2023. június 5. | hétfő | Fatime nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rock, musical és világzene: itt vannak a legújabb magyar kiadványok
Válassz TE lemezborítót! – legújabb lemezek
Kapcsolódó Kiadványok
Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra: Musical Duett - Koncert
Fekete Dávid: A döntőben elhangzott dalok
Király Viktor: A döntőben elhangzott dalok
Lily Allen: It’s not me, It’s you
Pierrot: Best of Pierrot 1989-2009 - A második felvonás
Szikora Róbert: Szikora Robi Legszebb szerelmes dalai
Válogatás / több előadó: Made in Hungaria
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

A legújabb lemezek: pop

Az év első felében is lemezek tömkelege lát napvilágot. Csemegézzünk a pop kategóriában megjelenő korongokból.

Pierrot: Második felvonás - Best of 1989-2009 (Private Moon Records)

Az első felvonás - ez volt a címe annak a válogatásalbumnak, amely 1995-ben jelent meg, és amely Pierrot első sikeres éveinek zenei terméseit gyűjtötte össze: Nem csak a legnagyobb slágereket, de a szerző/előadó kedvenc dalai is helyet kaptak rajta. Akkor lezáródott egy korszak, a felemás bohócsmink által fémjelzett néhány év.

A megjelenés óta tizennégy év telt el, így egyszerűen aktualitását vesztette a korábbi, Az első felvonás címet viselő best of album. Az énekes a leváltására szerkesztette az új válogatást, amelyen már az 1995 utáni felvételei is helyet kaptak.

Az albumon helyet kapott az 1989-es úgynevezett Nulladik albumról származó Ha megállítanád az időt című szerzemény, amelyről fontos tudni, hogy egy padlásról előkerült rádiós master szalagról megmentett egyetlen felvétel.

Bereczki Zoltán - Szinetár Dóra: Musical duett koncert (EMI)

2008. novemberében a Papp László Sportaréna színpadán, teltházas nézőközönség előtt elevenedett meg a Musical Duett hatalmas és látványos show műsora. Élő zenekar, táncosok, gyerek- és musicalkórus, Léber Barbara és Náray Tamás gyönyörű kosztümei, és egyéb vizuális elemek tették felejthetetlenné az eseményt.

Az élményt most otthonunkban is átélhetjük, hiszen a nagyszabású show műsor anyaga megjelent CD-n és DVD-n is (5.1-es hanggal)! Az elegáns borítójú Musical Duett Koncert kiadványok tartalmazzák a legnépszerűbb tizenhat dalt, melyek között szerepel nyolc eddig kiadatlan felvétel is.

Lily Allen: It’s not me, It’s you (EMI)

A 12 teljesen új popdal témái a mindennapi életből merített gondolatok, melyeket vidám zenei alapokra helyeztek. A könnyed hangzás néhol komorrá vált, de a pozitív életérzés végig jelen van. A korong igazi sztár-parádét rejt: Robbie Williams, Mark Ronson, Jamie T és a The Kaiser Chiefs előadókkal is készült duett.

Filmzene: Made in Hungaria (EMI)

Fonyó Gergely zenés filmjében - amely Fenyő Miklós és Tasnádi István elsöprő sikerű színpadi játékán alapul - Fenyő Iván és Szabó Kimmel Tamás kapta a főszerepet, mellettük Scherer Péter, Hegedűs D. Géza, Valentin Titánia és Kiss Tünde remekel.

Az albumon a legnagyobb Hungária rock’n’roll slágerek - Csóllirály, Ciao Marina, Csavard fel a szőnyeget - hallhatók, ezúttal a film szereplőinek előadásában.

Király Viktor: A döntőben elhangzott dalok (m-Ton)

A döntőben elhangzott dalok tökéletes válogatás album a rajongók számára, hiszen most először végre egy CD-n hozzáférhetőek azok a felvételek, amelyeket eddig csak a képernyőkön keresztül hallhattunk. A kiadványt a legújabb Csillagdal teszi teljessé.

Fekete Dávid: A döntőben elhangzott dalok (m-Ton)

Az albumon olyan klasszikus musical slágereket hallhatunk Dávid tolmácsolásában, mint a Lehetsz király, a Fényév távolság, az I Got Life vagy a Fény. Azonban a jóképű srác más stílusban is megcsillogtatja tehetségét, nem jelent számára problémát olyan dalok előadása sem, mint a Játszom (Hooligans), a Szerelem első vérig vagy a Csókkirály. A korong február 27-én jelenik meg.

Szikora Róbert: Szikora Robi legszebb szerelmes dalai (Universal)

Szikora Robi válogatáslemezén a legszebb, legérzelmesebb dalait hallhatjuk, úgymint a Szeretlek is+meg nem is, Ciaó Marina, Rég várok valakire vagy a Most kell, hogy nagyon szeress című számokat.

Az album Szikora Robi pályájának különböző korszakait öleli fel a ’80-as évek elejétől egészen napjainkig. A lemezen helyet kapott egy duett is: a Ne bánts! című dal egykoron Görbe Nóra közreműködésével vált slágerré, az új, átdolgozott verzióban pedig Váczi Eszter Robi duettpartnere.

 Barbara Cafe: Vagyok aki vagyok (EMI)

A Barbara Cafe akusztikus dalai intim, privát hangulatúak, illenek kávézókba, ugyanakkor megállják a helyüket nagyobb színpadokon is, hiszen hús-vér emberek élő hangszereken hús-vér zenét szólaltatnak meg.

A Vagyok aki vagyok című album zenei producere Németh Alajos basszusgitáros (Bikini), aki mellett további kiváló muzsikus játszott a lemezfelvétel során, név szerint Lukács Peta gitáros (Bikini, European Mantra), Borlai Gergő dobos (Charlie, European Mantra, Kaltenecker Trió), Kovács Gábor zongorista és Mogyoró Kornél ütőhangszeres.

- Kemper T. -

[2009.02.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
KOMOLY HITEL MINDENKINEK szolgáltatás [2023.06.03.]
A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat szolgáltatás [2023.06.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük Dieter Bohlen koncertjét a Budapest Parkban - képekben
Először adott szóló...

Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) ősbemutató a Centrál Színházban - képekkel
A nemi...

Újra látható Mozart: Idomeneo, Kréta királya című operája - képekkel
Holdfény az Arénában - Az új generáció rocksztárjai: Måneskin koncerten jártunk
Megnéztük Korda György és Balázs Klári koncertjét a Budapest Parkban - képekben
"Figyelem, ez nem gyakorlat!" - Roger Waters Budapesten lépett fel
Gitárhősök földjén
beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával