2024. szeptember 27. | péntek | Adalbert nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Következő programok ugyanitt
Health
[2024. október 26.
szombat 19:00]
Zebrahead
[2024. november 26.
kedd 19:00]
Faun - European Tour 2024
[2024. december 1.
vasárnap 19:00]
MonoNeon
[2024. december 13.
péntek 19:00]
     
 
Tomasz Szukalski (PL), Eichinger Quartet
Dátum: 2006. április 14.
péntek 20:00
Helyszín: A38 Hajó
Kapcsolat: Tomasz Szukalski
 
     

Szukalski a lengyel dzsessz egyik legnagyobb és legnagyobb hatású alakja. A kiváló szaxofonos szoros viszonyt ápol jóformán a teljes lengyel szcénával, különösen a "nagy öreg" Zbigniew Namyslowskival és a világhírű trombitással, Tomasz Stankóval, akiknek számtalan lemezén működött közre, de éppígy dolgozott együtt Dave Hollanddel vagy Terje Rypdallel. Szukalski legutóbb a 2005-ös Sziget fesztiválon járt hazánkban, hatalmas sikert aratva.

Az Eichinger Quartet vezetője, Eichinger Tibor az egyik legtöbbet foglalkoztatott dzsesszgitáros Magyarországon. Rendkívül nyitott a különböző műfajokra, az "undergroundtól" a színházi zenéig. Életteli gitárjátéka alapeleme például az Amorf Ördögök megszólalásának, az Eichinger Quartetben pedig lenyűgöző tisztasággal vezeti elő a klasszikus sztenderdek világát idéző, mégis hamisítatlanul kortárs kompozícióit.

A MOLto Vivace sorozat

Az A38 eleve azzal a nem titkolt céllal nyílt meg 2003 áprilisában, hogy több legyen, mint egy különleges helyszín vagy egy egyszerű koncertterem. Már elhelyzekedése is jelképes: a Dunán, Közép-Európa főfolyóján horgonyoz, abban a városban, mely mindig is büszke volt kultúrájának sokszínűségére. Régi álmunk, hogy Közép-Európa gazdag hagyományokra épülő, élő, lüktető és változatos zenei kultúráját egy sorozat keretei között mutassuk be. Olyan sorozat keretei között, mely egyszerre őrzi meg az élő koncertek intimitását, és lép ki abból, hogy ne csak a látogatók részesüljenek az élményből.

A MOLto Vivace sorozat immár két éve létrejött egyedülálló kezdeményezés: koncert- és közvetítéssorozat, melynek célja a kortárs közép-európai dzsessz és világzene bemutatása. A sorozat keretében egy magyar és egy közép-európai művész vagy együttes lép fel az A38 Hajó színpadára egyazon este, reprezentálva e régió közös kulturális hagyományait és együttműködésének lehetőségét. A fellépésből televíziós sorozat készül, melyet a Duna Televízió tűz műsorára havi rendszerességgel. Hálásak vagyunk, hogy Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb cége, a MOL Rt., illetve a régió egyik legfontosabb kultúraközvetítője, a Duna Televízió partneréül választotta az A38 Hajót.

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.26.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.23.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

Vissza a jövőbe - Nick Carter elbűvölt minket a Barba Negraban
Rebecca: képzelet és valóság határán
Megnéztük a Follow the Flow-t a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még