80-as Évek Magyar Slágerei - Karaoke DVD 2 (2006)
Halász Judit: Hívd a Nagymamát! (2005)
Halász Judit: Minden felnőtt volt egyszer gyerek (2003)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legközelebbi programok
Halász Judit: Csiribiri
[2021. június 13.
vasárnap 10:30]

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Halász Judit (press)
Kapcsolódó cikkek
Halász Judit: "... nagyon hiányzik nekem"
Halász Judit koncertek - időpontok, jegyek, helyszínek
Rossz hírt közöltek Halász Judit oldalán - ezért marad el az énekesnő koncertje
Vakációváró fesztivál a Városmajorban
Halász Judit válaszolt a nehéz kérdésre
     
 
Halász Judit
Születés dátum: 1942. október 7.
Web: http://www.halaszjudit.hu
Aktív kapcsolat: Csiribiri (személy)
 
     

Halász Judit

Pályája a Színház és Filmművészeti Főiskolán kezdődött, s miután elvégezte azt, a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött. Éppen csak hogy fél éve játszott ott, amikor Várkonyi Zoltán már vendégnek hívta a budapesti Vígszínházba s ha már így tett, akkor a következő évadtól leszerződtette. Azóta is a Vígszínház tagja, amely A Vígszínház Magyarország legnagyobb prózai színháza, amelynek Halász Judit mind a mai napig tagja.

Játszott A. Miller, T. Williams, Csehov, Moliere, G. B. Shaw, Goldoni, Krúdy, Örkény, Szakonyi, Woody Allen, Neil Simon és még sok más szerző darabjaiban. Partnerei voltak – többek között - olyan, ma már színháztörténeti nagyságok, mint Ruttkai Éva, Sulyok Mária, Páger Antal, vagy Bulla Elma.

Közel negyven filmben szerepelt, közöttük olyan szenzációs alkotásokban is, mint Szabó István Szerelmesfilmjében és az Álmodozások korában. Látható volt Keleti Márton, Máriássy Félix, Várkonyi Zoltán, Székely István, Rózsa János, Jancsó Miklós és még számos nagy alkotó filmjeiben is. Emellett szerepeket kapott TV játékokban ahol eljátszhatta többek között Csehov két tüneményes egyfelvonásosát is, A medvét, és a Lánykérést, ezzel is sikert sikerre halmozva.

Lemezt készített Ikrek hava címen Radnóti Miklós verseiből. Majd mesét is mondott, de a legnagyobb sikert azzal aratta, amellyel tulajdonképpen műfajt teremtett. Magyar költők verseit énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak (Bródy János, Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs, Tolcsvay László, Móricz Mihály, Bódi László, Anti Tamás és mások) megzenésítésében - gyerekeknek. Ezekből több mint másfélmillió kelt el. Ezért a Hungaroton - számos aranylemez után - Gyémántlemezt adományozott neki, elismerve munkáját és persze motivációt is adva a továbbiakhoz.

A gyerekek megválasztották (Magyarországon elsőként) a lengyel gyerekek által alapított Mosoly-Rend Lovagjának, amelyet elsők között II. János Pál pápa és Peter Ustinov is megkapott. A közönség szavazatai alapján 2003-ban pedig tagjává vált a „Halhatatlanok társulatá”-nak, amellyel ismét elismerték nagyságát és kedvességét, na meg persze fáradozásait, amelyet a gyermekek és felnőttekért is egyenlő arányban tett.

Dalaiból sok ezer koncertet adott Magyarországon. A Vígszínházban már hagyomány, hogy minden karácsony előtt három vasárnapon énekel - nem annyira csak gyerekeknek, mint inkább családoknak.

Utoljára megjelent lemezének címe „Hívd a Nagymamát” néhány hónappal a megjelenés után platinalemez lett.

2001. őszén Magyarországon új műfajnak számító lemezt jelentetett meg. Klasszikus zenét próbált megismertetni és megszerettetni a gyerekekkel, elsőként Mozart Varázsfuvoláját, folytatásként Kodály „Háry János”-át. A sorozat címe Mesés zenék, zenés mesék.

A Magyar Állam Kossuth díjjal, Jászai Mari díjjal, Érdemes Művész kitüntetéssel, a Magyar Köztársaság Tiszti keresztjével jutalmazta munkásságát. A szakma Páger díjjal, Bilicsi díjjal, két alkalommal Ajtay díjjal, valamint Erzsébet díjjal tüntette ki. Két civil alapítvány is megtisztelte elismerésével, a kecskeméti Európa Jövője Egyesület, Európa Gyermekeinek Jövőjéért díjat, és a móri Aphelandra alapítvány „..a humanizmus eszméjét megvalósító alakításaiért, és az emberi kapcsolatokat ápoló gyönyörű dalaiért” Aphelandra díjban részesítették.

Amit életrajzából nem szeretne kihagyni: gimnazista korában első osztályú minősítésű lovasként tagja volt a Magyar Ifjúsági díjugrató lovas válogatottnak, a felnőtt Országos Bajnokságon pedig harmadik helyen végzett, és megkapta a legjobb női lovasnak járó kitüntetést. Lovaknak, kutyáknak nagy barátja és kedveli a cicákat is.

[2008.10.06.]

Kiadványok
Halász Judit: Minden felnőtt volt egyszer gyerek (2003)
stúdió
Halász Judit: Hívd a Nagymamát! (2005)Halász Judit: Szeresd a testvéred! (2007)Halász Judit: Apa figyelj rám (2011)Halász Judit: Halász Judit ... és a Cipő  (2013)Halász Judit: Kezdődhet a mulatság (2014)
filmzene
Halász Judit: Csiribiri (2009)
video
Halász Judit: Csiribiri (DVD) (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

beszámolók még