2024. szeptember 24. | kedd | Gellért, Mercédesz nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
     
 
Swatch This
Dátum: 2005. május 13. 21:00 - 23:00
Helyszín: Gellérthegy, Citadella
 
     

Lee Coombs és DJ MK

Az Alarm magazin szervezőbrigádja újfent kitett magáért. Második Swatch This!-partyjukra húzónévként nem kisebb tekintélyt hívtak meg, mint a nemzetközi break színtér egyik nagyágyúját, Lee Coombs-t. Sokan sokmindent elmondtak már róla, hiszen néhányszor nálunk is tiszteletét tette, kezdve a Vasúttörténeti Parkban egy Matt Black (Coldcut) oldalán előadott szettel. Legújabb állomásként most a Citadellán mutathatja meg, hogy otthon Angliában miért rajong érte még Pete Tong és Paul Oakenfold is. Utóbbi egyébként annyi fantáziát (és pénzt) látott Lee Coombs-ban, hogy felkérte, készítsen egy mixalbumot saját, Perfecto label-jének. Utóbbi természetesen hatalmas siker volt, de ami nagy szó, nem a kiadó ismertsége vitte előre, hanem Lee barátunk tehetsége a mixek terén. Volt is ideje gyakorolni, hiszen a 80-as évek vége óta kezeli a lemezjátszókat, és mostanra igazán érett, tapasztalt DJ-nek számít. 2003-ban a BBC kérte fel egy tévéműsorához a főcímzene elkészítésére, szilveszterkor pedig a város felkérésére Sydney egyik hivatalos ünnepségét celebrálta. Fél éve jelent meg első saját albuma, amelyen nem kisebb nevekkel kooperált, mint a Plump DJ's, Dylan Rhymes, Christian J és a Soul Of Man. A lemez első maxija rögtön első lett a független break-listákon, és számos igazi party bombát tartogat a hallgatónak, amikből nyilván hallunk majd néhányat a második Swatch This!-bulin is.

DJ MK-t itthon viszonylag kevesen ismerik, pedig kijárt volna neki a tisztelet és egy-két meghívás már jó ideje, hiszen nem ma kezdte a szakmát. Az 1993 és '95 között Tim Westwood-dal közös élő rádió show-nak, és leginkább az utóbbiakból kiadott mixtape sorozatnak köszönhetően lett elismert hip-hop DJ hazájában. Ezzel nemcsak az első volt, aki hivatalos mixtape sorozatot indított Angliában, de olyan nevekkel dolgozhatott együtt, mint Rodney P, Black Twang, vagy a hip hop őshazájából Jeru The Damaja és a Das Efx. Itt kezdődött a barátság Rodney 'Roots' Manuvá-val is, aki vitathatatlan tehetsége mellett többek közt MK sctratch-einek segítségével vált a szigetország első számú hip-hop exportcikkévé. MK két éve az Itch FM-en visz egy show-t, ahol a legnagyobbak teszik tiszteletüket egy-egy meghívás erejéig. The Roots, Beat Junkies, Lee Scratch Perry, Jurassic 5, csak néhány név azok közül, akiket vendégül látott heti rádióműsorában. Fellépett már a Big Chill-en vagy a Montreux-i jazz fesztiválon, idén pedig Roots Manuvá-val járja a világot. Aki eljutott bécsi koncertjükre, az tudja, mire számíthat, és feltehetően ott lesz a bulin, aki meg nem, azt remélhetőleg most sikerült rábeszélnünk.


A rendezvény napján, Budapest 8 legjobb és egyben legelismertebb graffiti művésze készít alkotásokat, 2x3m-es lapokra , egy adott témában.

A közönség szavazatainak segítségével, díjazni fogjuk a képeket.

A graffitik kiállítása mellett a buli kezdetekor kb. 21:00 órakor filmet vetítnünk /Urban Rider/ , ami leginkább a graffiti valódi kihívásait mutatja be dokumentumfilm- szerűen.

Graffitiművészek :

Rapa, Fobia, Rask, Inph, Nikon, Idar, Crap, Borg…



Belépő: 1500 Ft

Party-busz : Móricz Zs. Körtérről, a 61 villamos megállójától, 22:00-tól 05:00-ig

[2005.05.04.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.23.]
gazda szolgáltatás [2024.09.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

Vissza a jövőbe - Nick Carter elbűvölt minket a Barba Negraban
Rebecca: képzelet és valóság határán
Megnéztük a Follow the Flow-t a Budapest Parkban - képekkel
Megnéztük a Rise Against koncertjét a Parkban
beszámolók még