2024. június 30. | vasárnap | Pál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
     
 
Tosca buli - Richard Dorfmeister, Rupert Huber...és még sokan mások!
Dátum: 2005. szeptember 24.
szombat 20:00
Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota
 
     

Az egykori Ludwig Múzeum termei, a Budavári Palota „A” épülete egyedülállóan pazar környezetet garantál a Magyarországon először vendégszereplő TOSCA produkció számára! A varázslatos oszlopcsarnok ablakaiból a Dunapart és a belváros gyönyörű panorámája tárul elénk.

A programok egy időben három teremben zajlanak. A főcsarnokban Richard Dorfmeister és Rupert Huber TOSCA produkciója keretében a „főszereplők” mellett MC Sugar B és Ras Mc T-weed is színpadra lép. A TOSCA Team saját vizuális hátteret hoz magával, amelyet Fritz Fitzke videóművész koreografál. A közel 80 m2-es színpad fölött egy 10 méter széles, félkörívben felépített panoráma-vászonra 3 projektor vetít. A TOSCA-show után Richard Dorfmeister önálló dj-szettel ajándékozza meg a hazai közönséget.

A TOSCA-produkció előírása alapján első osztályú, általuk kiválasztott Meyer Sound hangtechnika épül a színpadra.

Red Room

A Red Room ez alkalommal is kényelmes ülőhelyekkel és frissítőkkel várja az Aerocafé utasait. Dj Reedoo mellett itt mutatja be új albumát, a 4-es számú Sunset Cafét Jutasi Tamás és Vono Box.

VOLT Fesztivál Lounge
Dj Pozsi, Dj Cadik & MC Zeek, Infra Gandhi

A helyszín megközelítése
- a Deák térről a 16-os busszal 2 óráig
- a Moszkva térről a Várbusszal egész éjjel 
-  a 18-as villamossal (majd a Dózsa György térről gyorslifttel, egész éjjel)
- a Budavári Siklóval a Clark Ádám térről
- taxival és autóval (a Vár területén a parkolási díj magas!)

Jegyek
Jegyár: elővételben 3500 Ft, a helyszínen 3990 Ft.
Jegyelővétel:
- Tisza Cipőboltok (VII. Károly körút 1., West End City Center, Pólus Center),
- Deep Lemezbolt (VI. Aradi u. 22.)
- Subvibe (V. Irányi u. 5.)
- TEX Jegyirodákban.

Beszállás: 20 órakor

Belépés csak 18 éven felülieknek!



TOSCA

Iskolai évek

A Tosca névre hallgató produkció Richard Dorfmeister és Rupert Huber közös ötletének eredménye. A két zenerajongó még az iskolapadban barátkozott össze, és hamarosan megalapították első csapatukat, a Dehli 9-et, amelyet később magnószalagokkal, indiai hangzásokkal és versidézetekkel kísérletező „vad gyülekezet”-ként jellemeztek.

Új utak

Az iskolai évek után mindenki a saját útjára indult. Rupert az experimentális zenei szcénába vetette bele magát, míg Richard Peter Kruderrel közös producer/dj duót hozott létre. Ki ne ismerné az azóta világhírűvé és védjeggyé vált Kruder & Dorfmeister párost? 1993-ban közösen alapították meg a G-stone label-t. K&D remix session-jeik azóta legendává váltak. 1994-ben, Richard és Rupert újra találkoztak, és egy új, eredetileg hobbi-projektbe kezdtek Tosca néven. Első maxijuk a Chocolate Elvis volt, amelyben klasszikus és street-blues sample-eket kevertek egymásra. A dalt rengeteg válogatásalbumra licenszelték, és máig is gyakran hallható a világ számos pontján a legmenőbb klubokban. Második húzásuk, a Fuck dub súlyos baszzusokkal és őrült hangbevágásokkal operált.

Opera

1997-ben jelent meg első albumuk, az Opera, amelyen régebbi és új számok egyaránt szerepeltek. Az albumot – hangzásvilága alapján - sokan az ambient funk és finom dub lágy fúziójának tekintették. A Mixmag így jellemezte a lemezt: „a Blues, és a sűrű, fullasztó basszus teszi ezt az albumot olyan szexissé és melankolikussá, mint amilyen a cigarettafüst - egy egyéjszakás kaland után, egy idegen városban.” Az új számokat a Buona Sarah EP-n külön is kiadták.

Fuck Dub remixek

A Tosca következő projektjéhez Európa minden tájáról összerántották a közös barátaikat, hogy a Fuck Dub Remix – sorozat munkálataihoz lássanak. Igen izgalmas projektnek bizonyult, és egy rendkívül színes album jött ki a kezük alól, Fuck dub the remix album címen.

Exkluzív számok

Az első exkluzív track, The key címmel a minőségi Freezone 4 válogatásra készült, az SSR/Crammed gondozásában. Ezt az Ocean beat követte, a Future sound of jazz vol.4.-on. A „szállós-lebegős” dal kifejezetten tengerparton hallgatandó, cigi a kézben, nyugágy a homokban – így szól a szerzők ajánlása.

Jövő

A Tosca világa nagyjából egyet jelent az osztrák főváros hangulatával. Az eső áztatta taxi szélvédőjén átszűrődő hangokhoz, a blues-os gyengédséggel átitatott mély és alantas világhoz.

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.29.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

Yungblud felrobbantotta a Parkot
Visszatért hozzánk Yungblud, a tavalyi Szigetes fellépése...

Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még