2023. október 5. | csütörtök | Aurél nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mennyei pokol: világzene és metál a Dharma együttestől
Nehéz muzsika Afrikából - Etienne Mbappé: Su La Také
Szex és erőszak - az Anselmo Crew bemutatja új lemezét 
Kapcsolatok
Fabula Rasa
Fláre Beás
Kapcsolódó események
Világzenei Együttlét
[2009. április 5.
vasárnap 19:00]

Világzenei Együttlét április 5-én

Immár harmadik alkalommal lehetnek együtt a világzene iránt érdeklődők április első vasárnapján a Kecskeméten.

A Vilázenei Együttlét nem fesztivál a szó hagyományos értelmében, hanem -ahogy az elnevezés is utal rá- közösségteremtő esemény: nemcsak az embereket hozza össze, hanem különböző stílusok, korok, népcsoportok zenei elemei fonódnak egymásba szerves egészet képezve a jelenlévő közönséggel.

Idén a fénnyel festett falak között egymásra talál a nyugat-afrikai törzsi ritmus a szicíliai népzenével, a sámándoromb az cigányzenével, az elektronikus hangzás a klasszikus zenei elemekkel. A koncertek között tűzzsonglőrök és táncosok szórakoztatják a nagyérdeműt, délután pedig elismert zenészektől lehet különleges hangszereken tanulni.

Fláre Beás (H)

A Fláre Beás együttes az egyik legvidámabb zenekar a magyar világzenei palettán. Tagjai beás cigány fiatalok Devecserből, Borsodpusztáról és Somlószőlősről, akik mindannyian családjaikból öröklött tehetséggel vannak megáldva, melyet kitartó gyakorlással, nagy lelkesedéssel mára magas színvonalú, zenei élményt adó különleges produkcióvá érleltek.

Hangszereik a hagyományos cigányzenére jellemző dallam és ritmushangszerek gitár, tambura, kanna, kanál, melyekkel a csodálatos ősi dallamvilágot kísérik hol kirobbanó erejű pergetőkben, hol szomorú, simogatóan hullámzó hallgatókban. A zenekar nemcsak a hazai rendezvények rendszeres fellépője, de határainkon túl is gyakran játszanak. Nemrég jelent meg második CD-lemezük.

Ipercussonici (ITL)

A szicíliai zenekar koncertjein úgy árad az energia, mint a városuk felé magasodó Etna kürtőjéből a láva. Saját bevallásuk szerint zenéjükben egész Szicíliát érezni lehet: az ősi hangszereket, az afrikai hatásokat, a modernséget, a gyönyörű nőket és mindenekelőtt a temperamentumot, jókedvet. 2008-ban megjelent lemezükkel a Tuttiparival bejárták egész Európát és túl vannak egy kéthetes japán turnén is. A kecskeméti közönség készüljön erős vádlikkal, hiszen ez a zene táncparketté alakíthatja a Technika Házát.

Fabula Rasa (H)

A Zenekar 2006-ban alakult a klasszikus és a népzene területén elismert zenészekből. Első koncertjük Budapest Fringe Fesztiválon volt, ahol szakmai különdíjjal jutalmazták produkciójukat. Azóta a jelentős szereplőivé váltak a hazai világzenei színpadoknak, a "Csindratta" c. lemezükről több számot is rendszeresen játszanak országos rádiók. Rövid fennállásuk elenére több sikeres európai turnét tudhatnak maguk mögött.

Eklektikus zenei világukat a környező népek folklórjának, izgalmas ritmikái és témái ihletik, melyeket rendkívül mély érzelmi fűtöttség és sokszínűség jellemez. Mindezt komolyzenei élményeik hatják át és az az őket körülvevő világ hatására modern elektronikus zenei elemekkel gazdagodik. Dalaikat így leginkább „kortárs folk”-nak lehet nevezni, melyben az általuk tisztelt népek zenei hagyományai ötvöződnek saját érzésvilágukkal.

-zene.hu-

 

[2009.03.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
teodora szolgáltatás [2023.10.04.]
gazda szolgáltatás [2023.10.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gitárszólókkal teletűzdelt DJ Bobo koncert a Parkban
Megnéztük DJ Bobo koncertjét a Parkban,...

Louis Tomlinson koncerten jártunk az Arénában
2023.09.15-én nem más, mint a One Direction fiú...

Magával ragadó élmények a Two Steps from Hell budapesti Aréna koncertjén
Új látvánnyal érkezett a Parkba a Tankcsapda - képriport
Királyi vadászaton jártunk - Royal Hunt koncertbeszámoló képekkel
Szimfonikus metal éjszaka a Barba Negrában
Megnéztük a Triász koncertjét a Barba Negrában - képekkel
beszámolók még