2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Destiny's Child
 
Legutóbbi kiadványok
#1's (2005)

Összes kiadvány

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Átverés: Az eladásokat akarták elősegíteni a balhéval
Új tagok az X-Faktor zsűrijében!
Remek volt! Beyonce bizonyított a Super Bowl „halftime” showban!
Szenzáció! Érkeznek az új Destiny's Child albumok!
Hallgasd meg! Ez volt a sláger 2001. január 7-én
     
 
Destiny's Child
Megalakulás: 1990.
Web: http://www.destinyschild.com
Aktív kapcsolat: Beyoncé (énekes), Kelly Rowland (énekes)
 
     

Destiny’s Child

A csapat a texasi Houstonban alakult 1990-ben. A Matthew Knowles által menedzselt együttes eredeti felállása Beyoncé Knowless és LaTavia Robertson. 1992-ben csatlakozott az atlantai születésű Kelendria „Kelly” Rowland is, aki Beyoncé unokatestvére, és már együtt léptek fel egy közös rap számmal egy neves tehetségkutatóban. Meg kell említeni, hogy ekkor a lányok csupán 11 évesek voltak! Egy évvel késöbb LeToya Luckett is beszállt a bandába, és ezzel létrejött az a Destiny’s Child, amely 1997-ben szerződést kapott a Columbiától. Debütáló daluk a „Killing Time” a Man In Black (Sötét Zsaruk) filmzenéje volt. Majd az első albumukat (Desiny’s Child) beharangozó „No No No” Wyclef közreműködésével nagyon nagyot aratott. A lemezről lejött még további kislemezként a „No No No” lassabb, érzelmesebb verziója mellett a „With Me 1” Jermaine Dupri, valamint a „With Me 2” Master P közreműködésével.

A második 1999-es „The Writing’s On The Wall” című cd-jükkel végérvényesen beírták nevüket a zenetörténetbe. A „Jumpin’ Jumpin’” és a „Bug A Boo” a szórakozóhelyek kedvence lett, a Timbaland által készített „Get On The Bus”-t és a „Bills Bills Bills”-t pedig unalomig játszották a tv-k és a rádiók. Időközben LeToya és LeTavia összevesztek menedzserükkel, Matthew Knowles-szel. Azt állították (jogosan), hogy nagyon háttérbe szorulnak, és Matthew csak lányát, Beyoncét, és unokahúgát protezsálja. Ezért sokan meglepődve vették észre, hogy a „Say My Name”-hez forgatott videó klipben helyettük két másik lány szerepel. Név szerint Michelle Willims és Farrah Franklin. Szomorú befejezésként pedig LaToyáék beperelték Matthew Knowles-t, és régi barátnőiket is. Persze ez sem állíthatta meg a csapatot, és az album 8 millió példányban fogyott el. 2000 júliusában – mindössze 5 hónap szereplés után – Farrah is távozott ugyanazokkal az indokokkal, mint azok akiknek a helyére került. A harmadik „Survivor” néven megjelent albumot már trióként rögzítették. Az első maxi („Independent Woman pt.1.”), amely egyébként a Charlie Angyalai c. film betétdala is volt, ismét szép sikert hozott. Aztán jött a lemez címadó nótája, melyen konstatálhattuk, hogy Michelle nem csak azért került a csapatba, mert kellett még egy szép csaj az eladhatóság kedvéért. Majd a „Bootlicious” és az „Emotions” következett. Utóbbi egy kicsit szerényebb sikert aratott, de persze ez sem mentette meg az albumot a 4 millió eladott példányszámtól. Ezzel a harmadik nekifutással kiérdemelték a legjobb r’n’b csapatnak járó Grammy-díjat 2001-ben. Az év végén kiadtáák „8 Days Christmas” c. karácsonyi lemezüket, amin (meglepő módon) karácsonyi dalokat énekelnek, kicsit gospelesebb r’n’b stílusban. Aztán ők is áldozatai lettek a Jennifer Lopez által elindított remixalbum-láznak, és kiadtak 12 újraértelmezett számot „This Is The Remix” címmel. Az új alapkat olyan producerek követték el, mint Just Blaze, a Neptunes, vagy Timbaland, és olyan mc-k szerepelnek közreműködőként, mint Missy Elliott, vagy Lil’ Bow Wow, és csak ezután kezdődtek el a szólókarrierek!

Elsőként Michelle Williams készített szólót, akinek stílusába a remixlemez 13-ik, kicsit reklámszerepet betöltő dalában már belekóstolhattuk. Kevésbé köztudott, hogy az illionisi lány Monica háttérénekese volt. A „Heart To Yours” c. korong nem kapott nagy nyilvánosságot. Ez annak is betudható, hogy Michelle nem a populáris oldalát fogta meg, hanem főleg lassú, gospel dalok találhatók az albumán. A lemez azonban így is elhódította a műfaj dobogós helyezéseit. 2003 novemberében Michelle az Aida c. opera címszereplője lett a Broadway-n. Másodikként Kelly Rowland dobta piacra 15 számos lemezét „Simply Deep” címmel. A mai napig előszeretettel játszott megasláger (Dilemma) Nelly közreműködésével készült. Majd miután a „Stay”-t és a „Can Nobody”-t is feltornázta a slágerlisták élére, utolsó single-ként a „Train On A Track” zárt. Időközben megjelent még egy Michelle album (Do You Know), ami szintén nem aratott osztatlan sikert a mainstreamben.

Ekkor kezdődött Beyoncé karrierje. Miss Knowles az Ausin Powers 3-hoz készített Neptunes által producerált „Work It Out”-ban mutatta meg először, hogy egyedül is van olyan jó, mint barátnőivel. Az őfelsége legtitkosabb ügynökéből készült paródia eme darabjában főszerepet is kapott. Ő alakította Foxy Cleopatrát Mike Myers oldalán. De ahogy Beyoncét ismerjük, ez nem az első alkalom volt, hogy szerepet játszon egy hollywoodi filmje. A „Carmen” című musical rappesített változatában címszerepben remekel Mos Def, valamint a Vészhelyzetben sztárrá avanzsált Mekhi Phiferrel egyetemben. Knowles „Dangerously In Love” című alnbuma 16+1 dalt tartalmaz. Közte a 2Pac/Makaveli feldolgozás, a Jay-Z-vel közös „Me & My Girlfriend”. De hallhatjuk még a korongon Missy Elliottot, az OutKastas Big Boit és a felkapott dancehall sztárt, Sean Pault is. Legismertebb nótája - a Sean Cartellel feltunningolt „Crazy In Love” - a pop-r’n’b legnagyobb kasszasikerét produkáló alkotása, mely meghozta Beyoncének a 2004-es Grammy-t is a legjobb r’n’b-dal és a legjobb r’n’b album kategóriában. Ebben az időben kezdett Jay-Z-vel járni, és annak ellenére, kitartott a rapper mellett, hogy Jigga beismerte, többször is megcsalta Beyoncét.

2004-ben ismét összejött a Destiny’s Child mindhárom tagja, hogy rögzítsenek pár új szerzeményt. A negyedik albummal rácáfoltak a média által terjesztett találgatásokra, miszerint feloszlottak volna. A Destny’s Fulfilled nevet viselő lemez első slágere a legendás Rodney Jerkins alapjára készült „Lose My Breath”. A Cash Money-tag Lil’ Wayne, valamint T.I. – a déli rap két csillaga – segítettek második smaxijukban, mely a „Soldier” címet kapta. Ezzel a két számmal azonban kifogytak a party nóták, és lassú soul számok következnek. A „Cater 2 U” című balladából készült az utolsó klip a lemezről, majd 2005-ben bejelentették hivatalosan is, hogy a Destiny’s Child feloszlik. Előtte azért még megjelentették a „The #1’s”-ra keresztelt besztof cd-t, amelyre néhány új nótát is felpakoltak. A „Stand Up For Love”-ban láthattuk őket utoljára együtt, majd a figyelem ismét Beyoncéra irányult. Az énekesnő a „Check On It”-ra keresztelt össze-vissza ritmusú megaslágerrel kezdte második lemezének beharangozását. Ez a track egyébként a Rózsaszín Párduc legújabb feldolgozásának egyik betétdala is. A blőd komédiához Beyoncé nem csak a zenéjét adta, de - Steve Martin oldalán - szerepel is a filmben.

A 2006-os „B’Day” című nagylemez Miss Knowles születésnapján jelent meg. A következő maxi („Deja Vu”) azonban elég heves indulatokat váltott ki az emberekből. A Jay-Z közreműködésével készült club-slágert több rajongó úgy ítélte meg, hogy „nem méltó az énekesnő karrierjéhez”, és aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy leállítsák ennek a nótának a promótálását. Természetesen a petícióból nem lett semmi, és az elégedetlenkedők ellenére a dal ott volt minden rádiós és tv-s listán. Az „Irreplaceble” volt a következő kimásolt dal a lemezről. Ebben az időben derült fény egy kis csalásra is. Nevezetesen egy interjú során Beyoncé elszólta magát, és így kiderült, hogy valójában néhány évvel idősebb, mint amennyinek eddig mondta magát. Mindez persze nem akadályozta semmiféle mértékben, csupán a pletykalapoknak volt egy újabb hír, amin csámcsoghattak. 2007-ben újabb filmszerepben tündököl. Ezúttal a „Dreamgirls” című musicalben alakítja az egyik feltörekvő énekesnőt. A nagyszabású produkcióban olyan sztárokat láthatunk viszont, mint a Ray-jel végérvényesen befutott Jamie Foxx, vagy a 80-as évek legkedveltebb fekete komikusa, Eddie Murphy.

[2007.03.01.]

Kiadványok
válogatás
Destiny's Child: #1's (2005)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még