Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. október 18. | szerda | Lukács nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az RTL Klub sztárja elhagyta a ruháit
Felháborító! Visszaéltek a Csillag születik sztárjának nevével!
Kapcsolódó Kiadványok
Vásáry André: Vásáry André
Kapcsolatok
Vásáry André

Vásáry Andrét semmire nem kényszeríti az RTL Klub

Az énekes ugyan nem nyerte meg az RTL Klub tehetségkutatóját, de ma már nincs oka szomorkodni, pláne nem úgy hogy már a boltokban van az a hanganyag, amivel elégedett az énekes.

- Néhány hete jelent meg a lemezed, milyennek tartod?
- Ez az első olyan munkám, amivel teljesen meg vagyok elégedve. Nagyon kritikus vagyok önmagammal, nagyon kritikusan hallgatom vissza magam. Még a master előtt „visszaolvastam” az anyagot és azt mondtam, hogy ez egy abszolút vállalható és hiteles történet. Abban más, hogy minden dalhoz kötődésem van. Ami különös öröm számomra, hogy 2 olyan muzsika is van rajta, ami gyors tempójú. Ezek az Egy hang az éjben és az Éden című szám. Ilyen típusú dalokat nem szoktak meg tőlem: ezek poposabbak, de mint operaénekes énekelek rajta. Szerintem azért jó ez a lemez, mert ízléses keretek között egy elég széles korosztálynak meg tudok felelni. Azért is vagyok különleges, mert előttem még nem volt férfi szoprán és még csak tapogatózunk, hogy kinek fog bejönni és kinek nem.

- Eddig tehát nem énekeltél gyors dalokat. Miért ragaszkodtál a lassabbakhoz?
- Azt gondolom, hogy egy versenyen azt kell megmutatni, amivel előrejuthatsz. Minél nehezebbeket kellett bemutatnom, ezért nem fért bele a könnyedebb műfaj. A lemezen pedig álmom vált valóra, hogy egy másik oldalamról is bemutatkozzak.

- Megkaptad a tehetségkutatóban a lemezszerződést. Mi történt addig, hogy a kezedbe vetted a korongod?
- December 19-én lezajlott a döntő, azóta azon dolgozunk, hogy ki legyen a zenei producer, milyen legyen az album, milyen számok legyenek. Szerencsére Kasza Tibor és kiadóm vezetője Benda Gergő nagyon segítőkészek voltak. Féltem attól, hogy a kiadó mit képzel el hozzám, azonban az első ötletelésnél kiderült, hogy ugyanazt gondoljuk, és így mindkét arcomat meg tudom mutatni.


- Színházi szerepeket is kaptál elhalmoznak feladatokkal. Mi szerint válogatod ki, hogy mit vállalsz el?
- Nagyon szeretném a magas kultúrát és a pop kultúrát ötvözni. Lesz egy titkos lemezbemutató koncertem, azoknak, akik megveszik a lemezt. Abban lesz egy titkos kód és azzal lehet regisztrálni a titkos koncertre. Az első 100 ember kap erre meghívót. Szerencsés vagyok, mert ez egy crossover lemez. A klasszikus és a könnyű stílus ötvözet. Szeretném együtt csinálni a két műfajt és kíváncsian várom, hogy fog ez sikerülni.

- A komolyzenében jártas kollégák hogy fogadják hogy próbálsz könnyíteni a dolgokon?
- A szakmában 2 fajta véglet van: egy kirekesztők, ők inkább irigységet sugallnak, mint hogy szakmailag kivetnivalót találnának; a másik pedig az aki azt mondja, hogy igen ha ezzel lehet a fiatalokat rávenni arra, hogy youtube-on vagy máshol meghallgassanak egy számot akkor legyen ez a módja. Azt figyeltem meg, hogy érdemes lenne  megpróbálni toleránsabbnak lenni egymással a műfajok rajongóinak. Szerintem a könnyűzenei részről sokkal elfogadóbbak az emberek, mint a komolyzenei részről. Milyen ember vagy, szívesen beszélsz az úton, vagy próbálod a saját világod élni? Én egy komoly ember vagyok. Szeretek emberekkel beszélgetni s le is állok az utcán beszélgetni, sőt közös fotóra is hajlandó vagyok. Aki megveszi a lemezemet és meghallgat, annak szerintem ennyivel tartozom.  

- A komolyzenei közönségnek, hogyan lehet eladnia nem zenei szerepléseket?  Hogy fogadták hogy feltűntél a Vacsoracsatában, ami kicsit a bulvár irányba vitt el?
- Ma ez hozzátartozik egy előadóművész életéhez. A Vacsoracsatában semmi olyat nem tettem, ami nem lenne vállalható.  Vacsoráztunk egy baráti társasággal és beszélgettünk…

- Akkor szerinted ez a bulvárszereplés még belefér? Mennyire van ebben döntési jogod?
- Az RTL Klub oldaláról pozitív a hozzáállás, semmire nem kényszerítenek, amit nem szeretnénk.  Szerintem minden élményből érdemes tanulni. Kíváncsi voltam a Vacsoracsatára, hogy milyen is lehet. Örültem, hogy megadatott ez a lehetőség.

- S milyen feladatok jönnek most?
- Megindulnak a fellépések, lesz a titkos bemutató koncert, előbb utóbb egy videoklip is elkészül, mellette a Nemzeti Színházas produkció is folyik. Van feladat szerencsére.

- Hogyan kapcsolódsz ki, van erre idő ?
- Hála a jó égnek nincs idő, de én erre vágytam, s ez ezzel jár.

- Mivel lennél elégedett 5 év múlva?
- Ha stabil név lennék a szakmában és nemzetközi szintre is ki tudnánk vinni a produkciómat.

Olvass tovább: Egy sláger, amitől tuti felpörögsz 20.

- Bíró - Havassy -

[2010.04.02.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
sorinrebecca szolgáltatás [2017.10.09.]
Beatles banda dobos, gitáros, zongorista zenekar [2017.10.08.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Szívbemarkoló felnőtt mese lett A Notre Dame-i toronyőr történetéből
Végre Budapesten is...

Jubileumi ünnepséggel emlékeztek a Budapesti Operettszínházban
100 éve született jelenkori...

Élményszüret volt Siklóson - fogadalmat tettek az énekesek
Jamie Winchester és Hrutka Robi újra együtt - képek a budapesti koncertről
beszámolók még