2024. szeptember 24. | kedd | Gellért, Mercédesz nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
antropos.hu
     
 
antropos.hu 2 éves party
Dátum: 2005. május 6. 22:00 - 7. 06:00
Helyszín: Morrison's Music Pub 2 (ex-Süss Fel Nap)
 
     

antropos.hu 2. születésnapi PARTY

2005. május 6. - péntek  Süss Fel Nap (Budapest, V., Honvéd utca - Szt. István krt. sarok)

22:00 - live: Diapositive
23:30 - live: ZAGAR
01:30 - live: KARÁNYI feat. MC E-DAWG [USA]
02:30 - dj: Metha / nuBeatz Boutique [BREAKBEAT massive SET]
videó: Jolly Boots of Doom
dekoráció: Balkánelektró + EpicMedia.hu
HÁTSÓ TEREM / kiállítás + zene
20:00 - 04:30: A Balkánelektró bemutatja: VILÁGÍTÓ TEXTILEK
+ dj LNF / nuBeatz Boutique [downtempo SET]

Az immár két éve töretlenül fejlődő antropos.hu oldalain aktuális kulturális hírek, partyfotók, ingyen mp3, buli-, koncert, színház, kiállítás- és egyéb kulturális programok ajánlói mellett olvasható számos interjú, film-, zene-, honlap- és könyvajánló is. Interjúik között megtalálható beszélgetés a hazai közélet ismert és elismert személyeivel. Az elmúlt két év alatt többek között beszélt magáról és munkájáról Árpa Attila/filmrendező-producer, könyvéről Karinthy Márton/író, táncestjéről Kun Attila/táncos-koreográfus, a Sorstalanságról Réz András/esztéta, a MIX című filmről Rudolf Péter/színész... és a zenei élet ismert arcai közül interjút adott például: HS7, Karányi Dani, Lovasi András, Marcel, Másfél, Neo, dj Palotai, Prieger Zsolt/Anima Sound System, Zságer Balázs...

Az antropos.hu party-sorozat koncepciója:

A party koncertzenei palettája jól tükrözi az antropos.hu eddigi törekvéseit. A cél a hagyományos hangszeres és az elektronikus zene egymás melleti bemutatása és nem szembeállítása. Így a színpadon egymást követő produkciók a hangszeres és a gépzenélés különféle arányú keveredését igyekeznek bemutatni. Ez a rendezvény egy sorozat kezdete, amelynek koncepciója, hogy magyar liveact-eket, zenekarokat felvonultassunk - hogy megmutathassuk a magyarok zenészek is vannak olyan jók mint a külföldiek. Súlypontban a hangszeres-zenészek produkciói állnak, dj-k által prezentált elektronikus zenei keretben. Továbbá az antropos.hu felvállaltan törekszik a különböző művészeti ágak összekapcsolására, így minden egyes alkalommal “performance”-kiállításdekoráció tekinthető meg a rendezvény helyszínén. Így válik minden egyes antropos.hu Party egyedi hangulatával a művészetek találkozóhelyévé is.

A programról:
2005. május 6-án, pénteken a Süss Fel Nap nevű szórakozóhelyen (Budapest, V., Honvéd utca - Szt. István krt. sarok) ünnepeli az antropos.hu - kulturális online magazin 2. születésnapját.

Az est folyamán 20 órától a Világító Textilek című - egy éjszakán át tartó - kiállítás tekinthető meg a hátsó teremben, a kiállítás alatt dj LNF szolgáltatja majd a zenét (downtempo set).

22:00 órától a koncertteremben hallható majd a DiaPositive acidjazzy-pop zenekar. Könnyű jazzy zenék, kellemes dallamokkal. És ez mind pozitív...

23:30-kor kezdődik a ZAGAR zenekar koncertje, melyen a Szezon című film albumán hallható számokat élvezhetjük élőben. Zságer Balázs által szerzett filmzene már számos díjat besöpört Magyarországon. Ez lesz a csapat utolsó magyarországi koncertje a londoni Pulse Festival-on való fellépésük elött.

01:30-tól Karányi Dani live-act-jére táncolhatunk. Első nagysikerű Octogon után megjelent Digital.Digital című albumáról nemrég jelent meg legújabb kislemeze Álomszép/You Delight címmel. Készített már remixeket többek közt a Unique-nak, a Balkán Fanatic-nak és a Nulladik Változatnak is. Ez alkalommal MC E-Dawg-el kiegészülve lép fel. Karányi Dani elmondása szerint az utóbbi időben nagy hatással volt rá a breakbeat, techno, garage, és valószínűleg valami hasonló őrületet hallhatunk majd tőle ezen a partyn.

02:30-tól zárásig dj Metha BREAKBEAT-zene legjobbjai közül pakol bakeliteket a lemezjátszókra, és egészen kifulladásig tombolhatunk a törtütemű zenék legjobbjaira.

A kiállításról:

Balkán Elektró Kulturális Egyesület segítségével egy éjszakán át tartó Világító textilek-Kiállítást élvezhetünk a Süss Fel Nap hátsó termében. A kiállítással egy absztrakt belső tér jön létre, amelyben különböző technikákkal elkészített textíliákat világítótestként helyeznek el. Az alkotók: Bársony Gergő, Hlavnya Tamás, Kalmár Franciska, Kövér Annamária, Németh Zoltán, Pál András, Sztrakay Orsolya, Zöld Diána.
A hangulathoz illő zenéről dj LNF downtempo set-jével gondoskodik majd.

A fellépőkről:

ZAGAR zenekar 2002 nyarától játszik ezen a néven itthoni és külföldi fesztiválokon. Ezután rögzítették az első lemezanyagukat, amin egy vonós négyes mellett közreműködött többek között Ligeti György (The Puzzle) énekes is. A Local Broadcast 2002 decemberében debütált magyarországon illetve 2003-ban Ausztriában. A lemezt a kritikusok és a közönség is pozitívan fogadta. A Wan2 magazin minden idők legfontosabb 50 magyar lemeze közé sorolta. Azóta szinte minden honi fesztivál nélkülözhetetlen fellépői. Az országhatáron túl játszottak már Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Szlovákiában, Csehországban és Oroszországban. A zenekar meghívást kapott az 2005 májusában tartandó angol Pulse Fesztiválra, ahol közép- és keleteurópai zenekarok lépnek fel. A fesztivál jellegzetessége a zenei határok összemosodása illtve az áthallások különböző zenei stílusok között, mint a jazz, folk, rock és az elektronikus zene. Az esemény London egyik legnevesebb klubbjában, a Cargo-ban kerül megrendezésre május 11-13ig.

A zenekar tagjai:
Zságer Balázs (Zagar) - fender rhodes, billentyűk, programozás
Kovács Andor - gitár, basszusgitár
DJ Bootsie - scratch
Lázár Tibor – dob

 
Karányi Dani 2001 tavaszán debütált Oktogon című nagylemezével. Bár az anyag elég vegyesre sikerült, a szakma és a közönség tetszését így is elnyerte, valamint a Dallam című szám egyenesen slágerré vált. Az Oktogon megjelenését követő két évben dolgozott Londonban, a (néhai Red Hot Chilli Peppers-es) Addie Brik anyagán, mint szerző, valamint egy avantgart breakbeat poetry projekten is közreműködött (Transit Spells-t Chris Alexander, amerikai költő-énekessel), producerkedett az Ízis-ben - egy magyar popzenei anyagban. Írt zenét Poppé Béla: A valóság kegyetlen rajzolata című rövidfilmjéhez, remixeket készített többekközt a Unique-nak, a Balkán Fanatic-nak és a Nulladik Változatnak is. 2004-ben jelent meg második albuma Digital.Digital címmel. Erről az albumról az új kislemez, az 'Álomszép/You Delight' nemrég jelent meg, amely egy nagyon jól összeállított anyag, húzós klub és rádió remixekkel (Shane54, Fine Cut Bodies, Andrewboy, Audiotoolz). Karányi Dani elmondásai szerint az utóbbi időben nagy hatással volt rá a breakbeat, techno, garage.

DiaPositive zenekar 2004 telén mutatkozott be a pesti klubélet jelentősebb színpadain. Bár a DP+ naívpop zenéje hagyományos hangszerelésen alapul, jazzes áthallásokkal színezett effektkoncertjei üde színfoltot jelentenek az elektronikus zenei eseményeken is. A frissen összeállt csapat az elektronikus és az élőhangszeres zene közti határterületeken mozog, odafigyelős zenéjében a vokális és instrumentális jelleg izgalmasan egészítik ki egymást. Csupa jófiú, meg egy jólány. Jó rá mozogni is, mert minden pozitív…

A zenekar tagjai :
Vizvárdy András - billentyűk
Polonyi Artemisz - ének
Egri Gábor - gitár
Latrányi Erik - basszusgitár
Nagy Zsolt - dob
kopé - scratch
Szabó Csaba - konga

dj Metha AudioVisual néven önálló esteket adott 2002-ben a ZöldPardonban, ahol a zenéket és a viedókat ő keverte. Állandó fellépése volt a Kultiplexben az Electronic Experience estéken. Zenei alapokat számára a The Prodigy és Leftfield adta számára. Főbb irányvonala a breakbeat és az electro. Jelenlegi kedvencei Swayzak, JDS, Dylan, Rhymes.

Belépő: 1500 HUF

[2005.04.25.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.23.]
gazda szolgáltatás [2024.09.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

Vissza a jövőbe - Nick Carter elbűvölt minket a Barba Negraban
Rebecca: képzelet és valóság határán
Megnéztük a Follow the Flow-t a Budapest Parkban - képekkel
Megnéztük a Rise Against koncertjét a Parkban
beszámolók még