2024. május 25. | szombat | Orbán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
     
 
Budapest Fringe Fesztivál
Dátum: 2006. március 31. - április 2.
 
     

Hazánkban első ízben, a 2006-os Budapesti Tavaszi Fesztiválon kerül sor Fringe jellegű fesztivál megszervezésére. Ez a mozgalom eredetileg az Edinburgh-i Nemzetközi Fesztivál kezdeményezésére indult el 1947-ben, és azóta a világ számos nemzetközi fesztiváljához kapcsolódik hasonló programsorozat.

A Fringe lényege, hogy a szervezők a gondosan összeválogatott programmal rendelkező anyafesztivál mellett egy párhuzamos platformot nyitnak, egy eseménysorozatot, melyen minden jelentkező felléphet. A fesztivál biztosítja nekik a fellépés helyszínét, minden egyéb költség a jelentkezőket terheli, kiknek egyetlen bevétele az előadásukra eladott jegyekből folyik be. Annak érdekében, hogy ez az összeg a lehető legnagyobb legyen, a fellépők a fesztivál előtt és alatt az utcán reklámozzák magukat, megadva ezzel a Fringe fesztiválok nyüzsgő, színes, látványos, „nagy-felfordulás” hangulatát.

Az első Budapest Fringe Fesztivál jelentős hazai és nemzetközi kampánya sikeresnek mondható, hiszen 217 (!) szólista, színház,- és táncművészeti társulat, komoly és könnyűzenei együttes jelentkezett. A fellépők közt van versmondó, gitáros-énekes, vonósnégyes, punk-zenekar, színtársulat, szimfonikus zenekar, kortárs tánc, hastánc, mese, performansz, tűzzsonglőrök és még sok más színes előadás. A teljesen amatőr jelentkezők mellett profik is jelentkeztek.

A Fringe jelentkezői közt nemcsak magyar, de sok külföldi jelentkező is van. A környező országból: Romániából, Szlovákiából és Csehországból, valamint távolabbi országokból Franciaországból és Japánból is (!) érkezett jelentkezés.

A Fringe helyszínei:
Merlin Színház (nagyterem, kisterem, próbaterem és kávézó)
Korona Színház (a Merlin mellett)
Örkény Színház (a Madách téren)
Pavilon (a Városháza Kertben)
Gödör Klub (az Erzsébet téren)

Önreklámozásra a helyszíneknél, a Városháza Kertben és a Deák téren van lehetőség, korlátozás nélkül, saját felelősségre.

Az előadásokra, a fellépők meghatározása alapján ingyenesen, 500 Forintos (vagy ennek többszörösei) áron lehet bejutni, 500 Ft-os Fringe-jegyek (bónok) felhasználásával. Ha valaki mindenképp be szeretne jutni egy programra, érdemes korán érkezni a helyszínre. A fellépések pontos helyéről és idejéről a Budapest Fringe március elején megjelenő műsorfüzetéből lehet tájékozódni.

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » próbaterem [2024.05.23.]
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még