2024. május 14. | kedd | Bonifác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
     
 
Antropos.hu & Y.E.A. pres. Urban Art Exhibination - kiállításmegnyitó
Dátum: 2005. december 1.
csütörtök 18:00
Helyszín: Kuplung
Kapcsolat: antropos.hu
 
     

A kiállító művészekről: 

Kim J. Köster:
“Kim éjszakai macska, ami egy keskeny vonalon táncol az önfegyelem és az örömteli látomások között. Kim ravasz madár, ami fölülről nézi a dolgokat, miközben közöttük áll.”. Kim egy valaki, aki bevallja, hogy ez angolul nagyságrendekkel jobban hangzik. A kilencvenes évek közepén főleg a mural festészettel foglalkozott, amíg 99-ben nem költözött Berlinbe és kezdett el fotómontázzsal ill. testfestéssel foglalkozni, továbbá kompjúter segítségével alkotni. Képei újfajta szemléletet közvetítenek a befogadó felé. Az urban művészetben gyökerező eszközök felhasználásával mindig egy bizonyos asszociatív kontextusba akarja rakni a művet, így helyének kiválasztása is középpontba kerül. Mostanában fotóművészként dolgozik, tavalyi internetes projektje, a 99rooms.com flashes felülettel mutatkozik, ami teljes összhangban áll a felhasznált fotó, illetve spraycan munkáival.

Noi Morei:
Noi Morei az alkalmazott művészet oldaláról kapcsolódik a kiállításhoz különleges csempéivel és mozaikjaival. Egyéni tervezésű festett csempéit kihelyezi a város különböző pontjain. Néhány a tile industries project keretében létrejött műve a népművészetet idézi, például hagyományos virágmotívumok, feldolgozott szimbólumok és ornamentumok által. Új anyagok felhasználásával modern összefüggésben mutatja be ezeket. Egy fontos aspektus a művek elhelyezése nyilvános téren, amely ellentétben az urban art többi ágazatával nem a legfeltűnőbb helyeken történik. Így központúvá válik a hely felértékelése az urban, városi kontextusban.

Sánta János Botond
A fiatal erdélyi származású fiatal képzőművész szimbolikus jelentésű szobrok, grafikák és installációk által hívja fel a közönség figyelmét a múlt és jelen értékeire, ezek ellentmondásaira és mulandóságára. Grafikái gyakran komor hangulata ijesztő hatással lehet a befogadóra, a grafikák témája nem ritkán kapcsolódik vallási és filozófiai elképzelésekhez.
A Sepsiszentgyörgyről Budapestre áttelepült művész ámultan figyeli a nagyváros építészeti értékeinek pusztulását, félti a múltat. Installációi által, amelyek lerombolt épületekből kimentett stukkókból és gipszborításokból állnak, hozzá szeretne járulni a belle époque építészeti esztétikájának konzerválásához és annak továbbgondolásához, ami a minapi városrehabilitációból gyakran kimarad.

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.10.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
beszámolók még