15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2020. szeptember 29. | kedd | Mihály nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Pozsi & Basic
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
A zene, az hangzó matematika - Pozsi&Basic: Analog Cuvée
Pozsi & Basic
     
 
Pozsi & Basic
Web: http://www.facebook.com/pages/Analog-Cuvee/121488051257462?v=wall
Aktív kapcsolat: Analog Cuvée (előadó/zenész, 2011-), Basic (előadó/zenész), Dj Pozsi (előadó/zenész)
 
     

Pozsi & Basic

Pozsi és Basic már az általános iskolában padtársak, barátok voltak, kamasz korukra a gördeszka mellett a zene lett a hobbijuk, Az inspirációt  Basic hozta 87-ben amerikai tanulmányáról hazatérve, kazettáival amelyre csak azt irta: Beszélő break! (RAP-ek voltak rajtuk, csak eleinte még a stílus nevét sem ismerük). Ezután alakult a Bassomatic Rockers Hip Hop Formáció melyben  Basic a szemplereket bűvölte illetve Mc-zett, Pozsi-nak pedig a lemezjátszó lett a hangszere.’89-93 több fellépésünk is volt (Csillagfény Disco; Fortuna; Monent, BMX vb. Csillebérc). 92-ben A Dmc döntőjéig jutottunk ahol Basic egy samplerrel tarkította a műsort.

Később, lelkesedésünk alábbhagyott, mivel a kiadók akkori álláspontja szerint a formációnk túl amerikai, az angol nyelvű szöveg pedig nem befogadható a magyar közönség számára. Ettől fogva Pozsi mint Dj kapott egyre több munkát, míg Basic egy időre kénytelen volt „fejben zenélni” mivel akkoriban a számítógépes zenélés még gyerekcipőben járt a stúdióbérlés, pedig drága volt.

A helyzet ’96-ban változott, Basic akkor vásárolta meg pc-jét, kimondottan zeneírás céljából. Az első kisebb közös siker egy rádióreklám elkészítése volt ’97-ben. Első hivatalosan megjelent közös munkájuk ’99-ben, a Jazz+Az remix cd-re készült (Ez+Mi?), a „Mit tehet a sejt?” DnB remixe. Pozsi időközben mint dj olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Eszenyi Enikő, Dj Bootsie, UP!, Annimal Cannibals, Sub Bass Monster, Ganxsta Zolee Jazz+Az, Brains, Ektomorf, Balkan Fanatik, Rémember, Blackout, stb. 98-ban 3 hazai Dj versenyt is nyert (open Dj, Fila Rap jam Dj-Battle, Gemini), 2000-ben csapatban megnyerte a magyar DMC-t így Londonban csapatban (Anrew J, Hotta, Quick) képviselte Magyarországot. 2001-ben meghívást kapott a legnagyobb nemzetközi zenei expora, Austinba az SXSW-re.

Basic, 2001-ben 3. lett a Sonic Foundry- +8 records nemzetközi remix versenyen, Ipar cimű számával (techno), Megnyerte Váradi Tamással (szintén Pozsi és Basic általános iskolai osztálytársa) az Ákos remix versenyt “Minden Most kezdődik el” remix-ükkel, majd Ákos 40 cimű számának remixe megjelent Ákos azonos cimű DVD-jén. 1999-ben a Future Sound of Budapest 3. válogatás cd-re felkerült Basic vs. Rob and Capaz Instru-Menthal cimű szerzeménye. Mivel Basic egyre inkább elmélyült a számítógépes zeneszerzésben illetve a hangtechnikában más jellegű zenei mukákat is készített  (Tv spotok: Roadshow, Névshowr, Automania, Magyar Televizió Hiradózenéje, Kisérő zenék/hangefektusok  kisfilmekhez, weblapokhoz, tv játékokhoz, Rádióknak)

Pozsi és Basic 2001 ben az Etchno című lemezre készítette Pozsi édesannyának éneklésével a Valamerre című számot. Ennek köszönhetően kapták a felkérést a Magyar televízió 1es csatornájának arculatához kapcsolodó hangzóanyag elkészítésére (2006-2008). 2006 ban egy új dal született Pozsi Anyukájának közreműködésével (szöveg, ének), “Elindultam” címmel, mely több válogatás cédén is megjelent (Mokka lounge 2, We are Magyar, Fornox 2008,Volt karácsony).

2011 tavaszára készült el az analog Cuvée album, amelyet olyan közreműködőkkel vettek fel, mint Balogh Kálmán cimbalom-művész, Bonkáló Éva népdalénekes, Krsa, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, BeatBox Döme, Salamon Beáta, Magyar Bori, a Balkan Fanatik. A Kerekes Band Csángó Boogie slágerére is készült egy remix, mely szintén helyet kapott a lemezen, de hallható a Magyar Televízió népi motívumokból felépített arculatának zenéje is, mely ugyancsak Pozsiék alkotása.

[2011.02.17.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kreatív, ügyeskezű gitáros kerestetik zenekar [2020.09.15.] apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük! Neoton koncert volt a Skanzenben - képekkel
A Szentendrei Skanzen rendkívül...

Képes beszámoló - La Mancha lovagja a Budapesti Operettszínház színpadán
Szeptember...

Elisabeth musical - élménybeszámoló képekkel
Maszkabálról jött a hír - Képes beszámoló Fenyő Miklós koncertjéről
Ünnepi rockopera-gála a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
Best of Geszti - képekben
beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával