Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. április 5. | vasárnap | Vince nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolatok
Csík Zenekar
Deák Bill Gyula
Palermo Boogie Gang
Téka

Pénteken vár az Első Magyar Folk- és Bluesfesztivál!

Közös gyökerekből táplálkozó, két eltérő zenei stílus képviselői adnak randevút egymásnak szeptember első szombatján, Kókán. Ugyanis a műfaj prominenseinek közreműködésével, itt rendezik meg hazánk első folk- és blues fesztiválját.

2006-ban, a mai fesztivál szervezői mertek nagyot álmodni, és még abban az évben I. Kókai Kikelet címmel hoztak össze egy rendezvényt, majd annak sikerességén felbuzdulva, ősszel már a családias jellegű I. Kókai Fecskehajtót hozták tető alá. Nem titkolt céljuk a magyar kultúra terjesztése, a népi hagyományok megismertetése, valamint kiváló íróink, költőink munkássága iránti figyelemfelkeltés. A rendezvények azóta hagyománnyá váltak, és egyre inkább úgy tűnik, hogy növekvő igény mutatkozik erre a fajta kultúrára.

2009. szeptember 5-én, immár az Első Magyar Folk- és Bluesfesztivál nyitja meg kapuit a Pest megyei településen, ami tulajdonképpen a III. Kókai Fecskehajtó égisze alatt valósul meg. A szervezők ide várják zenekarával Deák Bill Gyulát (akit nem kell külön bemutatnunk), szintén a blues birodalmából érkező Palermo Boogie Ganget, valamint a szájharmonika virtuóz Ferenczi Györgyöt, persze kiváló formációjával, a Rackajammel együtt. Az Ismerős Arcok csapata ugyan a nemzeti rock vonalát erősíti, de egyéni stílusával méltán kapott helyet a fesztivál résztvevői körében.

A folk-blues híd előbbi pillérét képező, nemzetközileg is elismert Téka, Kolompos és Csík zenekarok muzsikájukban főként magyar népzenei alapokra épülő repertoárjukkal készülnek a nagyszabású előadásra. Mindemellett a dányi Ördöngős Gyermek Néptáncegyüttes és a Kóka Táncegyüttes kalauzol el a néptánc világába, valamint a Folk-kocsma gondoskodik a megszomjazó vendégek italigényének kielégítéséről. A gazdag programot táncház és a kézműves foglalkozások színesítik, s akinek kedve szottyan egy kis vásárlásra, a különböző kirakodó árusok kínálta termékek között válogatva, megteheti.

A szervezők némi kedvezményről is igyekeztek gondoskodni; az egész napos fesztiválra, 14 éves korig, a belépés ingyenes. A Sülysáp és Zsámbok között fekvő település megközelíthető közúton a 30-as és a 31-es főútvonal felől; a helyszínen pedig sátorozási lehetőség is lesz.

Tehát, aki szereti a kitűnő blues- és folkmuzsikát, szeretettel várja a Pest megyei Kóka település, valamint az Első Magyar Folk- és Bluesfesztivál szervezői és fellépő művészei.

- Hegedűs István -  

[2009.09.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
amelia szolgáltatás [2020.04.01.]
Nagyon megbízható magánhitel-ajánlat egyéb [2020.03.11.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......

Gutenberg! A Musical! - képek az előadásról
Homonnay Zsolt és Peller Károly rendezésében...

cdbolt.lap.hu
Nikola Tesla - Végtelen energia musical show ősbemutatón jártunk
beszámolók még